Ordulu inşaat işcisinin inanılmaz başarısı

İnşaat işçisi küçüklükten beri hayalini kurduğu cipi alamayınca aracını kendisi yaptı.

Ordulu inşaat işcisinin inanılmaz başarısı
Hurdalarla başladı; çocukluk hayalini gerçeğe çevirdi. Ordu Korgan da yaşayan inşaat işçisi İbrahim Derme, çocukluğundan beri hayalini kurduğu cipe sahip olmak için evinin yanındaki atölyesinde hurdaya ayrılan araçların parçalarını bir araya getirdi.
Sanayi saclarıyla araca cip görüntüsü veren İbrahim Derme, yaklaşık bir buçuk yılda yapmayı başardığı cipini aksesuarlar ile de süsledi.
Ordu'nun Korgan ilçesinde inşaatlarda işçi olarak çalışarak geçimini sağlayan 30 yaşındaki İbrahim Derme, pahalı olduğu için satın alamadığı cipi yapmaya karar  verdi.
Evinin yanındaki atölyesinde cip için malzemeler ve hurdaya ayrılmış bazı araçların parçalarını toplayan Derme, aracın çalışması için de benzinli bir otomobilin motorundan yararlandı.

 Sanayi sacları kullanarak araca cip görüntüsü veren Derme, yaklaşık bir buçuk yılda yapmayı başardığı cipini çeşitli aksesuarlarla da süsledi.
"Pat pat" olarak bilinen tarım aracının tekerlerini araca takan Derme, zaman zaman bu aracı kullanıyor.
İbrahim Derme, cipinin olmasını çocukluğundan beri istediğini ancak imkansızlıktan dolayı hayalindeki aracı alamadığını belirterek, "Biz de cip alamıyorsak kendimiz yaparız dedik. Bu düşünceyle yaklaşık bir buçuk yıl önce  çıktığımız zorlu sürecin ardından hayalimdeki cipe kavuştum." dedi.
Türk milleti ve Karadeniz halkının istediği zaman her şeyin üstesinden rahatlıkla gelebileceğini vurgulayan Derme, normalde inşaat işçisi olarak geçimini sağladığını, hobileri ve merakları da bulunduğunu söyledi.

Önce cip için eksik malzemeleri toparladığını aktaran Derme, daha sonra izin aralarında ve boş günlerinde cipi tasarladığını belirtti.
Derme, aracını trafiğe açık alanlarda kullanmadığını da ifade etti. "Cipi tek başına yapamazsın diye çok kişi bana söyledi, hatta bana  böyle bir şeyi yapabileceğim konusunda.bana inanmadılar" diyen Derme, azmi sayesinde  bunu başardığını söyledi

.Aracı satın almak isteyen çok sayıda müşteri çıktığını anlatan Derme, "cipini" kimseye vermeyeceğini, hayaline yıllar sonra kavuştuğunu kaydetti.
Yaptığı cipin arazi şatlarına uyumlu olduğunu ve kendisini hiç yolda bırakmadığını dile getiren Derme, "Ben içimdeki istek ve arzularımı gerçeğe dönüştürdüm. Aynı şekilde isteyen herkes hayalini benim gibi gerçeğe dönüştürebilir." değerlendirmesinde bulundu.
Öte yandan, bölge halkı inşaat işçisi tarafından el işçiliği ile yapılan cipe büyük ilgi gösteriyor.
Çevre sakinlerinden Hasan Yiğit, ilk defa böyle şey gördüğünü  belirterek, "Biz de ilk gördüğümüzde gerçek cip sanmıştık. Daha sonra aracı incelediğimizde cipin el yapımı olduğunu fark ettik." dedi.
 
 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bilim / Teknoloji