Akçaabat’ta kentsel dönüşüm çalışmaları başladı

Akçaabat Belediye Başkanı Şefik Türkmen, Sarıtaş TOKİ konutları yolu üzerinde bulunan 3 binanın kamulaştırıldığını ve yıkım çalışmalarına başlandığını bildirdi. Türkmen, yaptığı açıklamada, Akçaabat'ın sahil kesiminden yeni yerleşim yeri olan ve 30 bin nü

Akçaabat’ta kentsel dönüşüm çalışmaları başladı
Akçaabat Belediye Başkanı Şefik Türkmen, Sarıtaş TOKİ konutları yolu üzerinde bulunan 3 binanın kamulaştırıldığını ve yıkım çalışmalarına başlandığını bildirdi.
 
Türkmen, yaptığı açıklamada, Akçaabat'ın sahil kesiminden yeni yerleşim yeri olan ve 30 bin nüfusun yerleşmesi için planlanan Sarıtaş Mahallesi'ne giden yol üzerindeki 3 binanın kentsel dönüşüm projesi kapsamında kamulaştırıldığını belirtti.
Yapılan görüşmeler sonrasında hak sahiplerine ödeme yapılarak binaların yıkımına başlandığını ifade eden Türkmen, "3 binanın ikisi yıkıldı, üçüncü binanın da boşaltılması bekleniyor. Bu binanın da yıkılmasıyla sahil yolundan Sarıtaş TOKİ konutlarının da bulunduğu bölgeye ulaşım çok daha kolaylaşacaktır" dedi.
 
Türkmen, eski çarpık yapılaşmanın önü geçmek için kamulaştırma çalışmalarının devam edeceğini kaydederek, "Akçaabat her geçen gün nüfusu ve ekonomisiyle büyümektedir. Buna paralel olarak da mevcut yollar yetmemeye başlamıştır. Bu çalışmalar ile yol güzergahında bulunan ve çarpık yapılaşmaya neden olan binalar kamulaştırma çalışmalarımız sürecek" diye konuştu.
 
Akçaabat Yaylacık Mahallesi’nde yıkılan 3 binanın kamulaştırma bedelinin 4 milyon 100 bin lira olduğu öğrenildi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler