Balık pişirmenin püf noktaları

Balık pişirmenin püf noktalarını sizler için derledik. Biliyorsunuz biz karadenizliler balık yemeyi severiz. Yemenin yanı sırada pişirme konusun da da ustayız.o yüzden bildiklerimizi sizlerle paylaşmak istedik.Balıkçıya gittiniz balıklarınızı seçtiniz ve

Balık pişirmenin püf noktaları

Balık pişirmenin püf noktalarını sizler için derledik. Biliyorsunuz biz karadenizliler balık yemeyi severiz. Yemenin yanı sırada pişirme konusun da da ustayız.o yüzden bildiklerimizi sizlerle paylaşmak istedik.

Balıkçıya gittiniz balıklarınızı seçtiniz ve eve getirdiniz. Ne yapıyorsunuz? Balıklarınızı tatlı suda kesinlikle bekletmiyorsunuz. İyi pişirmek için üzerlerine bıçak yardımı ile çizik atıyorsunuz.

Balıklarınızı ızgara da yapmak istyiyorsanız özellikle iri balıkları tercih etmelisiniz. Sos olarak da soğan suyu, zeytinyağ ve tuz kullanabilirsiniz.

Kavurma yönteminde kalın tabanlı ve içi yapışmaz malzemeyle kaplı tavanın içi hafif yağlanıp iyice kızdırıldıktıktan sonra, balık filetoları, her bir yüzü 2 dakika süreyle çevirilerek sote edilir. Bu pişirme yönteminde tereyağı kullanılmamalıdır.

Balık eti çok narindir ve fazla pişirmemek gerekir. Kısa sürede piştiğinden ve Omega 3 yağı içerdiğinden, balığı, bu sağlıklı yağı uçurmadan ve yakmadan pişirmek önem taşır.

Her ne kadar tereyağsız kullanımı anlatsak ta biz karadenizliler balıkları mısır unu ile harmanlamaya bayılırız. Olmaz sa olmazımızdır aslında. Üstelik yapılışı da çok basit temizlediğiniz balıklarınızı mısır ununa bulayıp tereyağ pişirip afiyetle yiyebilirsiniz.

 

Evinizde yapacaksanız ve ızgara  sonrası kötü kokudan rahatsız olmak istemiyorsanız onun için de önerilerimiz var defne yaprağını alıyor ve tavanıza koyuyorsunuz yahut suya sirke damlatıp kaynatabilirsiniz hatta çamaşırlarınızı yıkarken kullandığınız yumuşatıcıyı suya dökerek kaynatırsanız kötü kokulara maruz kalmazsınız.

 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler