Balıkçılar Faroz'a demir attı

Trabzon açıklarında avlanan balıkçılar gündüz yasağı nedeniyle Faroz Limanı'na demir atarken, hamsinin bolca avlanması yüzleri güldürüyor. 16.00 ila 06.00 saatleri arasında avlanan balıkçılar bu sezon palamut avından umduklarını bulamadıklarını belirtirke

Balıkçılar Faroz'a demir attı
Trabzon açıklarında avlanan balıkçılar gündüz yasağı nedeniyle Faroz Limanı'na demir atarken, hamsinin bolca avlanması yüzleri güldürüyor. 16.00 ila 06.00 saatleri arasında avlanan balıkçılar bu sezon palamut avından umduklarını bulamadıklarını belirtirken, hamsinin beklenenden bol avlanmasını ise sevinçle karşılıyor.

Trabzon sınırları açıklarında avlanan balıkçılar hamsinin böyle avlanması durumunda Nisan ayına kadar hamsi avının süreceğini umut ettiklerini belirtirken, günde yaklaşık 5 -10 bin kasa avlandıklarını ifade ediyorlar.
Kota yasağının uygulanması durumunda günde 800-900 kasaya kadar hamsi avlayabileceklerini belirten balıkçılar, özellikle son 10 günde bol hamsi avladıklarını söylüyorlar.

Liman içersine kurulan çadırlar ile otobüs içersine kurulan yataklarda barınan balıkçılar, zor hayat şartlarına rağmen ekonomik girdi sağlamaya çalışıyor. Bu sıralar Trabzon açıklarında avlanan balıkçılar hamsinin yer değiştirmesi durumunda Sinop'tan Hopa'ya kadar olan bölgede avlanıyor.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bölgesel