Büyükelçiye Sümela sorusu

AB Dönem Başkanı İsveç'in Ankara Büyükelçisi Christer Asp, "Habur'da yaşanan olay, demokratik açılımla ilgili olumlu bir ilk adımdır" dedi. Trabzon Valisi Recep Kızılcık'ı ziyaret için valiliğe gelen AB büyükelçilerinden, dönem başkanı İsveç'in Ankara Büy

Büyükelçiye Sümela sorusu

AB Dönem Başkanı İsveç'in Ankara Büyükelçisi Christer Asp, "Habur'da yaşanan olay, demokratik açılımla ilgili olumlu bir ilk adımdır" dedi.

Trabzon Valisi Recep Kızılcık'ı ziyaret için valiliğe gelen AB büyükelçilerinden, dönem başkanı İsveç'in Ankara Büyükelçisi Asp, basın mensuplarının, Türk hükümetinin demokratik açılım politikası ve terör örgütü PKK'nın mensuplarının Türkiye'ye gelerek teslim olmasına ilişkin sorularını yanıtladı.

Büyükelçi Asp, Türk hükümetinin bir demokratik açılım süreci ilan ettiğine işaret ederek, "AB, her türlü demokratik açılımı desteklemektedir. Bizler şimdi bu açılımla ilgili ne gibi somut adımlar atılacağını görmek istiyoruz. Bulunacak çözümün, şiddetten uzak ve barış getirecek bir sonuç olması gerekiyor. Habur'da yaşanan olay, demokratik açılımla ilgili olumlu bir ilk adımdır" diye konuştu.

"Sümela Manastırı'nın ibadete açılmasına" ilişkin soru üzerine de Asp, şunları söyledi:
"Türkiye'nin sahip olduğu kültürel varlıkların nasıl kullanılacağına Türkiye karar verir. Türkiye, kültürel zenginlikler bakımından zengin bir ülke. Bu kültürel zenginliklerin gelecek nesillere aktarılması lazım."

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bölgesel