AKP'de Büyükaydın aday

23 Kasım tarihinde yapılacak olan AK Parti Merkez İlçe Başkanlığı seçimleri öncesinde ilk olarak Merkez İlçe Başkan Yardımcısı Yılmaz Büyükaydın adaylığını açıkladı. Parti binasında basın toplantısı düzenleyen Büyükaydın Kendisine teşkilatlardan gelen yoğ

AKP'de Büyükaydın aday

23 Kasım tarihinde yapılacak olan AK Parti Merkez İlçe Başkanlığı seçimleri öncesinde ilk olarak Merkez İlçe Başkan Yardımcısı Yılmaz Büyükaydın adaylığını açıkladı. Parti binasında basın toplantısı düzenleyen Büyükaydın Kendisine teşkilatlardan gelen yoğun baskılar neticesinde aday olmaya karar verdiğini söyledi.

Kendileri için önemli olanın merkez ilçe başkanlığı seçimlerinden çok Trabzon Belediye Başkanlığı seçimleri olduğunu ifade eden Büyükaydın delegenin verecek olduğu her türlü karara saygı duyacaklarını dile getirdi.

Yapılacak seçimlerden sonra tüm AK Parti'ye gönül verenlerin el ele seçim salonundan çıkacağına inandığını kaydeden Büyükaydın, “Tahminim odur ki; bu seçim Trabzon siyasetinin bütünleşmesine katkı sağlayacak. Son bir hafta boyunca görüştüğüm pek çok arkadaşımdan, aynı ilgiyle ya da hoşgörü ve olgunlukla karşılaştım. Tanıyanlar kadar, tanımayan insanların da desteğiyle karşılaştım. Sonuç ne olursa olsun, bizlere destek olan, desteklemese bile; en azından hoşgörü ile olgunluk ile karşılayan herkese gönülden teşekkür ederim. Bu seçimin demokratik olgunluğun gerektirdiği biçimde geride bırakılacağına inancım tamdır. Siyaset yapmak ve ülkeye hizmet etmek bir bayrak yarışı ise, elbetteki aday olmak, bu yarışta yer almak tabii bir haktır. Bu; demokrasinin bir göstergesi olduğu kadar; aynı zamanda gereğidir de. Bu vesileyle, Kongrede aday olan, Türkiye'nin geleceğini kuracak anlayışa hizmete talip olan, Bu onurlu yarışa katılan tüm aday arkadaşlarımı gönülden tebrik ediyorum. Kendilerine başarılar diliyorum. Bu süreç boyunca, Bizimle birlikte yarışacak arkadaşların ve kendilerini destekleyenlerin de demokratik olgunluğun gerektirdiği biçimde yarışacağına ve Bu sürecin Trabzon siyasetine olumlu katkı sağlayacağına inancımız tamdır” dedi.

Kendileri için Trabzon Belediye Başkanlığı seçimlerinin merkez ilçe başkanlığı seçimlerinden daha önemli olduğunu kaydeden Büyükaydın, “Bizler AK Parti Teşkilatı olarak ilk önce, 23 Kasım'dn kendi Teşkilatımıza ve parti tabanımız; soracağız. Diyeceğiz ki; Ey AK Partiye gönül veren, kendini bu sevdaya adayan değerli teşkilat mensupları; Siz seçiminizi yaptınız mı? Trabzon Belediyesini alacak ekibin kim olacağına, Yerel seçim sürecine kiminle birlikte yürüyeceğinize, Trabzon'un bu süreçten nasıl karlı çıkacağına karar verdiniz mi? Merkez ilçe kongremiz işte bu sorunun cevabını bizlere sunacaktır. Biz bu kongreye, biz ya da bir başkası kazanacak diye bakmıyoruz. Trabzon kazanacak diye bakıyoruz. Kongre sürecini bu şekilde geride bıraktıktan sonra, teşkilatımızla birlikte, Siyasetin gerçek öznesine; Milletimize döneceğiz. Diyeceğiz ki; Ey Trabzonlular, siz karar verdiniz mi? Trabzon'a ve Türkiye'ye 6 yıldır yapılanlar ve yapılamayanlar gözlerinizin önünde, Bu tabloya bakarak; Trabzon'un yerel yönetimini kime emanet edeceksiniz? Trabzon'un kaderini, kimlere emanet edeceksiniz? Trabzon'u geleceğe taşıyacak projeleri kimin yapabileceğine inanıyorsunuz? Ben inanıyorum ki, Mart 2009 geldiğinde, Trabzon, aklı ve vicdanı ile karar verecek; emaneti ehline teslim edecektir. Biz AK Parti teşkilatı olarak, daima; Trabzon için samimiyetle, hizmet etmenin gayretinde olduk. Diğer yandan, Trabzon için daha yapacak çok işimiz olduğunun da bilincindeyiz. Bugün yine aynı samimi duygular, aynı birliktelik ve aynı duygularla mücadelemizdeki bu bayrak yarışını daha ileriye taşımak için birlikteyiz” ifadelerine yer verdi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bölgesel