Bu köyde kanser yasak!

Artvin'in Şavşat ilçesine bağlı Maden (Bazgiret) köyünde çağımızın sık görülen amansız hastalıklarından kalp ve kanser hastalıkları görülmüyor. Köylüler, "Burada kalp ve kanser hastalığı yaşanmaz. Şu an köyümüzde ne kalp ne de kanser hastası var. Büyükler

Bu köyde kanser yasak!

Artvin'in Şavşat ilçesine bağlı Maden (Bazgiret) köyünde çağımızın sık görülen amansız hastalıklarından kalp ve kanser hastalıkları görülmüyor. Köylüler, "Burada kalp ve kanser hastalığı yaşanmaz. Şu an köyümüzde ne kalp ne de kanser hastası var. Büyüklerimiz 90- 100 yaşına kadar yaşadılar. Yaşlılığa bağlı başka hastalıklardan öldüler" diyorlar.

SUNİ GÜBRE KULLANMAYIZ

Köy muhtarı İsmail Tanıyan, "Ürünlerimiz tamamen doğal ürünlerdir. Balımız, dünyanın en kaliteli balıdır, organiktir. Arılarımıza asla şeker vermiyoruz. Hayvanlarımızı yapay yemle beslemiyoruz. Sütümüz, yağımız, peynirimiz hiçbir katkı içermez. Ayrıca köyümüzde yetişen beyaz patatesimiz çok ünlüdür. Pazarlarda genelde Maden köyü (Bazgiret) beyaz patatesi ısrarla aranır. Çünkü topraklarımız sadece hayvan gübresiyle gübrelenmektedir. Köyümüzde hiç beton bina yoktur. Biz evlerimizi yaparken metal çivi kullanmıyoruz. Ahşap evlerin sağlık üzerinde çok olumlu etkileri var" dedi.

Kalp ve kanser vakasının köye giremeyeceğini dile getiren köy sakinleri, "Köyümüzde kilolu bir tek kişi yaşamıyor. Uzun ve sağlıklı yaşamanın sırrı sağlıklı ve doğal beslenmeye bağlıdır" diyorlar.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bölgesel