Başkan Genç Milletvekili aday adayı olacak mı? Projelerle ilgili neler söyledi?

Trabzon Ortahisar Belediye Başkanı Ahmet Metin Genç Milletvekili aday adayı olup olmayacağı sorusuna böyle cevap verdi. Trabzon'daki projelerle ilgili neler söyledi?

Başkan Genç Milletvekili aday adayı olacak mı? Projelerle ilgili neler söyledi?

Trabzon'da Ortahisar Belediye Meclisi Aralık ayı toplantıları başladı.

Toplantıya Belediye Başkanı Ahmet Metin Genç başkanlık yaptı.

5 Aralık Hakları Günü nedeniyle Ortahisar Kent Konseyi Kandın Meclisi üyeleri ve kadın örgütlerinin mensupları da meclise misafir olarak katıldılar.

Başkan Genç kasım ayı çalışmaları hakkında bilgiler vererek toplantıyı başlattı.

Kadın meclis üyelerinin 5 Aralık Dünya Kadın Hakları Günü nedeniyle yaptıkları konuşmaların ardından toplu fotoğraf çekildi ve Kadın Hakları Günü kutlandı. 

Ayrıca 5 Aralık Mühendisler Günü nedeniyle de mühendis olan meclis üyeleri ve çalışanlarla da hatıra fotoğrafları çekildiler.

Gündeme geçmeden önce söz alan CHP'li meclis üyesi Cüneyt Zorlu, Başkan Ahmet Genç'e eleştirilerini sıraladı.

Zorlu konuşmasında şu ifadeleri kullandı:

SEYİR TERASININ 250 METRESİ NEREYE UÇTU

Seyir terası projenizi eleştirmiştik. Neden başka öncelikler varken neden buraya masraf ediyoruz, zaten orası doğal ir seyir terası var demiştik. 5-6 yüz metre aşağısından bir viyadük geçtiğini ve manzaranın iyi olmayacağını söyledik.

Gittik gördük. 1100 metre boyunda olacağını söylemiştiniz. Orada camdan teras ve yürüyüş yolu olacaktı. Korku ve adrenalin yaratacak bir yer olacaktı. Yerinde gördük ki 850 metre boyunda olmuş. 

Burada kaya üzerinde olan uçan yol diye anlatmıştınız. 850 metre yapmışsınız 250 metresi uçmuş. Burası neden uçtu büyükşehir mi yapacak?

Burada kullanılan kereste ile alakalı bir şey söylemek isterim. Burada kullanılan kereste türü nedir?

"AHMET METİN GENÇ GÖREVİ BIRAKACAK MI?"

Seçim dönemi yaklaşıyor. Adaylar belirleniyor. Sizin de adınız geçiyor. Buradaki görevinizi tamamlayacak mısınız, yoksa burayı vekile mi bırakacaksınız? Yapacağız dediğiniz şeyleri yapmadan mı gideceksiniz? Aslında taşınmaz satışında 150 Milyon TL gelir elde edeceksiniz elinizin rahatlayacağı bir zaman. Anladığım kadarıyla taşınmaz satışına devam edeceksiniz.

"KANUNİ BULVARI MÜHENDİSLİK FACİASI"

Mühendislik faciasıdır Kanuni Bulvarı ve Boztepe’deki tünel. Ne sizin nede ekibinizin Boztepe’deki vahim görünümü öngöremediğinizi görüyorum. Sizin bu konuda sorumlu olduğunuzu düşünüyorum. Orada yatıp kalkıp engel olmanız lazım.

"DEMİRYOLU İÇİN DESTEK VERİRDİK"

Trabzon'a demir yolu gelecek demiştiniz. Biz çalışmanız olmadı. Bir kamuoyu oluştursaydınız size destek verirdik. Güney Çevre yolu ile alakalı basit bir ihale yapıldı. Bu konuda kamuoyunu ayağa kaldırabilirdiniz.

Mağmat projesinde hiç bir çalışma yapmadınız. Yapmadıklarınızı söylüyoruz ama dikkate alınmıyoruz. Ama Ender Saraç'ın sözlerini okuduk. "Konya Trabzon'dan daha yeşil. Denizin yanındasınız ama denizi göremiyorsunuz" diyor. Kısacası yapamadıklarınız veya müdahale edemedikleriniz öne çıkıyor”

Genç Zorlu'nun sorulara yanıt verdi.

"YEŞİL KONUSUNA KATILIYORUM"

Yeşil konusuna katılıyorum. Bir de tarihi yönleri ortaya çıkmamış gibi eleştiri yapmış. Katılıyorum bu eleştirilere. Tarihi kazılarımız devam ediyor.
Buna rağmen buranın turizm şehri olması yönünde eksikleri giderelim ama artılarımız daha fazla. Bu sezon 200 bin fazla turist gelmiş. Özellikle kış turizmi ile alakalı Çakırköy kayak turizmi ile alakalı o tamamlandığında kış turizmi de artacak diye düşünüyorum.

"MAĞMAT ADIM ADIM..."

Mağmat ile ilgili projelerimiz adım adım devam ediyor. Turizm ile ilgili projemiz. Büyük yaşam alanı projesidir. Yatırımcı ile yapabileceğimiz projedir. Çalışması devam ediyor. 

"GÜNEY ÇEVRE YOLU VE HAFİF RAYLI SİSTEM"

Güney çevre yolu projemiz 30 oldu doğrudur ama yakındır kazma vurup başlamamız. Güney çevre yolunu başlatalım ama Kemerkaya mahallesinin yarıya yakını kamulaştırılacak. Büyük bir yük. Ama bir ihtiyaç da var. Bu yatırımları şehrimize kazandırmaya devam ediyoruz.

Demiryolu ile alakalı şehir içi geçişinde master planına uygun olarak sahil ve sahilde bir kısım meyandan gelip üniversiteye bağlanacak bir proje. 

MİLLETVEKİLİ ADAY ADAYI OLACAK MI?

Seçimlerle alakalı burada bir değerlendirme yapmayacağım.

"SEYİR TERASI..."

eyir terası ile alakalı burada yaptığımız sunumda uçan yol vardı. Ama yaparken kayaçtan kopmalar oldu. Uygulama aşamasında bu sorunlar olunca etaplayalım dedik. 850 metrelik bölümü yapalım dedik. Vazgeçmiş değiliz. İkinci etapta devam edeceğiz.  Malzeme olarak da 2 kez fırınlanmış ladin ağacı kullanacağız. Kendi imkan ve kabiliyetimiz ile yolumuza devam ediyoruz.”

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum
Önceki ve Sonraki Haberler
Trabzon Haber