Anahtar Deliği 29.03.2021

Anahtar Deliğinden bakmaya devam edeceğiz. 29.03.2021

Anahtar Deliği 29.03.2021

Trabzon Büyükşehir Belediyesi’nden gece yarısı açıklaması

Trabzon Büyükşehir belediye başkanı Murat Zorluoğlu için muhalif kanallardan 898 Bin TL harcayarak İstanbul’dan lüks mobilyalar aldığı ve odasına koyduğu iddiaları yükseldi.
Bu iddialara bir müddet sessiz kalan Zorluoğlu, dün gece yarısı 00:45’te Büyükşehir belediye resmi hesabından açıklama yayınlattı. Açıklamada yapılan harcamanın sadece makam odasına değil, bir çok birimdeki odalar için de yapıldığı anlatılmaya çalışılmış. Bir çok kesim tarafından açıklama yetersiz ve acele yapılmış olarak değerlendirildi. Açıklayıcı bir metin için zaman olmasına rağmen böyle bir açıklama yapılması da Zorluoğlu yönetiminde bir ilk oldu.
Açıklama için gece yarısı neden tercih edildi, Sabah neden beklenmedi veya gündüz saatleri neden tercih edilmedi? İnsanların genellikle uykuyu tercih ettikleri bir saatle açıklama yayınlanması herkese ilginç geldi. Hatta o kadar ki Haber61 hariç haberi giren, gören, takip eden olmadı. İş böyle olunca açıklamayı ayrıca servis etmek zorunda kaldılar.
Böylesine önemli bir konuda akıllara iki seçenek geldi. Birincisi olayın sosyal medyada gündem olmaması için bu saat seçildi. İkincisi ise medya merkezinin planlama yanlışı.
Hangisi bilmiyoruz ama ortada bir yanlış olduğu gerçek.

Tonya Belediyesinden turizm atağı

Trabzon turizm açısından bir cennet olmasına rağmen çoğu ilçesi bunu bir türlü değerlendiremiyor. Değerlendirmeye çalışanda beton yığınağı yapmaktan öteye geçemiyor.
Tonya Belediyesi bu konuda atağa kalkmış durumda. Daha önce Fol Deresi üzerine 1800 Metre yürüyüş yolu inşa etmişti. Şimdi de Kuvadas Şelalesi ve 181 yıllık Turalı Medresesi için harekete geçti. Anlaşılan o ki önümüzdeki yıllar Tonya için turizm açısından hareketli geçecek. Umalım da yapılan çalışmalar amacına ulaşsın.
İlçe de ayrıca kurulan güneş tarlası ile güneş enerjisinden elektrik de üretilmeye başlandı. Tonya’da güzel şeyler oluyor. Takibe devam edeceğiz.

Köyün asfalt sorununu da Soylu çözdü

İçişleri bakanı Süleyman Soylu, terörle mücadeledeki kararlılığı ile oldukça yoğun gündem arasında hemşerilerini de ağırlamayı ihmal etmiyor. Zamanını ayırabildiği kadarıyla orunları dinleyip çözüm bulmaya çalışıyor.
Ancak öyle sorunlar geliyor karşısına ki “Bunu da mı Bakan çözsün” demekten kendinizi alamıyorsunuz. Son olarak Araklı’nın bir köyünün asfalt sorununu çözdüğünü öğrendik. Köyün muhtarı valilik ve belediyeden çözüm bulamamış olacak ki kalkıp Ankara’ya gitmiş, Süleyman Soylu’nun makamına çıkmış, asfalt sorununu anlatmış. Bakan Soylu’da Trabzon valisini arayıp sorunun çözülmesini istemiş.
Böyle basit sorunlar bile Trabzon içerisinde çözülemeyip, terörle mücadeleye yoğunlaşması gereken bir bakanın zamanını çalıyorsa, şehrin yöneticilerinin şapkalarını önlerine koyup düşünme zamanları geldi de geçiyor bile.

Fatih Suat Oyman’da imalı mesaj “Üzüldük”

Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanlık makamına alındığı iddia edilen 898 Bin TL’lik mobilya için Belediyeden açıklama geldi ve alınan mobilyaların sadece makam odasına değil diğer birimlere de alındığı belirtildi.
Bu açıklamanın ardından CHP Ortahisar İlçe Başkanı Oyman’dan imalı bir paylaşım geldi.
Oyman “Üzüldük salgın döneminde belediyede mobilya yokmuş, ihtiyaç olmuş; bilseydik şehir olarak kampanya başlatırdık. 900.000 TL demek; 900 esnafa 1000 TL veya 1800 aileye 500 TL demek” ifadelerini kullandı.

Trabzonlu başkan yardımcısı uyardı skandal satış durduruldu

Türkiye’nin büyük alış veriş sitelerinden birinde yer alan bir satış ilanı gündeme oturdu. Bir bardak üzerine Kıbrıs haritası çizilmiş, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti yok satılmıştı. Bunu gören duyarlı kullanıcılar sosyal medyadan ilgili mağazayı mesaj yağmuruna tuttular. Bunlardan biri de İYİ Parti Ortahisar ilçe yönetim kurulu üyesi Tuna Kurt’tu. Mağazadan Kurt’a cevaben gelen mesajda ise “Merhaba, satışına aracılık etmeyi asla kabul edemeyeceğimiz ürünü platformumuzdan derhal kaldırdık. Uyarınız için teşekkür ederiz.” İfadeleri yer aldı. Bir çok kullanıcı gibi Kurt’un da gösterdiği tepki sonrası ürün satıştan kaldırıldı ve bir yanlıştan dönülmüş oldu.

Anahtar Deliği 29.03.2021

Trabzon’da acı haberler peş peşe geldi

Trabzon’da dün acı haberler peşkeşe geldi. Önce İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun dayısı Selami Reis’in vefat haberi geldi. Daha sonra Sonnokta Gazetesi Tüzel Kişi Temsilcisi Hasan Bahadır'ın ablası Ayşe Bahadır’ın vefat haberi geldi.
Hayata gözlerini yumanlara Allah’tan rahmet sevenlerine de başsağlığı diliyoruz.;

Akçaabat’ı yasa boğan ölüm

Akçaabat bir değerini daha kaybetti. Yıllarca Akçaabat Belediyesi Türk Sanat Müziği Korosunda gerek koro gerekse de solist olarak sanat müziği icra eden, Trabzonspor yönetim kurulu üyesi Sertaç Güven’in Amcası, Trabzonspor eski futbolcusu Macit Güven’in amcasının oğlu İsmet Güven yakalandığı koronavirüse yeni düşerek hayatını kaybetti.
Güven’in vefatı sonrası Trabzonspor ve Akçaabat Belediyesi başta olmak üzere sanat ve siyaset camiasından bir çok kişi taziye mesajı yayınladı.
İsmet Güven bir süredir Trabzon Fatih Devlet Hastanesi yoğun bakım servisinde tedavi görüyordu. 67 yaşında hayatın kaybeden Güven’e Allah’tan rahmet yakınlarına başsağlığı diliyoruz.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
12 Yorum
Önceki ve Sonraki Haberler