Yıldız Asyalı Kimdir?

Yıldız Asyalı kimdir, nerelidir, kaç yaşındadır? İşte Yıldız Asyalı hakkındaki tüm detaylar...

YILDIZ ASYALI KİMDİR?

Şerife Yıldız Asyalı, 17 Eylül 1980 tarihinde Filiz- Ümit Asyalı çiftinin kızları olarak İstanbul'da dünyaya gelmiştir. Güliz adından bir ablası vardır.

yıldız asyalı

YILDIZ ASYALI EVLİ Mİ?

23 Kasım 2015 tarihinde iş adamı Emre Vatansever ile edünyaevine giren Asyalı'nın bu evliliğinden Ayşe Mira adlı bir kızı vardır. Çift, Temmuz 2017'de yollarını ayırmıştır.

Güzel oyuncu 2020'de Kerem Saka ile hayatını birleştirmiştir.

yıldız asyalı

KARİYERİ:

Yıldız Asyalı'nın müziğe karşı ilgisi küçük yaşlarda başladığından dolayı beş yaşında piyano çalmayı öğrenmiştir. Solist olarak İstanbul Devlet Opera ve Balesi Çocuk Korosu'nda görev almıştır. Asyalı, 12 yaşında Nabucco Operası'nda "Kral Ve Ben" müzikalinde yer almış ve 13 yaşında iken Sarah Brightman'le İstanbul Devlet Opera ve Bale Orkestrası eşliğinde Lösemili Çocuklar Vakfı yararına düzenlenen konserde aynı sahneyi paylaşmıştır Kanal D Çocuk Kulübü programıyla birlikte Eyvah Babam, Eyvah Kızım Büyüdü, Yasak Elma, El Gibi ve Limon Ağacı gibi dizilerin jenerik müziğini bestelemiş ve yorumlamıştır.

Yıldız Asyalı Kanal D Çocuk Kulübü'nde sunuculuk yaparak başladığı televizyon kariyerine, Haluk Bilginer'le birlikte yaptığı dönemin sevilen dizilerinden Eyvah Babam'la kariyerine devam etmiştir. İlk oyunculuk yeteneğini bu dizide gösteren Asyalı, dizide anne ve babası boşanmış bir genç kızın otoriter babasıyla yaşadığı bir takım olayları konu almıştır. Sevilen bu dizinin ardından bir süre televizyona ara veren Yıldız Asyalı, dizinin devamı niteliğindeki Eyvah Kızım Büyüdü ile yeniden ekrana dönmüştür. Bir sezon süren bu dizinin ardından Kanal D'de başlayıp uzun bir süre Show TV'de yayına devam eden Hayat Bilgisi adlı dizide üç sezon boyunca yer almıştır. Dizide idealist bir öğretmenin komşusunun kızı ve aynı zamanda kardeşinin sevgilisi olan Rüya rolündeki performansıyla dikkat çekmiştir. Ayrıca Adab-ı Muaşeret adlı sinema filminde Tarık Ündüz ile başrolde oynadı. 2010 yılında Evcilik Oyunu adlı televizyon programında yarışmacı olarak yer almıştır.

yıldız asyalı

MÜZİKAL:

Müzikal kariyeri tam olarak küçüklüğünde sunmuş olduğu Kanal D Çocuk Kulubü'nde her program bitişinde çaldığı kemanı eşliğinde söylediği şarkılarla başlamıştır. 2008 senesinde Seda Telciler ve Burcu Canbaş ile Grup Mp3 adlı grubu kurmuştur. Grubun ilk albümündeki "Sevmek Zamanı" adlı şarkısı hariç bütün şarkıların söz ve müziği Yıldız Asyalı'ya aittir. Yıldız Asyalı'nın Grup Mp3 ile birlikteliği uzun sürmemiştir. Grubun kurulduğu sene sanatçı gruptan ayrıldığını açıklamıştır.

FİLMOGRAFİSİ:

Eyvah Babam, Eyvah Kızım Büyüdü, Çifte Bela, Yıldızların Altında, Hayat Bilgisi, Avrupa Yakası, Daha Neler, Aşkın Dansı - Sevgi Emektir, Şarkılar Susmasın, Yasak Elma, Şöhret Okulu, Pulsar, Kahve Bahane, Adab-ı Muaşeret, Akasya Durağı, Asayiş Berkemal, Hayat Bazen Tatlıdır, Elif

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler