Burası Sibirya değil ama...

Sibirya'yı aratmayan görüntülerde telefon vericisinden elektrik direğine, ağaçlardan otlara kadar geçitte bulunan bütün nesnelerin ve canlıların buz tabakası ile kaplı olduğu görülürken, geçitteki bu manzaranın aşırı derecede kuvvetli olan tipi nedeniyle

Burası Sibirya değil ama...

Sibirya'yı aratmayan görüntülerde telefon vericisinden elektrik direğine, ağaçlardan otlara kadar geçitte bulunan bütün nesnelerin ve canlıların buz tabakası ile kaplı olduğu görülürken, geçitteki bu manzaranın aşırı derecede kuvvetli olan tipi nedeniyle oluştuğu öğrenildi.

Gümüşhane'yi Yağmurdere bölgesindeki 18 köye bağlayan geçit, kış aylarında karla mücadelenin en zor olduğu bölgelerden birisi. Karayolları yol ağında olmasına rağmen İl Özel İdaresi'nin destekleri ile sürekli açık tutulmaya çalışılan geçitte, karla mücadeleye giden ekipler geri dönene kadar geçit tipi nedeniyle tekrar kapanıyor.

Yazın ayrı bir güzelliği olan geçit için tek çarenin tünel olduğu görüşü Gümüşhane genelinde hakim durumda.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Resmi İlanlar
Bölgesel