Araklı'da kokulu üzüm pekmezi yapıldı

Araklı Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğünce düzenlenen etkinlikte üreticilere kokulu üzüm pekmezinin yapılışı uygulamalı olarak anlatıldı.İlçe merkezindeki etkinliğe, Kaymakam Adnan Tezcan, Belediye Başkanı Recep Çebi, İlçe Gıda, Tarım ve Hayvancılık M

Araklı'da kokulu üzüm pekmezi yapıldı

Araklı Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğünce düzenlenen etkinlikte üreticilere kokulu üzüm pekmezinin yapılışı uygulamalı olarak anlatıldı.

İlçe merkezindeki etkinliğe, Kaymakam Adnan Tezcan, Belediye Başkanı Recep Çebi, İlçe Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürü Bülent Bayrak, çiftçiler, lise öğrencileri ve üzüm yetiştiricileri katıldı.

Bayrak, yaptığı konuşmada, çiftçilerin talepleri üzerine kokulu üzüm pekmezi çalışması yaptıklarını belirterek, "Bu uygulamalı çalışmayla köylerimizdeki Karadeniz'e has kokulu üzümlerin değerlendirilmesini amaçladık" dedi.

Kokulu üzüm pekmezinin çocukların gelişimi ve insan sağlığı açsısından çok yüksek değerlere sahip olduğunu ifade eden Bayrak, "Çocuklarımızda beyin hücrelerinin yenilenmesinde, yetişkinlerde kan sulandırmak için faydalı. Üzüm pekmezinin yapılışını öğretmemizin bir nedeni de pekmezin yılın belli aylarında tüketilmesinin önüne geçerek yılın 12 ayı kullanılmasını sağlamak" dedi.

Kaymakam Tezcan ve Belediye Başkanı Çebi, üzüm pekmezini karıştırarak Bereketli olmasını diledi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler