Aykan, fındık randımanını anlattı

Aykan, yaptığı yazılı açıklamada, 2 Eylül Salı günü itibariyle Trabzon'un doğu bölgesinde 12 kişiden, batı bölgesinde 8 kişiden toplam 24 ton fındık alındığını, 8 kişinin randıman, 2 kişinin ise rutubet nedeniyle geri çevrildiğini belirtti. Bugün için doğ

Aykan, fındık randımanını anlattı

Aykan, yaptığı yazılı açıklamada, 2 Eylül Salı günü itibariyle Trabzon'un doğu bölgesinde 12 kişiden, batı bölgesinde 8 kişiden toplam 24 ton fındık alındığını, 8 kişinin randıman, 2 kişinin ise rutubet nedeniyle geri çevrildiğini belirtti.


Bugün için doğu ve batı bölgelerinde 68 kişiye randevu verildiğini ifade eden Aykan, şunları kaydetti:


''Özellikle doğu bölgesinde bazı yerlerde randımanın 40'ın altına düştüğü istikametinde tespitler yapılmaktadır. TMO bu tür fındığı almayınca serbest piyasada fiyatların düştüğü gözlenmektedir. Konu tarafımızdan genel müdürlükçe müzakere edilmiştir.

Genel müdürlük konuyu arazide tespit etmek üzere bir heyet görevlendirmiştir. Heyet arazide tespit yaptıktan sonra konu yeniden ele alınacaktır. Üreticilerimizin bu gelişmeleri takip etmesinde fayda vardır.''

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler