Bakan Bayraktar temeli attı

Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar, Trabzon’da yapılacak 5 yıldızlı Ramada Plaza Hotel’in temel atma törenine katıldı.

Bakan Bayraktar temeli attı

Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar, Trabzon’da yapılacak 5 yıldızlı Ramada Plaza Hotel’in temel atma törenine katıldı.

Başaran Grup tarafından Trabzon’da yapılacak Ramada Plaza Hotel & Spa için bugün inşaat alanında temel atma töreni düzenlendi. Törene, Bakan Bayraktar’ın yanı sıra Trabzon Valisi Dr. Recep Kızılcık, Trabzon Milletvekili Faruk Nafiz Özak, Trabzon Belediye Başkanı Dr. Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu, TTSO Başkanı M. Suat Hacısalihoğlu, Trabzon Emniyet Müdürü Ertan Yavaş, AK Parti Trabzon Merkez İlçe Başkanı Temel Altunbaş, Araklı Belediye Başkanı Recep Çebi, TESOB Başkanı Metin Kara ve davetliler katıldı.

Törende bir konuşma yapan Trabzon Valisi Recep Kızılcık, Trabzon’da son zamanlarda Körfez ülkelerinden gelen misafirlerde artış olduğunu belirterek “Körfez ülkelerinden gelen misafirlerimizin sayısının ve son dönemde taleplerinin çok üst noktaya taşınması hesabıyla maalesef bir konaklama yeri açığı ile karşı karşıyayız. İşte bu açığı karşılama yönünde yaklaşık dört yıl önce bir stratejik yaklaşım çerçevesinde başlattığımız çalışmalar ile İl Özel İdaremizin mülkiyetinde olan bu arazimizin bu konsepti bu stratejiyi kendileriyle paylaşarak devletimizin, hükümetimizin çıkarmış olduğu yönetmelik çerçevesinde 49 yıllığına turizmin hizmetine özel sektörümüzün hizmetine sunularak bir açığı kapatma girişiminde bulunduk” dedi.

SADECE PARAYLA YATIRIM OLMUYOR


Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar, sadece parayla yatırım olmadığını söyledi.

Trabzon’un çok önemli tarihi derinliği olduğunu belirten Bayraktar, sözlerini şöyle sürdürdü: “Trabzonlu olmak bir ayrıcalıktır bunun yanında Trabzonlu olmak çok ciddi bir sorumluluktur bu bakımdan Hüseyin beye teşekkür ediyorum. Yatırım yapmak kolay iş değil zordur, sadece parayla yatırım olmuyor bu bir beceri cesaret bilgi istiyor. Bunların hepsi olmalı hele Trabzon’da daha da zor, o kadar çok engel çıkar ki bir işi yapmak için harcanacak efor 100 megavatta onu engellemek isteyenleri aşmak için 500 megavat enerji harcamanız lazım. İl genel meclisimiz cesaret gösterdi özel idare çalışanlarına teşekkür ediyoruz bir takım iniş çıkışlar dedikodular olmuştur ama bütün bunların yanında esas olan bu eseri yapıp bitirmektir. Bunun bittiğini de kısa zamanda görürsek çok Trabzon’un marka değerini artırmada önemli bir unsur olacak. Trabzon’da turizm memleketi ama zayıfız.”

Trabzon’un 5 yıldızlı otelleri olan pırıl pırıl bir deniz olduğunu dile getiren Bayraktar, sözlerine şöyle devam etti: “Dünyanın 8. Harikası olması gereken Sümela Manastırı tarihi bir eser. Çakırgöl, Uzungöl bir sürü güzelliklerimiz tarihi değerlerimiz var. Trabzon, Türkiye’de nüfus bakımından birincidir. Deniz yoluyla İstanbul’a gidiliyordu 150 senedir İstanbul’a gidip iş tutuyor Trabzonlular. Biz 5,6 kuşak İstanbul’dayız, bu Ankara, İzmir, Bursa’da da öyleyiz. Bu bizim için bir avantaj bunu kullanmamız lazım. Boztepe’de de bir otel yeri var oraya da bir otel olma imkanı var. Bir yerde ne kadar çok 5 yıldızlı otel olursa o kadar çok pazarı olur. Trabzon 5 yıldızlı otelleri fazla olan pırıl pırıl bir deniz. Bunların sayısı arttığı zaman turist sayısı ve ticarette artacak.

Çünkü ticaret ilişkisi tamamen sosyal ilişkiden doğan bir unsurdur. Trabzon’u öne çıkarmak için sağlık kenti diyoruz, sağlık kenti yapmak için çok gayret etmemiz lazım. Bu işe bir Erdoğan Bayraktar olarak da efor sarf ediyorum imkan bulduğum ölçüde. TTSO Başkanımızla, Valimizle diğer arkadaşlarımızla. Hem onları şevklendirmek hem de sorumluluk yüklemek için elimizdeki bilgi dağarcığımızla hareket ediyoruz ama bu yetmiyor bütün Trabzonlu işadamları ile bürokratların buraya ilgisini çekmek için gayret etmemiz lazım”

Açılış konuşmalarının ardından 5 yıldızlı Ramada Plaza Hotel’in temel atma töreni gerçekleştirildi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Resmi İlanlar
Bölgesel