3,5 yaşında ama 6 aylık gibi

Nadir olarak görünen metobolik protein parçalayamama hastalığına yakalanan 3.5 yaşındaki minik Seda, 6 aylık bebek gibi görünüyor. Doğduktan 6 ay sonra yakalandığı metobolik protein parçalayamama rahatsızlığının pençesinde kıvranan 3.5 yaşındaki Seda Koto

3,5 yaşında ama 6 aylık gibi

Nadir olarak görünen metobolik protein parçalayamama hastalığına yakalanan 3.5 yaşındaki minik Seda, 6 aylık bebek gibi görünüyor.

Doğduktan 6 ay sonra yakalandığı metobolik protein parçalayamama rahatsızlığının pençesinde kıvranan 3.5 yaşındaki Seda Koto'nun gelişimi, 6. aydan itibaren tamamen durdu. 3.5 yaşındaki minik kız, 6 aylık bebek gibi görünüyor. Nadir görünen rahatsızlığına bağlı olarak epilepsi ve astım rahatsızlıklarına da yakalanan talihsiz kız çocuğu, sağlığına kavuşmak için hayırseverlerin yardımını bekliyor.

Anne Gül Koto, hayırseverlere seslenerek, "Devletimizden çok büyük yardımlar gördük. Devletimizden Allah razı olsun. Ama çocuğumun sağlığına kavuşması için yeterli değil. Yeşil kartımız var. Çocuğumun kısmen de olsa Alman Hastanesi'nde yapılan özel bir tedavi ile sağlığına kavuşması mümkün. Ancak yeşil kart bunu karşılamıyor. Biz zaten geçinemiyoruz. Bu tedaviyi yaptırabilmek için hayırseverlerden yardım bekliyoruz" diye konuştu.

Minik Seda'nın 7 yaşındaki ağabeyi Ahmet ise, kız kardeşinin durumuna çok üzüldüğünü dile getirerek, kardeşinin sağlığına kavuşmasını istediğini söyledi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bölgesel