Bayburt’ta motosiklet ve motokuryelere 1 gün trafik yasağı
Bayburt’ta kar yağışı ve soğuk havanın etkisini sürdürmesi üzerine yeni bir trafik tedbiri alındı. Buzlanma riskinin artmasıyla birlikte, ulaşımda yaşanabilecek olumsuzlukların önüne geçilmesi amacıyla iki tekerlekli araçların trafiğe çıkışı geçici olarak durduruldu.
Valilikten güvenlik gerekçeli karar
Bayburt Valiliği tarafından yapılan açıklamada, vatandaşların can güvenliğinin öncelik olduğu vurgulandı. Açıklamada, olumsuz hava koşullarının trafik seyrini tehlikeye düşürdüğü ifade edildi.
Bayburt’ta 10 kurt köy merkezine indi, köpeği kovaladı
Valiliğin duyurusunda şu ifadelere yer verildi:
“İlimiz genelinde devam eden olumsuz hava koşulları nedeniyle, buzlanmadan kaynaklı ulaşımda aksamalar trafik seyrini ve vatandaşlarımızın can güvenliğini tehlikeye atmaktadır. Bu sebeplerden dolayı 20 Ocak 2026 Salı günü 1 (bir) gün süreyle Bayburt genelinde motokuryelerin, motosikletlerin ve elektrikli scooterların trafiğe çıkması yasaklanmıştır.”
Yasak 1 gün sürecek
Alınan karar doğrultusunda, 20 Ocak Salı günü boyunca Bayburt genelinde motosiklet, elektrikli scooter ve motokurye faaliyetlerine izin verilmeyecek. Yetkililer, sürücülerin ve vatandaşların alınan tedbirlere uymaları konusunda hassasiyet göstermesini istedi.
Kaynak:İHA