AKP il başkanı fındığı konuştu

Parti binasında düzenlendiği basın toplantısında kongre faaliyetleri hakkında bilgiler veren AK Parti Ordu İl Başkanı Fatih Han Ünal, basın mensuplarının fındıkla ilgili sorularını cevaplandırdı. Özellikle üreticilerin belgelerini tüccarlara kullandırmama

AKP il başkanı fındığı konuştu

Parti binasında düzenlendiği basın toplantısında kongre faaliyetleri hakkında bilgiler veren AK Parti Ordu İl Başkanı Fatih Han Ünal, basın mensuplarının fındıkla ilgili sorularını cevaplandırdı. Özellikle üreticilerin belgelerini tüccarlara kullandırmaması konusunda uyarılarda bulunan Ünal, bunun gerçekleşmesi halinde üreticinin kendi kalesine gol atacağını belirtti.

Üreticinin fındığını Toprak Mahsulleri Ofisi'ne (TMO) kendisinin getirmesi gerektiğini ifade eden Ünal, "Üretici belgesini tüccara kullandırırsa bunun sonucunda sadece kendisi zarar görmez. Üreticinin de hakkını gasp etmiş olur. Böylece üretici kendi kalesine gol atmış olur" dedi.


Serbest piyasa ve TMO'nun fındık alımlarıyla ilgili değerlendirmelerde bulunan Ünal, 10 dönümün alındaki bahçelerden getirilen 1 tonluk fındığın parasının peşin olarak ödeneceğini kaydetti. Ünal, "10 dönüme kadar araziye sahip olan kişilerin getireceği 1 ton fındığının bedelini peşin olarak ödenecektir. Bu da dar gelirli üreticilerimiz için bir nefes alma noktası olacaktır. Ayrıca serbest piyasada söylenen fiyatlarla bizim yakından uzaktan memnuniyetimiz söz konusu değildir.

Üreticimizde fındığını ne kadar bekletme imkanı varsa o kadar bekletsin. Bu yıl ürün miktarı oldukça artmıştır. Bugün başlangıç fiyatıyla ürün miktarı çarpıldığında vatandaşın cebine daha fazla para girdiği görülecektir. Yani bolluktaki fiyatı yadırgamamak lazım. Buradaki fedakarlığı sadece hükümetten beklemeden, tüccarlarımızın da göstermesini bekliyoruz" diye konuştu.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bölgesel