Aykan'dan İsrail tepkisi

AK Parti Trabzon Milletvekili Asım Aykan, İsrail'in Gazze saldırısına tepki.

Aykan'dan İsrail tepkisi

AK Parti Trabzon Milletvekili Asım Aykan, İsrail'in Gazze saldırısına tepki göstermek için Ürdün, Suudi Arabistan ve Mısır'ın Ankara büyükelçiliklerine yazı gönderdi.

Aykan, yaptığı yazılı açıklamada, dün Trabzon'da sivil toplum örgütleri, siyasi parti temsilcileri ile Atatürk Alanı'nda Filistin halkının kanayan yarasına derman olmak için istenilen talepler ile İsrail zulmüne karşı gösterilen tepkileri bir yazı ile Suudi Arabistan, Mısır ve Ürdün hükümetlerine gönderdiğini belirtti.

Aykan'ın, Ürdün, Suudi Arabistan ve Mısır Ankara büyükelçiliklerine gönderdiği yazı şöyle:
''İsrail tarafından insafsızca günlerce havadan bombalanan ve kara harekatı düzenlenen Gazze'de çoğunluğu kadın ve çocuklardan oluşan yüzlerce sivilin şehit edildiği malumunuzdur. Bu vahşet yetmezmiş gibi, İsrail'e yönelik roket saldırılarının önlenmesi sözde gerekçesi ile tarumar edilen sivil yerleşim alanları, bu kez de tanklarla ve buldozerlerle çiğnenmektedir. Tankların ve buldozerlerin palet gıcırtılarına, çiğnedikleri masum çocukların kemik çıtırtıları karışmaktadır. Canhıraş feryatlar, motor gürültüleri ile bastırılmaktadır. İnsanlık tarihinin en acı tablolarından birisi ile karşı karşıyayız.
Bu hazin ve insanlıktan bir nebze olsun pay almış hiç kimsenin seyredemeyeceği tablo karşısında, dünya siyasetinde belirleyici olan devletlerin yöneticilerinin suskunlukları ve dolaylı destekleri kabul edilebilir değildir. Bu durum karşısında, Müslüman devletlerin yöneticilerinden de daha aktif ve zulmü durdurmaya yönelik bir tavır beklenmektedir. Çünkü, inananlar kardeştir ve her bir Müslüman bir vücudun uzvu gibidir. Bu inanç, bütün Müslümanların ortak kabulüdür. Bu kabule sahip hiç kimse, İsrail'in devam ettirmekte olduğu insanlık dışı vahşeti karşısında tepkisiz kalamaz, kalmamalıdır. Bu noktadan hareketledir ki Müslüman ülkelerin pek çoğunda insanlar, meydanlarda Gazze'deki kardeşlerinin acılarını paylaşmakta, dua etmekte ve zalimlerin hak ettikleri cezaya bir an önce çarptırılmaları için rablerine niyazda bulunmaktadırlar.

Ülkemiz Başbakanı Sayın Recep Tayip Erdoğan, İsrail vahşetinin son bulması için girişimlerde bulunurken, ziyarette bulunduğu Müslüman ülkeler arasında ülkenize de yer vermiştir. Başbakanımızın bu gayretine tam destek verilmesi gerektiği aşikardır. Müslümanların zalim istila karşısında tavır göstermesine destek ve imkan verilmesi gerektiği de bir başka mecburiyettir. Bu insanlık dramı karşısında ülkemizin her bölgesinde tepki mitingleri düzenlenmektedir. Bu meyanda, 4 Ocak 2009 tarihinde seçim bölgem olan Trabzon'da düzenlenmiş olan mitingde, yukarda özetlemeye çalıştığımız tablo karşısında, şehrimizin hassasiyetleri kamuoyuna duyurulmuştur. Trabzon insanı, bu insanlık zulmü karşısında bütün Müslüman ülkelerin derhal ve gecikmeksizin bütün güçleriyle harekete geçmesini ve Türkiye'nin başlattığı teşebbüse destek vermenizi beklemektedir. Şehrimizdeki bu ortak hassasiyeti sizlere duyurmayı bir görev olarak addediyor ve gerekli hassasiyetin gösterileceğine inanıyorum.''

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bölgesel