Beşikdüzü’ndeki teleferik tartışmaları devam ediyor: AK Parti döneminde yapılan bu yatırımın…

Trabzon’un CHP’li belediyesi Beşikdüzü’nde teleferik tartışmaları devam ediyor.

Beşikdüzü’ndeki teleferik tartışmaları devam ediyor: AK Parti döneminde yapılan bu yatırımın…

Daha önce AK Parti belediyesinde bulunan ilçede yapılan teleferik için mevcut belediyenin yatırımı çalıştırma istemediği iddialarına Belediye başkanı ramis Uzun’dan cevap geldi.

Uzun, daha önce Büyükşehir Belediyesi’ne devretmek istediklerini ve kabul görmediğini, Beşikdüzü Belediyesi’nin kasasına, İller Bankası tarafından gönderilen payın kredi borcuna kesilmesi dolayısıyla 3 yıl süresince 1 kuruş dahi para girmediğini belirtti.

Uzun’un açıklamaları şu şekilde;

Beşikdüzü Ak Parti İlçe Başkanı Ahmet Gören’in yapmış olduğu açıklamalar üzerine kamuoyunu bilgilendirmek istiyorum.

Bugünkü yaklaşık maliyeti 350 Milyon TL olan bu teleferik tesisi dolayısıyla borçlandırılan belediyemizin kasasına, İller Bankası tarafından gönderilen payın kredi borcuna kesilmesi dolayısıyla 3 yıl süresince 1 kuruş dahi para girmemiştir.

Biz kamu yatırımının ne olduğunu çok iyi biliriz. Bu tesisin sağlıklı olarak çalışması, belediyemizin bu ekonomik yükten kurtulması için Trabzon Büyükşehir Belediyemizle 3 yıl boyunca çeşitli istişarelerde bulunduk. Milletvekillerimizle, Sn. İçişleri Bakanımız ile de ziyaret ederek görüştük. Eğer bu tesisi çürümeye terk etmek isteseydik, bu girişimlerin hiçbirinde bulunmazdık.

Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanımızı 2 kez ilçemize davet ettik, Tesisi devralma konusunda olumlu görüş bildirmelerine rağmen netice itibariyle tesis devralınmamıştır. Bunun üzerine hemen 22.06.2022 tarihinde meclisimizi olağanüstü toplayarak teleferik tesisinin ihale yoluyla kiralanması yönünde karar aldık ve 03.08.2022 tarihinde ihaleye çıktık ancak ihaleye katılımcı olmadı.

Daha sonra şartlarımızı yatırımcılar için daha cazip hale getirerek 29.11.2022 tarihinde tekrar 2. bir ihaleye çıktık fakat bu ihaleye de katılımcı olmadı. Bu süreçte ihaleden önce teleferik tesisini birilerine peşkeş çekiyorlar diye ithamlarla da karşılaştık. Mademki birilerine peşkeş çekiyor idik niçin ihaleye katılımcı olmadı?

Bu tesisin faaliyete geçmesi, turizme kazandırılması açısından şartları yatırımcılara yönelik daha da cazip hale getirerek 01.12.2022 tarihli meclisimizde yeniden ihale kararı aldık. Aralık ayı içerisinde 3.  ihalemizi gerçekleştireceğiz.

Hal böyle iken “Bu tesisi çalıştırmak istemiyorlar, ihale yapmıyorlar” demek; gerçeklerden uzak bir açıklama olduğunun göstergesidir”

Ayrıca bütün meclis üyelerimiz bu tesisin biran önce çalışmasını, ilçemiz ve Trabzon turizmine kazandırılmasını istemektedir. Hiçbir meclis üyesi arkadaşımın ‘Tesisi çürümeye terk edelim’ gibi bir düşüncesi olamaz. Yapılan açıklama bu yönüyle de talihsiz bir açıklamadır.

Kaldı ki teleferik tesisi 2019 yılında biz göreve geldiğimizden itibaren 2020 yılı Mart ayına kadar çalıştı, pandemi süreciyle çalışmaya ara verildi, hatta yüklenici firmaya süre uzatımı dahi verildi. Ancak; gelinen süreçte yüklenici firma ihale sözleşmesi ve şartnamelerinde belirtilen yükümlülüklerini yerine getirmediğinden 01.10.2020 tarihinde sözleşme fesih edildi. Bununla ilgili neden daha önce fesih etmediğimiz hususunda soruşturma dahi geçirdik.

AK Parti döneminde yapılan bu yatırımın çalışmasını istemediğimiz, yüklenici firma istemediğimiz gibi ifadeler doğru değildir, bu siyaset tarzı AK Parti yöneticilerin tarzıdır. Biz böyle bir anlayışa sahip gelenekten gelmiyoruz.

AK Parti döneminde Beşikdüzü’nün öncelikleri hesaplanmadan, popülist yaklaşımlarla, belediyeyi borçlandırarak yapılan teleferik projesinin işlevsel hale gelmesi için bugüne kadar yaptıklarımızı yukarıda sıraladık.  Teleferik ihalesine kimse girmeyince el ovuşturup, buradan siyasi rant çıkarmaya çalışan AK Partili yöneticilerin bu çirkin siyaset anlayışından uzaklaşıp, çamur atmayı bırakıp, “Teleferik projesinin işlevselliğine kavuşması için biz nasıl destek olabiliriz” diye dertlenmelerini bekliyoruz.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum
Önceki ve Sonraki Haberler