Anahtar Deliği 30.03.2021

Anahtar Deliği 30.03.2021

Anahtar Deliği 30.03.2021

Pideye gizli zam geldi, CHP'li isim tepki gösterdi

Ortahisar Belediyesi’nin CHP’li meclis üyesi Oktay Söğüt, Trabzon Büyükşehir Belediyesi’ni eleştirdi.

Söğüt, belediyeyi sosyal belediyecilikten uzak olarak niteledi.

Simit, ekmek ve pide zamlarıyla ilgili açıklama yapan Söğüt, Trabzon’da ramazan pidesinin gramajı düşürülerek zamlandığını söyledi.  Söğüt “geçen yıl 5 liraya satılan 575 gram ramazan pidesi, fiyatı değişmese de gramajı 500’e düşürülerek yüzde 15 zamlanmış oldu.” Dedi.

oktay söğütTrabzon Büyükşehir Belediyesi’nin ekmek ve simitte olduğu gibi bu zammı da izlemekle yetindiğini savunan Söğüt, diğer illerden de örnek vererek şu ifadeleri kullandı; 

Bakınız, Trabzon’da 230 gram ekmek 2 lira iken, İstanbul Büyükşehir Belediyesi kendi ürettiği 250 gram ekmeği 1 liraya, Ankara Büyükşehir Belediyesi kendi ürettiği 250 gram ekmeği 1 lira 25 kuruşa, Bursa Büyükşehir Belediyesi 400 gram ekmeği 1 lira 75 kuruşa satıyor. Kısacası her partiden, her bölgeden birçok belediye ekmeği vatandaşa, Trabzon’un yarı fiyatına satıyor / sunuyor.

Ekmek fiyatları böyle de, ramazan pidesi farklı mı? Hayır. Geçen yıl, İstanbul Büyükşehir Belediyesi Halk Ekmek 300 gramlık, Ankara Büyükşehir Belediyesi Halk Ekmek ise 250 gramlık ramazan pidesini 1 liraya sattı. Evet, 1 liraya. Bursa Büyükşehir Belediyesi Halk Ekmek de 400 gramlık ramazan pidesini 2 lira 50 kuruştan sattı.

Vatandaşın, özellikle de dar gelirlinin en büyük harcamasının mutfak olduğunun bilinciyle, başta ekmek olmak üzere temel gıda maddelerini vatandaşın daha ucuz satın alabilmesi için seferber olan birçok belediye var. Fakat Trabzon’un, bu seferberlikten haberi olmayan, sosyal belediyecilikten uzak bir belediyesi var.

Süslü püslü duyurularla hizmet ve yatırım duyuruları yapan Belediyelerimiz bilmelidir ki, vatandaş için bu dönemde yapılan hiçbir yatırım, salgınla beraber içine düştüğü ekonomik krize çare üretilmesinden daha önemli değildir.


Mumcu’dan Aktaş’a ziyaret

AK Parti Trabzon İl Başkanı Sezgin Mumcu, kentteki ziyaretlerini sürdürüyor.

Mumcu’nun dünkü adresi Trabzon il Milli Eğitim Müdürlüğü oldu. 

İl Milli Eğitim Müdürü Hızır Aktaş ile görüşen Mumcu, kentte eğitimin kalitesinin nasıl arttırılabileceği konusunda istişarede bulunduklarını söyledi.

Mumcu Aktaş’a misafirperverliği için de teşekkür etti.

Mumcu dün ayrıca Trabzon Vergi Dairesi Başkanı Ahmet Günçavdı’yı da ziyaret ettti.

Mumcu’dan Aktaş’a ziyaret

Zorluoğlu’ndan “Meydanı batırdınız” eleştirisine yanıt

Trabzon’da uzun süredir altyapı çalışmaları devam ediyor.

Son olarak şehrin göbeği olan Meydan bölgesinde çalışmalar gerçekleştiriliyor.  Çalışmalar sürerken ortaya çıkan görüntü vatandaşların sık sık tepkisini çekti. 

Sosyal medyada da konu gündem oldu. Hatta dün bir Twiiter kullanıcısı, Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Murat Zorluoğlu’nun “ Meydan bölgesinde altyapı çalışmasında sona geldik. Doğalgaz ile bitiriyoruz.” Şeklindeki paylaşımına yanıt olarak bu eleştiriyi dile getirdi.
Kenan isimli kullanıcının “Meydanı batırdık demiyorsun da” şeklindeki eleştirisine Zorluoğlu kendisi yanıt verdi. 

Başkan “Bence yağmur kanalları olmadığından her yağmur yağdığında batıyordu. Kanalizasyonu yeterli olmadığından her yaz kokudan batıyordu. Doğalgaz olmadığı için kömür nedeniyle çevreyi kirleterek batıyordu.” İfadelerini kullandı.

Kenan isimli kullanıcı bu kez “Her meydana indiğimde ayakkabım çamur oluyor başkanım yürüyecek yer bulamıyorum bazen  bence o kadar da mükemmel değilsiniz “ dedi.

Bu yoruma da Zorluoğlu “Kısa bir süre sonra bu sorundan bir 50 yıl kadar kurtulmuş olacağız Kenan Bey. Tabii ki mükemmel değiliz ama doğru işler yapmaya çalışıyoruz.” Şeklinde yanıt verdi.

Zorluoğlu ayrıca bölgeyle ilgili bir başka kullanıcının sorusuna da şöyle cevap verdi; Meydan bölgesi, bir terslik olmazsa Mayıs sonu bitecek inşallah. Ancak şehrin her bölgesinde çalışma yapacağımızdan tamamı 2023 yazında bitecek.

Zorluoğlu’ndan “Meydanı batırdınız” eleştirisine yanıt
Zorluoğlu tek tek yanıt verdi

Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Murat Zorluoğlu zaman zaman sosyal medyada vatandaşların sorularına ve taleplerini tek tek okuyarak yanıt vermesiyle dikkat çekiyor.

Zorluoğlu dün de böyle yaptı. Bir çok soruyu ve talebi yanıtsız bırakmadı.

Zorluoğlu’nun verdiği yanıtlar içerisinde Trabzon için oldukça önemli detaylar da yer aldı.İşte Zorluoğlu’na sorulan o sorular ve yanıtları;

- Başkanım Farabi Caddesi Hastane yolu boğuluyoruz tozdan...

M.Z.:  Bir kısmına geçici asfalt döktük, kalanına da bu gece dökeceğiz. Sabrınız ve anlayışınız için teşekkür ederim.

- Başkanım umarım Trabzon'un raylı sisteme geçişi de sizin döneminize nasip olur

M.Z. : Ulaşım master planını yapıyoruz. Hafif raylıyı da konuşacağız inşallah.

- Başkanım buralar yama olarak kalmayacak dimi Burası şehrin göbeği El değmişken arnavut kaldırımını da hepten kaldırın asfalt dökün bari

M.Z : Tabii ki kalmayacak. Çok güzel şekilde kaplayacağız.

- Hedef 2023 başkanım her yere maşallah bi cevabınız var şu mobilyalara bi sesiniz çıkmadı şu pandemi döneminde 898 bin lira mobilyaya vermek doğru mu ayrıca sahil ve Akyazı’dan belli oralar ne zaman tamamlanır 2053 2071?

M.Z : Açıklama yaptım Yunus Bey. İyi takip etmiyorsunuz demek ki? Ayrıca, Ganita -Faroz arası sahil düzenlemesi işinin sözleşmesini Pazartesi imzalıyoruz. Çok güzel olacak

- Sayın başkanım yeni dolmuşlarımızın tabelalarındaki özlü sözlerin herhangi bir sakıncası var midir. Dun UKM denetiminde bunun yasak olduğu söylendi. başkanım bu yazının kime ne zararı var saygılarımla

M.Z: Sinan Bey, bu türden yazıların sınırı yok, sonu yok. Dolmuşlar tıpkı bizim otobüslerimiz gibi kamu hizmeti görüyorlar. Bu türden yazılar uygun olmaz.
 

Dolmuscularla vatandaş karşı karşıya bırakıldı

Trabzon'da uzun süredir gündemde olan dolmuş zammı dün akşam itibariyle uygulanmaya başladı.

Dolmuşlarda dönüşüm sürecinin başlamasıyla dolmuşçular yeni araçların daha fazla yakıt tükettiğini dile getirerek zammı talep ediyordu.

Dolayısıyla Trabzon da dolmuş fiyatları 3 TL oldu.

Ancak konuyla ilgili ne belediyeden ne başka bir kurumdan resmi bir açıklama yapılmadı. Buna rağmen yeni tarifeler dağıtıldı ve zam bir anda uygulamaya alındı.

Böylece akşam saatlerinden itibaren dolmuşa binen vatandaşlar da habersizce zamla karşılaştı. Kimisi şoförlerden tarifelerini göstermelerini isterken kimisi de resmi bir açıklama yok diyerek diretti, hatta tepki gösterenler de oldu.

Kısacası dolmuşçularla vatandaşlar karşı karşıya bırakıldı. Şuan dolmuşçular tek tek vatandaşlara zam geldiğini anlatmaya çalışıyor.

Ortada bir plansızlık var gibi duruyor.

Ve bu durum birkaç gün daha sürecek gibi gözüküyor.
 

Temaslıları saklamak size bir şey kazandırmaz!

Karadeniz’de koronavirüs rakamları her geçen gün artmaya devam ediyor.

Trabzon’da da aynı şekilde artış sürüyor.

Uzmanlar vakaların artış sebebi olarak özellikle testi pozitif çıkanların temaslıları saklaması olarak gösteriyor. 

Vatandaşların büyük çoğunluğu ise “siz önce siyasilere, kongrelere bakın” diyerek asıl kaynağın buralar olduğunu dile getiriyor. Tepkileri haksız değil, vakalar patlamışken kötü örnek olmak tabi ki tepki getiriyor.

Ancak temaslıları gizleme konusu bir hakikat.

Bizzat şahit olduğumuz durumlar da yaşadık. 

Koronavirüs testi pozitif çıkan ancak ekipler evine gelmeden önce evdeki arkadaşını göndereni “temaslım yok” diyeni de gördük.

Bunu yapmayın!

Hem hastalığın yayılmasına neden oluyorsunuz, hem de hastalıkla mücadeleye en ağır darbeyi vuruyorsunuz.

Lütfen daha duyarlı olalım…

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
21 Yorum
Önceki ve Sonraki Haberler