AB'li Büyükelçiler neler yaşadı?

AB Büyükelçileri Trabzon'a gelerek ziyaretlerini gerçekleştirdi. Sabah 09.00 itibari ile Trabzon Valisi Recep Kızılcık'a yapılan ziyarete damgasını vuran ise Macar Büyükelçi'nin Sümela Manastırı yakıştırması oldu. Macar Büyükelçi, Macaristan'da da İdris B

AB'li Büyükelçiler neler yaşadı?

AB Büyükelçileri Trabzon'a gelerek ziyaretlerini gerçekleştirdi. Sabah 09.00 itibari ile Trabzon Valisi Recep Kızılcık'a yapılan ziyarete damgasını vuran ise Macar Büyükelçi'nin Sümela Manastırı yakıştırması oldu. Macar Büyükelçi, Macaristan'da da İdris Baba Türbesi var. Buraya gelen herkes ibadetini yapabiliyor. Kimse karşı çıkmıyor şeklindeki konuşması Sümela Manastırının da ibadete açılabilirliğini ortaya koydu. AB üyeleri ise bu konuda bu konu bizi değil Türkiye'yi ilgilendirir şeklinde ifadeler kullandı. Ayrıca Trabzon'a gelen heyetin büyük bir çoğunluğunun Trabzonspor'un kravatlarını takması büyük ilgi çekti.



TRABZON BELEDİYESİNE AB ZİYARETİ
Trabzon Belediyesini ziyaret eden heyete Başkan Gümrükçüoğlu fındık ve köme ikram edildi. AB üyeleri ikram edilen fındık ve kömenin çok güzel bir ikram olduklarını belirttiler. Daha sonra Başkan ve Büyükelçiler arasında hediyeleşmeler oldu.


AB BÜYÜKELÇİLERİNDEN OTURUM
Trabzon'da açılan ABİGEM için AB Büyükelçileri ön bilgilendirme yaparak KOBİ'lerin önemi vurgulandı. Hazırlanan slayt gösterisi ile bugüne kadar diğer ABİGEM'li şehirlerde yapılan faaliyetlerin sunumu yapıldı.



KTÜ'DE AVRUPA BİRLİĞİ KULÜBÜ
KTÜ'deki Kültür köprüleri programına katılan heyet daha sonra KTÜ bünyesinde bulunan Avrupa Birliği Kulübü AB'li büyükelçileri konuk ettiler. Uzun bir süre Avrupa Birliği Kulübü öğrencileri ile sohbet eden heyete öğrenciler tarafından sorular yöneltildi. Bu sorular arasında Türkiye'nin AB'ye girmesini diğer AB'li ülkeler etkileyebilir mi şeklinde oldu. Bu soruya Avrupa Komisyonu Türkiye Delegasyonu Büyükelçisi Marc Pıerini, Hiç bir AB üyesi ülkenin Türkiye'nin üyeliğe aday olması sürecini durduramaz şeklinde konuştu.



HİSARCIKLIOĞLU ABİGEM AÇILIŞINA KATILDI
Heyet ABİGEM açılışını yapmak üzere Trabzon Ticaret ve Sanayi Odasına geldiler. Programı yoğunluğu nedeni ile TOBB Başkanı Rıfat Hisarcıklıoğlu, ABİGEM açılışında heyete dahil olabildi. Hisarcıklıoğlu ABİGEM'in bölgeseli Yurtdışına nasıl taşındığını anlatarak, Trabzon'a ve Karadeniz'e ABİGEM'in hayırlı olması dileklerinde bulundu.



Hisarcıklıoğlu açılış sonrasında Trabzon Kadın ve Genç Girişimciler Kurulu ile bir toplantı gerçekleştirdi. Ardından ise Novotelde bir resepsiyonla bugünlük programları sona erecek.



HEYET YARIN DA TRABZON'DA
22 Ekim Perşembe gününü de Trabzon'da geçirecek olan heyetin yarın sabah Novotel'de yapılacak toplantının ardından Sümela Manastırı ve Hamsiköy ziyaretlerinde bulunacağı öğrenildi. Sümela Manastırı ziyaretinde ise İbadete açılıp-açılmayacağı konusunun yeniden gündeme gelmesi bekleniyor.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bölgesel