ATA 84 yıl önce Trabzon'a geldi

Törenler, Cumhuriyet Meydanı'ndaki Atatürk Anıtı'na çelenk konulmasıyla başladı. Törene, Trabzon Valisi Nuri Okutan, Garnizon Komutanı Albay Yüksel Sönmez, Belediye Başkanı Volkan Canalioğlu, daire amirleri, siyasi parti temsilcileri, askeri erkan, vatand

ATA 84 yıl önce Trabzon'a geldi

Törenler, Cumhuriyet Meydanı'ndaki Atatürk Anıtı'na çelenk konulmasıyla başladı. Törene, Trabzon Valisi Nuri Okutan, Garnizon Komutanı Albay Yüksel Sönmez, Belediye Başkanı Volkan Canalioğlu, daire amirleri, siyasi parti temsilcileri, askeri erkan, vatandaşlar ve öğrenciler katıldı.

Trabzon Belediye Başkanı Volkan Canalioğlu, yaptığı konuşmada, Atatürk'ün, Büyük Taarruz ve Dumlupınar Zaferi'nin 2. yıl dönümü törenlerinin ardından gemiyle Karadeniz'e açıldığını, başka bir yere uğramadan 15 Eylül 1924'te Trabzonlularla buluştuğunu söyledi.

Canalioğlu, Büyük Önder Atatürk'ün, emperyalizm tarafından adeta enkaza çevrilmiş olan Osmanlı Devleti'nin külleri arasından Türkiye Cumhuriyetini kurmayı başardığını ve onu Türk milletine emanet ettiğini belirtti.
Atatürk'ün bıraktığı bu mirasın önemi ve değerinin, bugün Türkiye'nin çevresinde yaşanan gelişmelerle bir kez daha ortaya çıktığını vurgulayan Canalioğlu, şunları kaydetti:

''Nitekim, yine onun önderliğinde 1936'da imzalanan Montrö Antlaşması'nın hem ülkemiz hem de Karadeniz havzasının güvenliği açısından ne kadar hayati bir anlaşma olduğu açıkça görülmektedir. O halde 20. yüzyıla damgasını vuran bir liderin ve milletin evlatları olarak bize düşen görev, Mustafa Kemal Atatürk'ü, onun şahsında Türk milletinin bağımsızlık mücadelesini her zamankinden daha iyi okumak, araştırmak, sonuçlar çıkarmak ve emanete hakkıyla sahip çıkmak olmalıdır.''

Daha sonra, bazı öğrenciler günün anlam ve önemiyle ilgili konuşma yaptı, şiir okudu. Çeşitli yarışmalarda dereceye girenlere ödüllerin verildiği tören, halk oyunu gösterileriyle devam etti.

Tören, resmi geçitle sona erdi.

HABERE YORUM KAT
Trabzon Haber veya diğer kategorilerdeki haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Trabzon haberleri içerisinde yada diğer tüm haberlerde yapılan yorumlarda Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler