Canalioğlu bilirkişileri suçladı

TRABZON Belediye Başkanı Volkan Canalioğlu, Atapark mevkiinde Tanjant Yolu üzerinde gerçekleştirilmesi planlanan “Özel Proje Alanı”yla ilgili mahkeme kararına yorum yaptı. Mahkeme kararına saygı duyduklarını ancak bilirkişilerin şehrin gerçeklerine göre h

Canalioğlu bilirkişileri suçladı

TRABZON Belediye Başkanı Volkan Canalioğlu, Atapark mevkiinde Tanjant Yolu üzerinde gerçekleştirilmesi planlanan “Özel Proje Alanı”yla ilgili mahkeme kararına yorum yaptı.

Mahkeme kararına saygı duyduklarını ancak bilirkişilerin şehrin gerçeklerine göre hareket etmediğini kaydeden Canalioğlu, “Gerekli yargı yollarının sonuna kadar gideceğiz. Şu anda yürütmeyi durdurma kararı geldi. Biz bu kentte yaptığımız herşeyi kent yararına ve toplum yararına yapıyoruz” dedi.

Trabzon Belediye Başkanı Volkan Canalioğlu, Trabzon'un Atapark mevkiinde Tanjant Yolu üzerinde bulunan ve Trabzon Belediye Meclisi tarafından 'Özal Proje Alanı' ilan edilen yerle ilgili olarak Trabzon İdare Mahkemesi'nin vermiş olduğu kararla ilgili olarak mahkemenin bilirkişi heyetini eleştirdi. Bilirkişilerin söz konusu imar düzenlemesini incelerken daha önceki İmar Planı'nı da dikkate almaları gerektiğini ifade eden Başkan Canalioğlu, bilirkişilerin tutarsız davrandıklarını kaydetti.

Mahkemenin kararına saygı duyduklarını, ancak bilirkişilerinin şehrin gerçeklerine göre hareket etmesi gerektiğini kaydeden Canalioğlu, "Mahkemenin kararına güveniyoruz. Hukuka saygımız sonsuz. Tabi burada bilirkişilerinde bu kentte yaşayan insanlar olarak aklıselim bir şekilde olaylara bakmaları gerekiyor. Aynı bilirkişiler bir yere neden kat vermiyorsunuz diye rapor veriyorlar. Bir yerde kentin yararına iş yapıyorsun ama böyle oluyor. Bilirkişiler bu kentte daha duyarlı, daha dikkatli ve kent yararına yapılan işlerde yardımcı olmalarını bekliyoruz. Tabiî ki mahkemeye söyleyecek bir sözümüz yok. Biz gerekli yargı yollarının sonuna kadar gideceğiz. Şu anda yürütme kararı geldi. Biz Belediye Meclisi ve İmar Komisyonu olarak bu kentte yaptığımız her şeyi kent yararına ve toplum yararına yapıyoruz. Bu kentte yaşayan bilirkişilerin bu kentin gerçeklerini görmeleri gerekiyor. Bundan önceki imarda söz konusu alanda nelerin olduğunu da görmeleri gerekiyor.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Resmi İlanlar
Bölgesel