Canalioğlu duruşmaya gitmedi

TRABZON Belediyesi tarafından 3 yıl önce sayaç ihalesi verilen EŞKOM Bilgisayar'ın iş deneyim belgesinin sahte olduğunun ortaya çıkması üzerine Başkan Volkan Canalioğlu ve 6 belediye çalışanı hakkında açılan davanın 3. duruşması dün yapıldı. Başkan Canali

Canalioğlu duruşmaya gitmedi
TRABZON Belediyesi tarafından 3 yıl önce sayaç ihalesi verilen EŞKOM Bilgisayar'ın iş deneyim belgesinin sahte olduğunun ortaya çıkması üzerine Başkan Volkan Canalioğlu ve 6 belediye çalışanı hakkında açılan davanın 3. duruşması dün yapıldı.

Başkan Canalioğlu ve diğer sanıklar hakkında ihaleye fesat karıştırmak ve görevi kötüye kullanmaktan 1 yıldan 3 yıla kadar hapis istemiyle açılan davanın dünkü duruşmasına Başkan Canalioğlu katılmadı.

Trabzon Belediye Başkanı Volkan Canalioğlu'nun da aralarında bulunduğu 6 kişi hakkında devam eden mahkemenin üçüncü duruşmasına da Başkan Canalioğlu katılmadı. Başkan Canalioğlu ve diğer sanıklar hakkında 'ihaleye fesat karıştırmak' ve 'görevi kötüye kullanmaktan' 1 yıldan 3 yıla kadar hapis isteniyor.

Trabzon Belediyesi tarafından 3 yıl önce sayaç ihalesi verilen EŞKOM Bilgisayar'ın iş deneyim belgesinin sahte olduğunun ortaya çıkması üzerine Belediye Başkanı ve Komisyon Üyeleri hakkında yargılamada 3. duruşma dün Trabzon 2. Asliye Ceza Mahkemesi'nde yapıldı.

Savcı, sanıklar hakkında ihaleye fesat karıştırmak, sahte belgeye seyirci kalmak ve görevi kötüye kullanmak suçlarından 1 yıldan 3 yıla kadar hapis istiyor. Bundan önceki iki duruşmaya katılmayan Başkan Canalioğlu, dünkü duruşmaya da katılmadı.

Trabzon Belediyesi tarafından yaklaşık 3 yıl önce su sayaçlarının okunması ihalesini kazanan EŞKOM Bilgisayar'ın kullandığı iş deneyim belgesinin sahte olduğunun ortaya çıkması üzerine haklarında yargılama izni verilen Belediye Başkanı Volkan Canalioğlu, Raportör Kemal Akçay, İhale Komisyonu Başkanı Belediye Başkan Yardımcısı Cahit Erdem, İhale Komisyonu Üyeleri Hesap İşleri Müdürü Hüseyin Selcik, eski Emlak ve İstimlak Müdürü Yusuf Boğuşlu, Gelir Müdürü Salih Kudaş ve Fen İşleri Müdürlüğü Mühendisi Erol İskender'in yargılanması sürüyor. Mahkeme heyeti duruşmayı Ağustos ayına erteledi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bölgesel