Bıyıkılıoğlu,esnaflarla buluştu

AK Parti Trabzon Milletvekili Prof. Dr. Aydın Bıyıkılıoğlu, mahalleler buluşuyor kapsamında Aydınlıkevler Mahallesine konuk oldu.Merkez İlçe Başkanı Temel Altunbaş’la birlikte Aydınlıkevker Mahallesi’ni ziyaret eden Prof. Dr. Aydın Bıyıklıoğlu, mahallede

Bıyıkılıoğlu,esnaflarla buluştu

AK Parti Trabzon Milletvekili Prof. Dr. Aydın Bıyıkılıoğlu, mahalleler buluşuyor kapsamında Aydınlıkevler Mahallesine konuk oldu.

Merkez İlçe Başkanı Temel Altunbaş’la birlikte Aydınlıkevker Mahallesi’ni ziyaret eden Prof. Dr. Aydın Bıyıklıoğlu, mahallede önemli açıklamalar yaptı. 

Esnaflarla da buluşan Prof. Dr. Aydın Bıyıklıoğlu, Türkiye'nin dünyanın en zengin, en köklü ve en kurumsal esnaf kültürüne sahip ülke olduğunu söyledi. Esnaflığın yaklaşık bin yıldır sadece ekonomik bir faaliyet olarak görülmediğini belirten Prof. Dr. Aydın Bıyıklıolğu, şöyle konuştu: "Bizim kültürümüzde, esnaflık ekonomik boyutunun ötesinde, bir medeniyet duruşunu ifade eder. Esnaflık, gelenekleriyle, eğitim sistemiyle, ahlakıyla, disipliniyle en önemlisi de dayanışmasıyla esnaflık medeniyetimizin gelişmesinde ve ileri taşınmasında hayatı bir rol oynamıştır. Komşunun siftahını kendine dert edinen bir esnaf anlayışına, dünyanın bir başka yerde rastlayamazsınız.

Selçuklu Devleti'ni ayakta tutan, Selçuklu toplumunu bir ve beraber dayanışma içinde tutan esnaf teşkilatımız yani ahilik teşkilatımız olmuştur. Osmanlı Cihan Devleti'ni kuran, büyüten, geliştiren aynı şekilde esnaf teşkilatımız yani ahilik teşkilatımız olmuştur. Esnaf demek, ahi demek sadece dükkan açan, dükkanında alışveriş yapan ticaret yapan, para kazanan kişi demek asla değildir. Esnaf sosyal dayanışmanın öncüsüdür. Esnaf sosyal düzenin muhafızıdır. Esnaf toplum içinde edebin, adabın, terbiyenin koruyucusu, yaşatıcısıdır."

Esnafa destek sürecek

AK Parti hükümetinin esnaf ve sanatkara kredi faizlerinde büyük imkanlar sağladığını ifade eden Prof. Dr. Bıyıklıoğlu, "AK Parti, 3 Kasım 2002'de iktidara geldiğinde esnaf ve sanatkar yüzde 46-47 faiz oranları ile kredi kullanıyordu. Ülke ekonomisi iyiye gitmeye başlayınca hükümet olarak esnaf ve sanatkara sunulan kredilerin faiz oranlarını bütçe imkanları doğrultusunda düşürdük. Bugün esnaf ve sanatkarımız yıllık yüzde 4 faizle kredi kullanma imkanına sahip. Esnaf ve sanatkarımız kullandığı bu düşük faizli kredi ile işini büyütüyor, yatırım yapıyor ve geleceğe güvenle bakıyor. Hükümet olarak esnaf ve sanatkara desteğimiz devam edecek" diye konuştu. AK Parti Trabzon Merkez İlçe Başkanı Temel Altunbaş’da mahalle ziyaretlerini her zaman sürdürdüklerini belirterek, teşkilatla iç içe olduklarını söyledi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler