Ak Parti'de istifa krizi

AK PARTİ Trabzon-Arsin İl Genel Meclisi Üyesi Recep Aktürk'ün istifası AK Parti'de krize neden oldu. Grubu toplayan İl Başkanı Muhammet Balta, “Bize ulaşmış böyle bir istifa yok” dedi. AK Parti İl Başkanı Muhammet Balta, İl Genel Meclisi'nin AK Parti Grub

Ak Parti'de istifa krizi
AK PARTİ Trabzon-Arsin İl Genel Meclisi Üyesi Recep Aktürk'ün istifası AK Parti'de krize neden oldu. Grubu toplayan İl Başkanı Muhammet Balta, “Bize ulaşmış böyle bir istifa yok” dedi.

AK Parti İl Başkanı Muhammet Balta, İl Genel Meclisi'nin AK Parti Grubu'nu topladı. İl Genel Meclisi'nin AK Parti'li üyesi Recep Aktürk'ün, istifasını değerlendiren Balta, "Bize ulaşmış böyle bir konu yok" dedi. İl Genel Meclisi Başkanı Haydar Revi de meseleyi daha yeni öğrendiğini ve Recep Aktürk'le görüşme fırsatı olmadığını söyledi.
AK Parti'li Trabzon İl Genel Meclisi Üyeleri'nin düzenlediği Grup Toplantısı'nın ardından İl Başkanı Muhammet Balta tarafından bir basın toplantısı gerçekleştirildi. İl binasında düzenlenen toplantıya İl Başkanı Muhammet Balta'nın yanı sıra İl Genel Meclisi Başkanı Haydar Revi, Ayşe Sula Köseoğlu ve diğer yönetim kurulu üyeleri katıldı.

KÖY-DES ÇALIŞMALARI TAM GAZ
Yerel seçimlere kadar olan 5 aylık süre içerisinde de vatandaşa layık olabilmek için meclis üyeleriyle anı şevk ve heyecanla çalışacaklarını belirten AK Parti Trabzon İl Başkanı Muhammet Balta, yapılan çalışmalardan bahsederek, "2005 yılından itibaren KÖY-DES çalışmaları kapsamında yaklaşık 120 milyon YTL civarında köylerimize yatırım yapıldı. İl Genel Meclisi üyeleri Trabzon'da bir ilki gerçekleştirerek, özellikle kırsal alanda yol standartlarının yeniden belirlenmesi açısından önemli görevler üstlenmişlerdir" dedi.
Türkiye'de en uzun yol ağına sahip il olan Trabzon'daki yolların, fiziki standart'ını yükseltmek için yol genişletme çalışmaları yapıldığını ve köy yollarının sorunlarının büyük çoğunluğunun çözüldüğünü belirten Balta, "Ancak bu kadar uzun yol ağına sahip bir il'de yolların kalitesine hala istediğimiz seviyeye getiremedik. Bu yüzden geçtiğimiz yıl İl Genel Meclisi Başkanı Haydar Revi ve arkadaşları, Türkiye'de örnek olan bir projeyi Bakanımıza ve Başbakanımıza sundular, ve bunun neticesinde de Trabzon'umuz KÖY-DES'ten en yüksek parayı almıştır. Yine bu yıl da buna benzer bir proje gönderildi ve bundan sonraki yıllarda da KÖY-DES'ten Trabzon'umuz ve Karadeniz Bölgesi hak ettiği payı alacaktır" dedi.

DİĞER İLLERİ DE HAREKETE GEÇİRDİK
İl Genel Meclisi'nin yapmış olduğu bir başka uygulama ile diğer 49 il'in İl Genel Meclisi'ni harekete geçirdiğini belirten Balta, "Bizler de İl Başkanları toplantısının ardından aynı konuyu Başbakanımıza arz ettik. İnşallah 49 il'e uygulanan teşvik uygulamasının bundan sonra da devam edeceği düşüncesindeyiz" dedi.

İSTİFADAN HABERİM YOK
Trabzon İl Genel Meclisi'nin AK Parti'li üyesi Recep Aktürk'ün, dün akşam ki istifasını değerlendiren Balta, kendilerine ulaşan herhangi bir istifa dilekçesi olmadığını belirterek, "Bizler hiçbir arkadaşımızın ayrılmasını istemeyiz. Bizim yetkili kurullarımız var. Sorunu, sıkıntısı olan arkadaşımızın derdi, 'Teşkilat İaşesi' içerisinde çözülür. Şu ana kadar bize ulaşan herhangi bir şey yok. Biz de bunu basından öğrendik. Netice olarak şunu söylemek isterim. AK Parti, çok büyük bir camiadır. Bize duyulan güvenin farkındayız. Buna göre de Ak Parti'li olan herkes bu güvenin bilincinde olarak hareket etmelidir. İnanıyorum ki bu Parti'ye gönül vermiş arkadaşlarımızın hiç biri makam, mevki, koltuk peşinde olmamıştır. Türkiye'nin en büyük partisinde sadece seçilmiş olmak değil, sadece üye olmak da büyük bir onurdur" dedi.
İl Genel Meclisi Başkanı Haydar Revi de meseleyi daha yeni öğrendiğini ve Recep Aktürk'le görüşme fırsatı olmadığını söyledi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bölgesel