Basket takımı sahaya iniyor

Trabzonspor basketbol yönetimi ve menejer Nihat Malay bugün basının karşısına çıktı. Chef Edwards ‘da verilen kahvaltılı toplantıda basınla bir araya gelen Basketbol yönetimi takımla ilgili bilgi verdiToplantıya başkan yardımcısı Ceyhun Eskici Derya Günal

Basket takımı sahaya iniyor

Trabzonspor basketbol yönetimi ve menejer Nihat Malay bugün basının karşısına çıktı. Chef Edwards ‘da verilen kahvaltılı toplantıda basınla bir araya gelen Basketbol yönetimi takımla ilgili bilgi verdi

Toplantıya başkan yardımcısı Ceyhun Eskici Derya Günal, Necati Kazaz, Hasan Aktaş, Emre Altıntaş, Alper Bektaş, Bora Numanoğlu ve Selami Kubaliç katıldı

 Toplantının açılış konuşmasını başkan yardımcısı Ceyhun Eskici yaptı.Eskici takımla ilgili kısa bil bilgi aktarımı yaptı. Trabzonspor Basketbol Kulübü Başkan Yardımcısı ve A Takım Sorumlusu Ceyhun Eskici, Trabzonspor olarak hedeflerinin her zaman en iyisin yapmak olduğunu belirterek, “Birinci hedefimiz savaşan, olumlu, bu şehre ve taşıdığı formaya gerekli dinamizmi veren bir kadro oluşturmaktır. İkinci hedefimiz ise bu şehri en iyi şekilde temsil edip takımı Avrupa kupalarına kadar getirmektir. Bunları başarma adına gerekli adımlarımızı attık” dedi.

dsc_0022.20130904142250.jpg

 

Ardından yönetici Bora Numanoğlu bir konuşma yaptı. Numanoğlu Trabzonspor basketbol takımının yeni sezon hedefleri ile ilgili bilgiler aktardı.

Trabzonspor Basketbol yönetimi olarak başkanımız Abiş hobikoğlu vee destekcimiz Muharrem Usta’nın sizlere selamlarını iletiyorum. Ve bu organizasyona hoş geldiniz diyorum. 27 temmuz sürecinde devraldığımız  basketbol  yönetimi 2. Ligde şampiyon olmuş çok büyük özverilerle buraya gelmiş Mehmet Yiğit Alp yönetimini de tebrik ediyorum. Şampiyon bir takımı  Beko Basketbol ligine çıkararak bize teslim ettiler. Beko Basketbol Ligi hakkında size birkaç bilgi vermek istiyorum. Beko Basketbol ligi Avrupa’da Dünya’nın en iyi 2. Ligi. Avrupa’da 7 takımla temsil edilen, 3 Eurolig, 2 Euro Cup, 2 Euro Changella beraber takip eden önemli bir lig. Bu  yüzden bu ligde oynayan çok önemli takımlar var. Beko Basketbol ligi gerçekten çok iyi ve önemli bir lig. Örnek vermek gerekirse iddaa oranların yüzde 3ten yüzde 19-20ye çıkması da bunun bir göstergesidir. Biz Trabzon basketbol yönetimi olarak bu güçlü organizasyonda ne şekilde yer alacağımızla ilgili yapımızı, organizasyonumuzu, kurumsal kimliğimizi bir üst noktaya taşıyacak bütün hamleleri yapıyoruz ve yapmaktayız. 

dsc_0023.jpg

Cuma günü sezon açacaklarını belirten Numanoğlu kombine biletlerinde satışa çıktığını söyledi

 

Kahvaltılı tanıtım toplantısında bir konuşma yapan Trabzonspor basketbol takımı menejeri Nihat  Malay  9 yıldan beri menejerlik yaptığını ifade ederek”  Sporculuk hayatımda pek çok takımda oynadım. 144 defa milli oldum. 99’udna  A milli oldum. Genel Menajerlik konumunda kesintisiz 9 yıl aynı  camiada bulunan tek kişiyim. Şimdi Trabzonspor’un genel menajerliğine geldim. Burada başkan Abiş Hopikoğlu ve Muharrem Usta’ya beni bu oluşlumda yer verdikleri için ve Trabzonspor camiasında beni kabul ettikleri için teşekkür ederim. Trabzon’da Basketbol için herşey mevcut. Buradaki insanların Trabzonluların heyecanı çok güzel. Trabzon basketbol takımını kurarken bu sene geç kaldı. Kongrenin geç olması dışarı da kalan oyuncu sayısının az olması da kötü oldu. Abiş Hopikoğlu’nun ve Muharrem Usta’nın verdiği özveri ve  destekle çok iyi oyuncular transfer ettik.

dsc_0027.jpg

TRANSFE GÖZ KAMAŞTIRIYOR

Menejer Malay Trabzonspor’un transferlerinin birbirinden kaliteli isimler olduğunun altını çizerek:

 

2 Eurolig oyuncusu Kaya Peker ve Tutku Açık’ı transfer ettik.  Can Maxım Mutaf büyük gelecek vadeden ve bir çok takımın peşinde olduğu oyuncu. Bu basketbolcuyu büyük uğraşlar sonucu takımımıza transfer ettik. Onun yanında Eren Beyaz, Can Korkmaz, Alper Özcan’ı takımımıza katarak Türk oyuncu  rotasyonunu genişletmeye çalıştık Gecen yıldan Önder Külçebaşı ile birlikte bu takımda tutup hem Trabzon’u hem takımı tanımasından dolayı onu da takıma dahil ettik. Yabancılardan Khaled El-Amin oda kontratlı ve istediğimiz bir oyuncuydu. Oda yarın burada olacak. Kirk Penney gecen senenin sayı krallığını 3. bitirmiş olan oyuncusu TED kolejlilerden transfer ettik oda bugün aksam Trabzon’da olacak. Notterdam üniversitesinden rookie oyuncu aldık. Yaz liginin en iyi oyuncusu seçildi. Onunda Trabzon’a faydalı olacağını düşünüyorum. Rookie genç oyuncu ve uzun yıllar bize fayda sağlayacaktır.

 

 TRABZONUN HEDEFİ PLAY-OFF

 Trabzon Basketbol takımının hedefinin büyük olduğunun altını çizen Malay “ Avrupa’da oynayacak bir takım yaratacağız. Hedefi en üstte tutan bir camiamız var. Böyle bir takımı kurarken özveri gerekiyordu. Buna  Muharrem Usta ve Abiş Hopikoğlu çok katkı sağladı. Bizde böyle bir takım ortaya çıkardık. Bu takıma bir yabancı oyuncu daha transfer edilecek. Tabi burada hocanın istediği oyuncuları transfer etmeye çalıştık. Ama şöyle de bir şey var Trabzonspor’a hangi Türk oyuncuyu getirsen bu antrenörle çalışmak ister.  Antrenörümüzün vereceği isim doğrultusunda bir yabancı daha alacağız. Eğer olurda denk getirebilirsek bir tanede 3 numara yedeği(forvet) takıma alacağız.

TARAFTAR DESTEĞİ ŞART

Menejer Malay basketbolde taraftar desteğinin çok önemli olduğunun altını çizerek”. Eğer şehir bizi desteklemezse inanın bu yapılanlar boşa gider.  Trabzon seyircisinin tamamen Hayri Gür’e gelmesi lazım. TFB’nin kriterlerine uygun salon orası. Maçlarımızı Hayri Gür’de oynayacağız. Uzak olduğunu söylüyorlar. Ama onlara her yer Trabzon olduğuna göre oraya da gelebilirler. 7500 Trabzonlunun oraya gelip bizi yalnız bırakmayacağına inanıyorum. Takım sonuna kadar mücadele edecek ama seyircinin de bize yardımcı olması lazım.

2 MAÇ SEYİRCİSİZ OYNAMA CEZAMIZ VAR

Menejer Nihat Malay Trabzonspor basketbol takımının geçtiğimiz sezondan kalan iki maç seyircisiz oynama cezasının olduğunun da altını çizerek”

 İlk  2 maçımızı seyircisiz oynayacağız. Ama 6. Hafta bizimde burada göstereceğimiz performans doğrultusunda full seyirciyle oynayacağımıza inanıyorum. Bizim dinamomuz seyirci olacak. Şehri bizi kucaklamazsa başarılı olmak şansımız çok az. Boş tribünde inanın oyuncunu performansı düşüyor. Bizim amacımız bu sene en iyi şekilde mücadele edip Play-offlara kalmak ve Trabzon şehrini en iyi şekilde temsil etmek. Trabzonspor forması ve arması için savaşan bir takım yapmak istiyoruz.

TRABZON YEREL BASINI ÇOK ETKİLİ

Menejer Nihat Malay Trabzon yerel basının çok güçlü olduğunu da sözlerine ekleyerek”

 Tüm sezon boyunca sizi hep yanımızda görmek istiyoruz bize yardımcı olacak olan sizlersiniz.  Burada 1 ayda gördüğüm şu ki ulusal basında çok yerel absın daha çok okunuyor ve halkı yerel basın yönlendiriyor. Eğer siz bizi desteklerseniz bizim içinde daha iyi olur.

PROGRAMIMIZ SIKINTILI

Menejer Malay sezona geç başlamaları nedeniyle takımın hazarlık pragmanını tam anlamıyla yapamadıklarını ifade ederek” 9-10-11  Eylül’de Ankara’da 20-21-22 Edirne’de 24-25-26 Kosova’da bir turnuvaya katılacağız. Ve federasyonun yeni yönetmeliği gerektiği bunarlı bildirmemiz gerekiyordu. Bizde ancak bu turnuvaları bulabildik. Biz aslında Türkiye kupasına kadar 12-13 maç oynamayı düşünüyorduk. Ama herkes programını yaptığı için ancak bu maçları ayarlayabildik.. Bu 9 maçı oynayıp aradaki 1-2 maç oynayıp Türkiye Kupasına gitmek istiyoruz.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler