Bayburt’ta tarımsal sulama masaya yatırıldı
Bayburt’ta tarımsal sulama altyapısının mevcut durumu, üreticilerin artan su ihtiyacı ve su kaynaklarının verimli kullanımı, düzenlenen değerlendirme toplantısında görüşüldü.
Toplantıya Vali Eldivan başkanlık etti
Vali Mustafa Eldivan başkanlığında gerçekleştirilen toplantıda; il genelindeki mevcut sulama sistemleri, sahada karşılaşılan sorunlar ve üreticilerin talepleri detaylı şekilde ele alındı. Tarımsal üretimin sürdürülebilirliği açısından sulama altyapısının güçlendirilmesine yönelik yapılabilecek çalışmalar değerlendirildi.
Üreticilerin talepleri dinlendi
Toplantıya Bayburt Ziraat Odası Başkanı Abuzer Yıldırımtepe ile mahalle ve köy muhtarları katıldı. Katılımcılar tarafından sahadan iletilen talep ve öneriler doğrultusunda, su kaynaklarının etkin ve tasarruflu kullanımı konusunda görüş alışverişinde bulunuldu.
Verimlilik hedefleniyor
Toplantıda, sulama altyapısında yaşanan aksaklıkların giderilmesi, mevcut kaynakların daha verimli değerlendirilmesi ve çiftçilerin suya erişiminin kolaylaştırılması amacıyla atılabilecek adımlar üzerinde duruldu.
Gerçekleştirilen değerlendirmenin, tarımsal verimliliğin artırılmasına ve sulamadan kaynaklanan sorunların çözümüne katkı sağlaması hedefleniyor.
Kaynak:İHA