Anahtar Deliği 29.04.2021

Trabzon kulislerinden yansıyanlar.

Anahtar Deliği 29.04.2021

Trabzonlu eski futbolcudan Avcı’ya eleştiri

Trabzonspor, Süper Lig’in 38. Haftasında deplasmanda Göztepe ile karşılaştı. İlk yarısını 1-0 geride bıraktığı karşılaşmayı maçın sonuna doğru attığı gol ile berabere bitiren bordo mavililerde Abdullah Avcı’ya eleştiriler geldi. Özellikle Vitor Hugo’nun oyundan alınmasıyla Berat’ın stoper hattına çekilmesi yorumlarda birinci sırayı aldı. Daha sonra kırmızı kart gören Berat takımını 10 kişi bırakmıştı.

Trabzonspor’un eki futbolcularından Macit Güven de bu konuyu eleştirdi. Güven “Berat ın en son oynayacağı yer stoper mevkidir.” İfadelerini kullandı.

Ayrıca Hugo’nun sakatlandığı için oyundan alındığı da ifade ediliyor. Ancak Hugo’nun yerine Abdülkadir Ömür’ün tercih edilerek Berat’ın defansa çekilmesi de tartışma tartışma konusu oldu

Kısacası, bazen Avcı’nın yaptığı oyuncu değişiklerine taraftarlar ve yorumcular anlam veremiyor. Sonunda da puan kaybı gelince eleştirilerin tonu yükseliyor.

**

CHP Trabzon’dan Rize çıkarması

Rize’de Lojistik Merkez ve Liman projesinin inşa edileceği deniz üzerindeki alanın dolgusu için 16 milyon tona yakın taş alınması kararlaştırılan İkizdere ilçesi Gürdere ve Cevizlik köyünde taş ocağı açılacak olmasına yöre halkının tepkisi devam ediyor. Jandarmanın müdahalesine rağmen 8 gündür alanda bekleyişini sürdüren bölge halkı, iş makinesinin çalışmasını engellemeye çalışıyor.

Halkın yapmış olduğu eyleme Trabzon’dan da destek geldi.

CHP genel Başkan Yardımcısı Ali Öztunç ile beraber Trabzon’un CHP’li milletvekili Ahmet Kaya, kadın kolları MYK üyesi Necla Kaçan, Rize’nin İkizdere ilçesindeki taşocağına karşı direnen vatandaşlara destek verdi.

Horonların oynanıp türkülerin söylendiği eylem 9. Gününe girdi.

**

Şimdi de CHP’den AK Parti’ye “Soykırım” yanıtı

Trabzon Büyükşehir Belediyesi Meclisi CHP Grup başkan vekili Turgay Şahin yapmış olduğu bir paylaşımda, ABD başkanı Biden'in yapmış olduğu "Soykırım" açıklamasının Türkiye'deki yolsuzlukların üzerini örttüğünü belirtmişti.

Şahin'in yaptığı bu paylaşıma dün de AK Parti grup başkan vekili Erhan Nadir'den açıklama gelmişti.

Nadir’in açıklamalarını okumak için tıklayın…

Erhan Nadir’in yapmış olduğu bu açıklamaya Şahin’den de yanıt geldi. Şahin “Ucuz milliyetçilikleri bıraksınlar” ifadelerini kullandı.

İşte Şahin’in açıklaması:

"Abd başkanı Biden'in sözde "soykırım" açıklaması iç siyasette muhalefetin sesini kesti, iktidara da cansuyu oldu" paylaşımım bazı çevreleri rahatsız etmiş olacak ki : Açıklamalarıma Büyükşehir akp gurup başkan vekili tarafından zihniyet, akıl tutulması gibi her zaman yaptıkları gibi saçma sapan sözcüklerle basın aracılığı ile cevap verilmiş. Kendisini severim.

Beni iyi dinlesin ucuz milliyetçilikleri bıraksınlar. Kralın çıplak olduğunu onlar da görüyor ama ne yapsınlar korkudan söyleyemiyorlar. Öncelikle beni değil de sözün sahibi Biden'i kınamasını beklerdim.

Bırakın kendisini, teşkilatları bile tek bir söz söyleyemediler.

Üç gün beklediler genel başkanları cılız bir açıklama yaptı ve her zaman olduğu gibi faturayı yine muhalefete kesmeye kalktılar.. Geçmişte

Abd eski başkanı T.C.Cumhurbaşkanı'na hakaret içeren mektup gönderdiğinde beğenmedikleri bu zihniyetin meclis üyesi ben deniz oturduğum sıradan "Ey Trump ateş olsan cürmün kadar yer yakarsın" diye postamızı koyduğumuzda sesleri çıkmamıştı. Unuttu sanırım, akıl tutulmasının kimde olduğunu hatırlatmak isterim. Kimse bize milliyetçilik dersi vermeye kalkmasın. Biz milliyetçiliği 1974 yılında Beşparmak dağlarına yazmıştık. Zihniyetimize gelince "Aldatıldık Allah bizi af etsin" diye aklını kiraya verenlerden, Vatan hainleri ile kol kola megri megri diye türkü söyleyenlerden değiliz

**

Beşikdüzü’nden Ankara çıkarması

AK Parti Trabzon’un her kolunda büyük bir hareketlilik var. Gençlik Kolları’ndan tutunda, İlçe başkanlıkları, il Başkanlıkları, Belediye Başkanları, Milletvekilleri, kadın Kolları gibi her birimi mutlaka bir yerleri ziyaret edip bol bol fotoğraf paylaşıyorlar.

Yapılan ziyaretlerin içerikleri bir türlü açıklanmıyor ama bir kişi günde en az 5 ziyaret gerçekleştiriyor.

Trabzon için yapılan yatırımlara yormak istiyoruz bu durumu. Umarım tüm ziyaretlerden Trabzon adına iyi sonuçlar çıkar ve ilerleme başlar.

Dün de AK parti Beşikdüzü İlçe Başkanlığı, Milletvekili Muhammet Balta’yı ziyaret etti. İçeri yine açıklanmadı. Umarız Beşikdüzü için hayırlı kararlar alınmıştır.

Muhammet balta ziyaret için “TBMM'de bizleri ziyaret eden AK Parti Beşikdüzü İlçe Başkanımız Sayın Ahmet Gören ve değerli misafirlerimize teşekkür ediyor, çalışmalarında başarılar diliyorum.” İfadelerini kullandı.

**

Giresunspor’dan Genç’e forma

Süper Lig’e çıkma mücadelesi veren Giresunspor’a Trabzon’dan destek sürüyor. Her fırsatta sosyal medya üzerinden bordo mavili taraftarlar sevinçleri ve hüzünleri paylaşıyorlar.

Geçmişten kalan bazı fitne tohumları da yok değil ama pek bir hükümleri yok.

Bu dayanışmanın en iyi örneklerinden biri de dün yaşandı.

Giresunspor’a desteklerini açıklayan Ortahisar Belediye Başkanı Ahmet Metin Genç’e imzalı Giresunspor forması gönderildi.

Bu hareket iki sınır komşusu arasında milat kabul edilebilir. Giresun, Samsun,Rize, ve Trabzon’un olacağı bir lig renklenecektir.

Ahmet Metin genç gönderilen formayı paylaşıp “ 1970 ruhuyla Süper Lig yolunda emin adımlarla ilerleyen GZT Giresunspor Başkanımız Hakan Karaahmet ve kıymetli futbolcularının şahsıma göndermiş oldukları imzalı formaları için teşekkür ediyorum. 61 ve 28 kardeşliği ile birlik olmaya devam ediyoruz. GZT Giresunsporumuz inşallah Süper Lig’e çıkacak, Karadeniz ekiplerinin gücü ligimizde belli olacak.” İfadelerini kullandı.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
10 Yorum
Önceki ve Sonraki Haberler