Anahtar Deliği 30.04.2021

Trabzon kulislerinden yansıyanlar.

Anahtar Deliği 30.04.2021

Trabzonspor yönetimi ve Abdulkadir parmak

Trabzonspor’un Galatasaray ile oynadığı karşılaşmanın son dakikalarında Teknik direktör Abdullah Avcı tarafından oyuna alınmak istenen ancak bunu kabul etmeyen Abdulkadir Parmak kadro dışı kalmıştı.

Parmak dün sosyal medyadan yaptığı paylaşım ile Avcı’dan özür diledi.

Bu konuda yönetimin kadro dışı bırakma kararı haricinde olaya karışmadığını görüyoruz, duyuyoruz. Topu tamamen Avcı’ya bırakan yönetim Abdulkadir Parmak konusunda hocadan herhangi bir talepte de bulunmadı.

Kısacası yönetim Parmak’ın affı konusunda Abdullah Avcı’nın işine karışmıyor.

Trabzonsporlu futbolcu geri dönmek istiyor ise ne yapıp edip Avcı’ya özrünü kabul ettirip, kararını değiştirmeye çalışması lazım.

Aksi halde yönetim tarafından bir tasarruf kullanılmayacak gibi gözüküyor.

**

İmamoğlu’dan yardımlar devam ediyor

İstanbul Büyükşehir belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, Trabzon’a CHP örgütleri aracılığı ile ulaşmaya devam ediyor. İmamoğlu bu kez de “Çocukların ayakları üşümesin” kampanyası kapsamında Yomra’ya mont ve bot gönderdi.

CHP Yomra Kadın Kolları Başkanı Dilek Yavuz, “Çocuklarımıza bayram hediyesi oldu. Güle güle kullanın çocuklar” dedi.

Başkan Yavuz, “Kadın kolları il başkanımız sayın Ayşe Nil Bektaş'ın koordine ettiği ihtiyaç sahibi çocuklarımıza mont ve bot yardımlarını İBB Başkanımız Sayın Ekrem İmamoğlu'nun katkılarıyla gerçekleştirdikten sonra ilçemizde bize yoğun talep oldu. Bunun üzerine İl başkanımız ve İBB Sosyal Hizmetler Koordinatörü Savaş Hakan Kaptanoğlu’yla görüşerek talebimizi sayın Başkanımız Ekrem İmamoğlu'na ilettik. Sağ olsunlar talebimizi kısa sürede yerine getirerek bize gönderdiler. Bizde CHP Yomra Örgütü olarak tam kapanma olmadan hızlı bir şekilde çocuklarımıza emanetlerini ulaştırdık. Yaklaşan bayramda bayram hediyesi de olmuş oldu. Güzel günlere az kaldı. Güle güle kullanın çocuklar. Bayramınız kutlu olsun.” İfadelerini kullandı.

**

Belediye otobüsündeki görüntülere tepki gösterdi

Beşikdüzü ilçesinden kalkıp Trabzon istikametinde hizmet veren Büyükşehir Belediyesi’ne ait otobüste yaşanan kalabalık görüntü dikkat çekti.

Vakfıkebir Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı İsmail Hakkı Çobanoğlu konuyla ilgili olarak sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda yapılan bu yanlış uygulama ile ilgili olarak yetkilileri göreve çağırdı. Başkan Çobanoğlu yaptığı açıklamada; İçişleri Bakanlığı’nın kararıyla oturan yolcu taşıma kapasitesinin yüzde 50'si kadar yolcu taşıması gereken Büyükşehir Belediye Otobüslerinde lebalep yolcu doldurarak sefer yapması pes dedirtti. Tonya, Şalpazarı, Beşikdüzü, Vakfıkebir ve Çarşıbaşı hattında seferler düzenleyen Büyükşehir otobüslerinde %50 kuralına uyulmadığı gibi vatandaşlarında sosyal mesafeye uymadıkları görülüyor dedi.

Minibüslerde %50 kuralının sıkı sıkıya uygulanıp, belediye otobüslerindeki bu görüntü minibüsçülerin tepkisine neden olduğu aşikar.

17 günlük kısıtlama sonra bu tartışmaların da tarih olduğu günleri gelir umarı.

**

Saadet Partisi’nden CHP’li başkana ziyaret

Saadet Partisi Trabzon İl Başkanı Cevat Kurt, Beşikdüzü’nün CHP’li Belediye Başkanı Ramis Uzun’u ziyaret etti.

Yönetim kurulu üyeleri ile ziyaret ettiği Uzun ile samimi bir ohbet gerçekleştirildiği kulağımıza geldi.

Uzun ziyareti “Saadet Partisi Trabzon İl Başkanı Sn. Cevat KURT ve Yönetim Kurulu Üyeleri Belediyemizi Ziyarette Bulundular Kendilerine teşekkür ederim.” İfadeleri ile duyurdu.

**

Kapı kapı dolaşıp kısıtlamayı anlattılar

Dün akşam saat 19:00 da başlayan ve 17 Mayıs’a kadar sürecek olan tam kapanma ile alakalı sorular vatandaşların aklını karıştırıyordu.

Kimler muaf?, nereler açık? , nereler kapalı? Gibi bir çok soru sorulurken Maçka’da tüm soruların cevapları kapı kapı dolaşılarak verildi.

Maçka Belediye Başkanı Koray Koçhan ve Maçka Kaymakamı Selim Çomaklı ile daire amirleri esnafı dolaşarak kısıtlamayı anlattı.

Koçhan yapılan etkinlik ile alakalı “Bu akşam başlayacak tam kapanma öncesi Maçka Kaymakamımız Sayın Selim Çomaklı ve daire amirlerimiz ile birlikte esnafımızı ziyaret ederek esnafımızın sorunlarını cevapladık. Hep birlikte Tedbirlere uyarak pandeminin üstesinden gelebiliriz...” ifadelerini kullandı

**

Trabzon heyetinden Ankara çıkarması

Trabzon Valisi İsmail Ustaoğlu, Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Murat Zorluoğlu, AK Parti il Başkanı Sezgin Mumcu, Trabzon Milletvekilleri ve Oda başkanları ile adeta bir Ankara çıkarması yapıldı.

Önce görevine yeni başlayan Ticaret Bakanı Mehmet Muş’a hayırlı olsun ziyaretinde bulunan heyet daha sonra da Sanayi ve Teknoloji Bakanımız Sayın Mustafa Varank'ı ziyaret etti.

Trabzon’a yapılacak yatırımların konuşulduğu ziyaretlerden heyet mutlu ayrıldı.

Bakana sunulan dosyalarda Trabzon’daki ihtiyaçlar ve yapılması gerekenler konusunda tespitler olduğu belirtildi.

Üst düzey gerçekleşen ziyaret umarız Trabzon için güzel günlerin habercisi olur.

**

Azmi Kuvvetli’den Biontech eleştirisi

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca’nın dün akşam yaptığı açıklamada Biontech açıklamasında, ikinci doz süresinin 6-8 haftaya uzatıldığını söylemişti. Bu karar bir çok kesimden tepki alırken İYİ Parti Trabzon il Başkanı Azmi Kuvvetli bilim kurulunun bu kararı neye göre aldığını sorgulayarak “Bari paramız yok onun için yeterli aşıyı temin edemedik” deyin dedi.

Kuvvetli şu ifadeleri kullandı:

"Bilim Kurulumuz mevcut tecrübe ve kanıtlara dayanarak Covid-19 BionTech aşısının birinci doz ile ikinci doz arasındaki sürenin 6-8 haftaya uzatılmasının uygun olduğu yönünde karar almıştır" diye 2.doz aşıyı vurulmayan vatandaşlara mesaj atıyorsunuz.

Eğer bilim kuruluna göre iki doz aşı arasında uygun süre 6-8 hafta ise daha önce iki doz aşı arasındaki 28 günlük süreyi hangi kurul belirledi?

Ayni bilim kurulunun Sinovac aşısında iki doz aşı arasındaki uygun süre kaç hafta olacağı konusunda bir açıklaması niye yok?

Yoksa hepsi hikaye de gerçek olan aşı temin etme konusunda sizden kaynaklı sorunları mı aşamıyorsunuz. Hanı Nisan ayına kadar Çin'den 50 milyon Sinovac aşısı alacaktık?

Ancak bu söylemlerinizden milletimizin anladığı ise, aşı temin edemediniz ve bu söylemleriniz doğru değildir.

Barı dürüst olun da işin gerçeğini milletten gizlemeyin.

Açık açık "paramız yok onun için yeterli aşıyı temin edemedik" deyin.

Vatandaşa İban numarası verin, vurulacağı aşının parasını kendisi ödesin.

Öylece hem yalan beyanda bulunmamış hem de aşı vurulmamış milletin sağlığını tehlikeye düşürmemiş olursunuz.

Hadi bir defa da doğru bir şey yapın...

**

Kısıtlama ile alakalı sorulara ilginç yanıt

17 gün sürecek kısıtlamada nerelerin açık, nerelerin kapalı olacağı konusunda sorulan sorulara Ortahisar Belediyesi’nin CHP’li meclis üyesi Ömer Dayı’da esprili bir yanıt geldi.

Dayı “17 gün sokağa çıkma yasağında, nerelerin kapalı nerelerin açık olduğu sorusuna cevabım aşağıda yazılıdır, Lütfen bir daha sormayın.” Diyerek “Nereler kapalı nereler açık diye sormayın, ödeme yapacağınız yerler açık, para kazanacağınız yerler kapalı” paylaşımını yaptı.

Dayı hem eleştirisini yaptı hem de yüzleri biraz da olsa gülümsetti.

**

Turgay Şahin’den yollarda oluşan görüntüye tepki

17 günlük kısıtlama kararı açıklanır açıklanmaz büyükşehirde yaşayanlar memleketlerine, memleketlerinde olanlar ise köylere akın etti.

Öyle bir durum oluştu ki sanki tatil ilan edildi. Yollar doldu, trafik kilitlendi.

Bu duruma da en sert tepki CHP’nin Büyükşehir grup başkan vekili Turgay Şahin’den geldi.

Şahin “Kapanma değil sanki 18 günlük. tatil izni. Bu ne kepazeliktir. Sağlıkçılarımızdan başka artık kimseye acımayacağım, "altta kalanın canı çıksın"” ifadelerini kullandı.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
26 Yorum
Önceki ve Sonraki Haberler