Anahtar Deliği 31.05.2021

Trabzon kulislerinden yansıyanlar.

Anahtar Deliği 31.05.2021

Trabzon raylı sistem istiyor

Dün Trabzon Büyükşehir Belediyesi, Çömlekçi Kentsel Dönüşüm çalışmaları nedeniyle bölgedeki dolmuşlar için bugünden itibaren geçici peron oluşturulduğunu duyurdu.

Belediyenin bu duyurusunu Başkan Murat Zorluoğlu da paylaştı.

Zorluoğlu’nun paylaşımına gelen yorumlara şöyle bir gözümüz ilişti.

Gördüğümüz kadarıyla vatandaşlar artık dolmuşların duraklarıyla değil hala yapılamayan raylı sistemle ilgileniyor.

Zorluoğlu’na gelen yorumların tamamı “Tramvay durağı yapıyorsunuz sandım, raylı sistem durağı mı? Raylı sistem nerede” şeklindeki yorumlardan ibaretti.

Bu da gösteriyor ki artık raylı sistem çeşitli gerekçelerle ertelenemez duruma gelmiş, vatandaşın da önceliği haline gelmiştir.

Daha birkaç gün önce biz de burada “Raylı sistem Trabzon’un hakkıdır, siyasilerden alacağıdır “ demiştik.

Trabzon’un raylı sisteme olan ihtiyacını, isteğini ve gerekliliğini yıllardır yazıyoruz, dile getiriyoruz.

Raylı sistemin Trabzon’a seviye atlatacağına olan inancımızdan bunu her fırsatta dile getirmekten de geri durmayacağız…

**

Avcı Başakşehir’deki sistemini kurmaya çalışıyor

Trabzonspor yeni sezon transfer çalışmalarını sürdürürken gündeme gelen isimlerin tecrübeli belli bir kariyere sahip futbolcular olduğu dikkat çekiyor.

Şuanda da ciddi şekilde görüşülen 30 yaş üstü isimler var.

Bu durum biraz başkan Ahmet Ağaoğlu’nun “Sörloth gibi parlatıp satılabilecek isimler bize lazım” söylemlerinin uzağında kalsa da aslında teknik direktör Abdullah Avcı’nın isteğinden kaynaklanıyor.

Gelecek sezon şampiyonluk parolasıyla yola çıkmak isteyen Avcı tıpkı Başakşehir’deki gibi hem geniş hem de tecrübeli isimlerle dolu bir kadro oluşturmaya çalışıyor.

Hatırlanacağı üzere Avcı Başakşehir’de öyle bir kadro kurmuştu ki, yedek kalan isim bazen Adebayor, bazen de Robinho oluyordu. Bu isimlerin yanı sıra Demba Ba Clichy, Elia, Mevlüt, Arda, Emre, Gökhan İnler ve benzeri bir çok kariyerli tecrübeli isim kadroda yer alıyordu. Aynı kadroda yine Süper Lig’de bir çok takımda “yıldız” kategorisine sokulacak bir çok isim de bulunuyordu.

Oldukça geniş bir kadroyu idare ederek sistem oturtan Avcı, Trabzonspor’da da bunu hedefliyor. Tecrübeli teknik adam yedek kulübesinden de bir ilk 11 çıkartabilecek kaliteyi, rekabeti yakalamak istiyor.

İsim bazında bu olacak gibi duruyor ancak performans anlamında neler olacağını zaman gösterecek.

**

Hacısalihoğlu’ndan Hekimoğlu’na Trabzonspor örneği

Hekimoğlu Trabzon FK 2. Lig’de sezonu 2. Sırada tamamlayarak hak kazandığı Play-off turunda yarı finalde Kocaelispor’a tartışmalı bir penaltı sonucunda elenerek 1. Lig hayallerini gelecek yıla bıraktı.

Trabzon’da büyük bir üzüntü yaratan bu sonucun ardından dün Trabzonspor’un eski asbaşkanı Hayrettin Hacısalihoğlu, güzel bir örnekle Başkan Celil Hekimoğlu’na moral bozma çağrısı yaptı.

İşte Hacısalihoğlu’nun o sözleri;

Çağa uygun ve doğru bir proje ile kurulan , faaliyetini de bir tarzda sürdüren şehrimizin takımı Hekimoglu Trabzon bu sezon şanssızlıklar sonucu maalesef 1.ligin kapısından döndü. Yaşanan bu gelişmeler bu kulübe hem emeğini ,hem parasını veren Celil Hekimoğlu kardeşimizin ve ailesinin haklı olarak moralini çok bozdu.

Anlayışla karşılıyoruz .Ancak futbol böyle birşey . Bazen hatalar ve yanlışlar , bazen şanssızlıklar, kimi zamanda haksızlıklar sonucu neticeler bizlerin düşündüğü ve arzu etti gibi olmuyor.

Belli oldu ki, yaşanan olumlu ve olumsuz bu hadiselerden dersler çıkararak gelecek sezona , bu şanssızlıklara daha az imkan tanıyacak şekilde ve daha hazırlıklı olmak gerekiyor.

Unutmayın ki,1.ligi Ankara'da PTT ye bırakan Trabzonspor daha sonra kendi çocuklarıyla oraya büyük kulüp ve kalıcı olarak yerleşti. Trabzon futbol sevenleri şunu iyi bilmeli ki, güçlü ve başarılı bir Trabzon Hekimoğlu’nun , en çok Trabzonspor'a faydası olacaktır. Haydi bakalım hep destek, tam destek.. Moral bozmak yok…

**

15 Temmuz’dan sonra en tehlikeli süreç

Sedat Peker’in yayınladığı videolar ve iddiaları Türkiye’de son dönemin gündemi olmuş durumda. Hemen herkes bu konu hakkında konuşuyor, tartışıyor. MHP Trabzon İl Başkanı Bekir Sıtkı Tarım da gündem sonrası açıklama yaptı, 15 Temmuz’dan sonraki en önemli süreç dedi.

Tarım şu ifadeleri kullandı;

Bu günlerde yaşananlar bir darbe kadar önemlidir. Bütün düşmanlar birleşmiş Türkiye'ye karşı psikolojik savaşın her çeşidini uygulamaya sokmakla meşguldürler. MHP' nin durduğu yer yaşanılan hainlikleri gördükçe her gün kıymetlenmektedir. Artık herkes safını belirlemelidir. Hiç kimsenin Tayyip Erdoğan üzerinden duyduğu kinin ölçüleri; Türkiye'yi kendi isteklerine göre şekillendirmeye çalışan yabancı unsurlara duyacağımız kinin üzerine çıkarmamalıdır. Bütün yaşadıklarımız gösteriyor ki yıkılmak istenen Türkiye Cumhuriyeti Devleti'nin en büyük direnci Cumhur İttifakı ve bu gün ülkemizi yöneten Ak parti hükümetidir.

Biz onurlu duruşumuzdan her gün daha çok gurur duymaktayız. Uluslararası sermaye ve terörize Devletlerin organize ettiği ve bizim içimizdeki alternatif yapılanmalara sesleniyoruz ki her nevi safrayı mecburen kusup atacağız. Temiz, vicdanlı ve hesapsız yüreklerin sahipleri olan Ülkücüler hiç bir doğruyu asla yanlışa feda etmeyecektir. Biz sadece özgür ve tam bağımsız DEVLET olabilmenin mücadelesini veriyoruz. Tarih ve zaman ihanet ve suistimal edenlerin cezasını mutlaka verecektir.

**

Oyman habercilerin işini kolaylaştırdı

Bizler haber yaparken kişilerin konuyla ilgili fotoğraflarını kullanmaya dikkat ederiz. Gülümseyen bir fotoğraf haberle ilişkisiz olup absürd kaçabiliyor. Örneğin kızgın birinin sert açıklamasına o kişinin gülerken çekilen fotoğrafını koymamak gerekiyor.

Ancak öyle durumlar oluyor ki bazen istediğiniz fotoğrafı bulamıyorsunuz. Fotoğrafı koysanız olmaz koymasanız olmaz…

CHP Ortahisar İlçe başkanı Fatih Suat Oyman da bir gazetecinin tavsiyesini dinleyerek habercilerin imdadına yetişti. Genede kendisini gülerken görüyorduk bu sefer daha sert durduğu bir fotoğrafını paylaştı.

Üzerine de şunları söyledi;

İlçe Başkanı olduğumdan bu yana şöyle bir eleştiri geliyor; fotoğraflarda hep gülüyormuşum. Her şeye gülmüyorum; bu yanlış anlaşılmasın. Hayatın bir çok noktasında yaşanılanların bilincinde, mutluluğun olduğu kadar kederin de olduğunun farkındayım.

Bir arkadaşımız; “bazı haberlerde gülen fotoğraf olmuyor diye normal fotoğraf gerekiyor” dedi, hak verdim; onu dinleyerek fotoğraf çektirdim. Üzerimdeki sorumlulukla bir şeylere katkı sağlama ihtimalini, iletişim kurmayı seviyorum. İçimdeki enerjimi paylaşıyorum her zaman umutla bakıyorum, inanıyorum; güzel günler, güneşli günler gelecek.

Gülüyorum çünkü hayatın zorluğu ve stresi yanında gülmeyi, güldürmeyi unutturmak istemiyorum. Çünkü gülmek...

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
11 Yorum
Önceki ve Sonraki Haberler