Anahtar Deliği 30.01.2020

Trabzon kulislerinden yansıyanlar.

Anahtar Deliği 30.01.2020

CHP TRABZON’DA İL KONGRESİNE DOĞRU TEK LİSTE İSTEĞİ

Cumhuriyet Halk Partisi'nin 22 Şubat'ta gerçekleştirilecek il kongresinde CHP Trabzon il Başkanı Güzide Uzun ve Ortahisar İlçe eski Başkanı Ömer Hacısalihoğlu'nun yarışması beklenirken, seçim sürecinde yeni seçilen ilçe başkanlarının kongreye tek listeyle gidilmesi için her iki başkan adayı nezdinde bir çalışma başlattı.

İsmi olası adaylar arasında geçen ancak çoklu yarışlara sıcak bakmadığı için aday olmaktan vazgeçen Celal Akaç, çok adaylı yarışların örgütü yoracağını belirterek, ilçe başkanlarının tek listeyle seçim için çalışma başlattığını kamuoyuna duyurdu.

Celal Akaç, "Çoklu yarış bizim benimsediğimiz bir durum değil. Arzuladığımız tek adayla sürecin tamamlanmasıdır. Görünen ikili yarıştır. Üçüncü aday olarak ortaya çıkma niyetim yok. Çoklu yarıştan yana değiliz bunun için aday olmaya niyetli değilim. Örgüt seçimleri tamamlandı. İki arkadaş daha yoğun bir çalışma içinde. Bunun tek listeye indirilmesi için çalışma var. İlçe başkanlarının bu yönde çabası bulunuyor. Birlik ve beraberlik içinde seçime gidebilmek imkanı olursa memnun oluruz. Bu çerçevede aday olmayacağım. Çoklu yarış örgütü yorar" dedi.

Bu arada Ömer Hacısalihoğlu, tekli liste çalışmaları tam gündeme gelir gelmez, cuma günü saat 13.30’da il parti binasında düzenleyeceği basın toplantısıyla adaylığını duyuracağını bildirdi.

Kararlı olduğunu, tek liste ile seçime gidilsin, sende il yönetimine bir tekliflerini geri çevirdiğini bu hamlesi gösteriyor.
 

ARZU BAŞKAN’DAN ‘HAYATA TUTUNMAK!’

Trabzon’da sanat adına sevindirici gelişmeler yaşanırken, yazarları da artıyor.

RA Kitapevinde dün bir imza gününe rastladık.

Trabzon Çevre Şehrcilik İl Müdürlüğü personeli olan Arzu Başkan, uzun süredir mücadele ettiği ‘Anoreksiya Nervoza’ yani yememe hastalığına yakalanmasını ve bu süre zarfında yaşadıklarını kaleme aldı.

Büyük ilgi gören ‘Hayata tutunmak’ adlı eserin imza törenine gün boyu en az 200 kişi katıldı.

Genci yaslısı yazarı tanımak kitabını imzalatmak istedi.

Arzu Başkan Tonyalı.

Efkan Başkan’ın akrabası.

O da bir kitap aldı sıraya girdi kitabını imzalattı.

Arzu Başkan’ın kitabını RA kitapevinden mutlaka temin edin.

Alanında tek olan kitap, ilginizi mutlaka çekecektir.

Genel Yayın Yönetmenimiz Levent Ustabaşı, güzel bir de söyleşi yaptı.

Yazarın kitabı yazmasıyla alakalı konuları irdeledi.

Merak ettiklerinizi sordu.

Kitabı okuduktan sonra söyleşi hafızalarınızda güzel bir şekilde yer bulacak diye düşünüyoruz.
 

ÇAYKUR’DA HANGİ GELİŞME KULİSLERİ SALLADI?

Türkiye çay sektörünün en büyük ve lider kuruluşu ÇAYKUR; Rize, Artvin, Trabzon ve Giresun illerinde faaliyette bulunan çay fabrikalarında görevlendirmek üzere 750 mevsimlik işçi alımı yapacağı Rize gündemine düştü.

Ortalık karıştı!

Mevsimlik işçi alımına ilişkin başvurular, Türkiye İş Kurumu (İŞKUR) İl Müdürlükleri ile kuruma ait hizmet noktaları ve kurumun internet sitesi üzerinden yapılabilecek. Mevsimlik işçi alımına başvuruda bulunacak adayların en az ilkokul mezunu olması gerekiyor.

Başvuru tarihi henüz kesinlik kazanmazken, başvuruların 1 ay içinde alınmaya başlanması bekleniyor.

Başvurular tamamlandıktan sonra belirlenecek tarihlerde noter kuraları çekilecek ve alınacak 750 mevsimlik işçi noter kurasıyla belli olacak.

İşe girmeye hak kazanacak adaylar 2020 yaş çay sezonu itibariyle ÇAYKUR’a ait fabrikalarda çalışmaya başlayacak.

ÇAYKUR’da mevsimlik işçiler 6 ay çalışabiliyor.

Başvuru alım tarihi kesinleştiği zaman Haber61 sayfasında yer alacaktır.

Bu haber duyulur duyulmaz Rize’de siyasetçilerin telefonları susmadı.

Aynı şekilde yakında Trabzon’dakilerin de susmaz.

Araya birilerini sokmak, birilerini önermek isteyenler olacak.

Lakin kura yöntemiyle belirlenecek.
 

EKREM İMAMOĞLU’NA HEMŞERİLERİNDEN BAKIN NASIL DESTEK GELDİ

Ağasarlılar Derneği’nin İstanbul’da faaliyet gösteren derneğinin yöneticilerinden Erdal Kandil, Trabzonlu hemşerisi İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu’na destek verdi.

Deprem bölgesinden kayak tatiline çıkmasını değerlendirilmesi ve eleştirilmesi, Trabzon’u ikiye böldü.

Kimine göre doğruydu kimine göre yanlış.

Erdal Kandil eleştirilere, “ Evet Haklısınız.

İmamoğlu sıradan bir insan değil. Olağanüstü güçleri olan biri o.

O dinlenmez, tatil yapamaz, çocuklarını alıp bir yere gidemez. Sıradan insanlar gibi ailesi ile vakit geçiremez.

Öyle ya, bir seçimi iki defa kazandığına göre, devletin tüm imkanlarına rağmen seçimi size kaptırmadığına göre, Bu kadar kısa sürede bunca engellemelere rağmen bu kadar hizmeti gerçekleştirdiğine göre,

İmamoğlu sizin gibi sıradan bir insan olamaz.

Hatta Size göre, sizden olmayan kimse tatil yapamaz.

Evet İmamoğlu için bir şey söyleyemeyen ama ille de eleştirmek isteyenler siz Tatile takılmaya devam edin, İmamoğlu hizmete devam ediyor. Bu millet seni tanıdı. Asla yalnız değilsin.”
 

TRABZONSPOR DAHA ATİK DAVRANMASI GEREKİR

Trabzonspor Kulübü’nde sadece saha içinde değil bu ara saha dışında da ciddi bazı şeyle tamamlanıyor. Mesela bunlardan biri kaçak ürüne savaş açıldı.

Bu yıl sadece yapılan denetimlerle 1,5 milyon lira kulübe gelir sağlandı.

Bu arada Trabzonspor’un şehir merkezinde 10 dönümlük bir arazi üzerinde gelir getirici, her yıl 2 milyon lira kulübe kazandırılması sağlanacak bir proje hazırlandı. Yer tahsisi yapıldı. Bu 10 yıl içinde kiracı olacak. Lakin yatırım yaparsa satın alabilir. Bu konuda ciddi çalışmalar tamamlandı. Trabzonspor ayrıca Ünal Karaman krizinde yaşananlar ve sonrasında Fenerbahçe Başkanı Ali Koç ile Fenerbahçe sosyal medya hesaplarının yaydığı iftiralardan akıllanmış olacak ki, sosyal medyadaki bilgi kirliliğini önlemek için ciddi bir çalışma yaptı. Bu kapsamda doğru bilginin kitlelere ulaşması için, gereken kontroller ve bilgi akışı daha ciddi sağlanacak.

Bu konuda sosyal medya uzmanları oluşturulacak.

Trabzonspor Kulübü profesyonel anlamda her alanda hamle yapıyor.

Eksikleri zamanla görüp ona göre davranıyor. Ama bazı konularda geç kalıyor.

Daha atik davranması gerekiyor.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
3 Yorum
Önceki ve Sonraki Haberler
Resmi İlanlar