ABD Karadeniz'e giriyor

Romanya askeri yetkilisi Yarbay Florin Jipa, yarın başlayacak ve 24 Eylül'e kadar sürecek tatbikata NATO üyesi ABD, Macaristan, Litvanya, Romanya, Letonya ve İsveç ile ayrıca Ukrayna'nın katılacağını söyledi. Jipa, "Jackal Stone" adı verilen ve toplam 130

ABD Karadeniz'e giriyor

Romanya askeri yetkilisi Yarbay Florin Jipa, yarın başlayacak ve 24 Eylül'e kadar sürecek tatbikata NATO üyesi ABD, Macaristan, Litvanya, Romanya, Letonya ve İsveç ile ayrıca Ukrayna'nın katılacağını söyledi.

Jipa, "Jackal Stone" adı verilen ve toplam 1300 askerin görev alacağı tatbikatta Romanya, Ukrayna ve ABD'den birer geminin yer alacağını, ABD gemisinin USS McFaul destroyeri olacağını kaydetti.

Tatbikata, Romanya sınır polisi ve istihbarat servisleri dahil olmak üzere kara birliklerinin destek vereceği belirtildi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bölgesel