Arhavi Festivali Start Alıyor

Artvin'in Arhavi ilçesinde ''35. Arhavi Uluslararası Kültür ve Sanat Festivali'', 17 Ağustos Cuma günü başlayacak.Belediye Başkanı Musa Ulutaş, yaptığı açıklamada, ilçeye ayrı bir heyecan katacak olan bu yılki festivalin hazırlıklarının tamamlandığını bel

Arhavi Festivali Start Alıyor

Artvin'in Arhavi ilçesinde ''35. Arhavi Uluslararası Kültür ve Sanat Festivali'', 17 Ağustos Cuma günü başlayacak.

Belediye Başkanı Musa Ulutaş, yaptığı açıklamada, ilçeye ayrı bir heyecan katacak olan bu yılki festivalin hazırlıklarının tamamlandığını belirtti.

Festivale diğer ülkelerden katılacak misafirlerin Arhavi'ye gelmeye başladıklarını anlatan Ulutaş, ''Cuma günü yapacağımız kortej yürüyüşüyle festivalimiz başlayacak. Trabzon Belediye bandosu eşliğinde yapılacak kortej yürüyüşünün ardından Atatürk Anıtı'na çelenk koyacağız. Aynı gün Cumhuriyet Meydanı'nda Gürcistan, Bulgaristan, Polonya, Estonya ve Romanya'dan gelen halk oyunları ekipleri gösterilerini sunacaklar'' dedi.

Yamaç paraşütü etkinliğinin ardından karma resim sergilerinin açılacağını kaydeden Ulutaş, ''Yine festivalimizin ilk günü Cumhuriyet Meydanı'nda amatör ses yarışması yapacağız. Sarp Sınır Kapısı'ndan başlayacak olan bisiklet yarışının ardından Arhavi Gençlik Merkezi folklor ekibi gösteri sunacak. Akşam saatlerinde ise yöresel sanatçıların katıldığı halk konserleri gerçekleştireceğiz'' diye konuştu.

Ulutaş, festivalin 4 gün çeşitli etkinliklerle süreceğini kaydederek, ''17-20 Ağustosta yapacağımız 35. Arhavi Uluslararası Kültür ve Sanat Festivalimize çevre il ve ilçelerimizden bütün halkımızı davet ediyoruz'' dedi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bölgesel