Ak Parti'de Yarış Kızıştı

Adalet ve Kalkınma Partisi'nde kazanılan seçimden sonra İl Başkanlığı yarışı iyice kızıştı.

Ak Parti'de Yarış Kızıştı

Adalet ve Kalkınma Partisi'nde kazanılan seçimden sonra İl Başkanlığı yarışı iyice kızıştı. İl Başkan Vekili Erdoğan Beder'in eski il başkanı Ahmet Metin Genç için İl Başkanımızın dönebilir ifadesi, Ak Parti kulislerinde rahatsızlığa neden oldu. Ak Parti kulislerinin derin isimlerinde bu açıklamaya karşı tepki oluştuğu ve karşı oluşum için atağa geçtikleri de öğrenilen bilgiler arasında yerini aldı. Haber merkezimize ulaşan bilgiye göre tepkiler 2 kez atanan, bir kez seçilen ve bir kez de görevden alınan eski il başkanı Ahmet Metin Genç'in siyasette çok yıprandığı ve ayrıca Türkiye'nin çağ atladığı bir dönemde iktidar partinsin il başkanlığına siyasette yıpranmış bir ismin değil, yeni ve dinamik yüzlerin gelmesi gerekir şeklinde oldu.

İsmi Ak Parti İl Başkanlığı için konuşulan bir diğer isim de Anavatan Partisi eski İl Başkanı Fahrettin Aksoy. Bakan Faruk Özak'ın kendisine teklif götürdüğü yönünde ki iddialar ise şimdilik askıda kaldı. Fahrettin Aksoy'un 22 Temmuz seçimleri öncesinde Ak Parti'ye katılmaması ve sonucu bekleyip ona göre hareket etmek istemesi de Ak Parti'li yöneticilerde tepkiye neden oldu. Ak Parti kadrolarında yeterli ismin olduğu, Fahrettin Aksoy'un da Ak Parti'ye üye olabileceğini, herkese kapılarının açık olduğunu dile getiren partililer  İl Başkanlığı için yeni ve dinamik isimler Ak Parti kadrolarında mevcuttur diye konuştular.

Öte yandan iş adamı ve Ak Parti milletvekili aday adayı olan Ahmet Sarı'nın ise ismi ön planlara taşınıyor. 22 Temmuz seçimlerine listeye girememesine karşın büyük gayret ile çalışan ve Ak Parti'nin seçim zaferinde büyük payı olan Ahmet Sarı'nın İl Başkanlığına çok yakın bir isim olduğu gözüküyor.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bölgesel