Anahtar Deliği 9.11.2020

Anahtar Deliği 9.11.2020

Anahtar Deliği 9.11.2020

 İSTİFA METNİNİ KİM YAZDI?

Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak’ın istifa etmesi sonrası yaşananlar ilginç… 

Ne TRT ne AA hiç bir bilgi geçmedi. Diğer İstanbul medyasının hükümete yakın kanadı da bir şey yazamadı. 

Siber saldırı olabileceği şüphesi doğdu.

Ama bakanlığa yakın kaynaklar istifa ettiğini belirtince yeniden haber yazılmaya başlandı.

Sosyal medyada yayınlanan metni Trabzon’da yaşayan babası Sadık Albayrak’ın yazdığı iddiası ortaya atıldı. 

“At izinin it izine karıştığı…” “ hak ve batılı ayırt etmenin zorlaştığı..” gibi ifadelerini yer alması dikkat çekti.

Naci Ağbal’ın, Merkez Bankası Başkanlığına atanmasında Berat Albayrak’a sorulmaması istifa etmesine neden olduğu gelen bilgiler arasında.
Ayrıca Naci Ağbal’ın Külliye’ye tek başına çağırılıp Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a birifng vermesi bunu Berat Albayrak’ın duyması ve içerlemesi de ayrı bir külliye iddiası olarak kayda geçti.

Burda bir ayrıntı verelim. İstifa konusunu yenişafak yazdı önce.. İngilizce yurt dışı baskısındaki sosyal medya hesabından ama o da daha sonra kaldırdı! Neden kaldırdı bilinmiyor.

Bu arada istifa sonrası dolar ve euro da düşüş yaşandı.

Bugün sis perdesi ortadan kalkar.


KABİNE DEĞİŞİMİ OLACAK MI? 

Berat Albayrak’ın istifası kesinleşti. Şu ana kadar Cumhurbaşkanlığından tek satır açıklama gelmemesi bunun göstergesi olarak görülüyor. Peki şimdi ne olacak? Kabine değişimi olacağı Berat Albayrak’ın da Cumhurbaşkanı Yardımcısı olacağı ifade ediliyor.
Hatta söylenenlere göre İçişleri Bakanı Süleyman Soylu da Cumhurbaşkanı Yardımcısı olarak atanacak.

Bir başkent kulisinde de..

Böyle bir değişimin zaten olması gerektiği.. 
ABD’deki seçimlerde değişimin yaşanmasının da etkisinin olduğu…

Son gelen kamuoyu araştırmalarının da etkisi olduğu..

MHP’nin bu noktada değişimden yana AK Partiye mesaj verdiği ileri sürülüyor.

Tabi bunlar duyum ama görünen güçlü duyumlar..

PEKİ ERKEN SEÇİM OLUR MU?

Berat Albayrak krizi sonrası Millet ittifakı yani muhalif tarafta erken seçim dillendirilmeye başlandı. İYİ Partililer Meral Akşener’in ekonomiyle alakalı sözlerini paylaşarak, erken seçim göründü diye yorumlar yapmaya başladılar.

Bir dikkat çekici detay ise tıpkı Berat Albayrak’ın twitter adresindeki gönderilerin silinmesi gibi 
Berat Albayrak'ın istifasını açıklamasının ardından Hazine ve Maliye Bakanlığı'nın resmi Twitter hesabındaki 29 Ekim mesajı hariç tüm gönderiler silindi.

BERAT ALBAYRAK’I SAVUNMAK ONA MI KALDI?

AK Parti kulislerine Haber61 olarak şöyle bir daldık ilginç bir ayrıntı gözümüze çarptı. Rasim Ozan Kütahyalı’ya ciddi bir tepki oluştuğu gözlendi. Nedir bu tepki peki? Şuydu dün gece yarısından beri Cüneyt Özdemir’in programına katılan Kütahyalı’nın sözleri, laubali konuşmaları, tweet mesajları AK Partilileri fena halde kızdırdı. 

Dediler ki; “Kardeşim Berat Albayrak’ı savunmak ona mı kaldı? Bu daha çok olan tepkileri büyüttü. İnsanlar neler konuşup yazdı onun sayesinde! Bıraksın artık yeter. Bizi daha çok zor durumda bıraktı.”

Haklılar mıydı?

Hemde çok..

2 BAŞKAN NE HANGİ MESAJLARI YAYINLADI? 

Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Murat Zorluoğlu ile Ortahisar Belediye Başkanı Ahmet Metin Genç, Berat Albayrak krizinden 1-2 saat sonra mesaj yayınladılar. 

Ortahisar Belediye Başkanı Ahmet Metin Genç,  şöyle bir mesaj yayınladı;

“Sayın Cumhurbaşkanımızın önderliğinde, milli bir ekonomi politikası ve enerji bağımsızlığı hedefiyle gecenizi gündüzünüze kattınız. Allah razı olsun. Özveriniz ve fedakar çalışmalarınıza gönülden şahidiz Sayın Bakanım. Her daim yanınızdayız. 

‪#BeratAlbayrakYanındayız”‬

‪Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Murat Zorluoğlu da mesajında, “‬Sn. Cumhurbaşkanımızın liderliğindeki “Yerli ve Milli” Enerji & Ekonomi mücadelesinde Sn. Bakanımız Berat Albayrak’ın gayretlerine şahidiz...
Birlik ve beraberliğimizden ödün vermeden inandığımız yolda yürümeye devam edeceğimizden kimsenin şüphesi olmasın…” ifadelerini kullandı.

CHP kanadından hiçbir açıklama yada duyuru yapılmaması da enteresan bulundu. AK Parti Trabzon İl Başkanı Haydar Revi ve yönetimi Berat Albayrak’a destek açıklamaları yaparken diğer taraftan CHP Trabzon İl Başkanı Ömer  Hacısalihoğlu hiçbir şekilde sıcağı sıcağına bir paylaşım yapmadı

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
8 Yorum
Önceki ve Sonraki Haberler