Anne Babalara Uyarı Var

Gümüşhane İl Sağlık Müdürü Dr. Mehmet Topsakal, son günlerde Harşit Çayı'nda artan kirlilik nedeniyle anne ve babaların çocuklarını çaydan uzak tutmaları konusunda uyardı.Son yılların en kurak mevsiminin yaşanması nedeniyle Harşit Çayı'ndaki suyun yok den

Anne Babalara Uyarı Var

Gümüşhane İl Sağlık Müdürü Dr. Mehmet Topsakal, son günlerde Harşit Çayı'nda artan kirlilik nedeniyle anne ve babaların çocuklarını çaydan uzak tutmaları konusunda uyardı.

Son yılların en kurak mevsiminin yaşanması nedeniyle Harşit Çayı'ndaki suyun yok denecek kadar azaldığını belirten Gümüşhane İl Sağlık Müdürü Dr. Mehmet Topsakal, çaydaki kirliliğin had safhaya ulaştığını dile getirdi. Müdür Topsakal, çay yatağında akan suyun yüzde 80'inin ilin atık suları ile kanalizasyon suyu olduğunu belirterek anne ve babaların çocuklarını çaydan uzak tutmaları gerektiğini söyledi.

Topsakal şöyle dedi: “Zaman zaman çayın kirli sularında çocukların yüzdüğünü, balık tuttuklarını görüyoruz. Bu çok tehlikeli. Kirlilik oranının yüzde 80'lere ulaştığı Harşit Çayından anne ve babaların çocuklarını mutlaka uzak tutmaları gerekiyor. Hatta anne ve babaların da çaydan uzak durmaları lazım.

Yaptığımız tespitlerde ilimizde arıtma sistemi olmadığı için atık sular ve kanalizasyonlar direkt olarak çaya akıyor. Artan hava sıcaklığı ve kirlilik bilhassa çocuklar için hayati tehlike oluşturuyor. Çocuklarının ve kendilerinin sağlığı için anne ve babaları dikkatli olmaları konusunda uyarıyoruz

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bölgesel