Anahtar Deliği 28.12.2020

Trabzon kulislerinden yansıyanlar.

Anahtar Deliği 28.12.2020

ŞEHRİN ÇEHRESİNİ VİTRİNİNİ DEĞİŞTİREN ESER HERYERDEN GÖRÜLEBİLİYOR

Trabzon Pazarkapı’da cami külliyesinin 4 minderi tamamlandı. İçerisinde sosyal donatı alanları, kütüphanelerde yer alacak. Bu caminin yeni görüntüsü kentin çehresini de değiştiriyor. Şehrin her tarafından görülebiliyor. Artık Trabzon başka bir vitrine sahip olacak. Gerçekten kentinde en büyük mimarili ibadethanesi olmuş olacak. Daha nice en büyüğü Ayasofya cami idi.

Fotoğraf sanatçısı Metin Öztürk’ün çektiği fotoğrafı paylaştım dedik.

Kararı siz verin. En son en detaylı en güzel o fotoğraf karesine aldı.


 

KRİTİK SÜREÇ BİZE O DÖNEMİ HATIRLATTI HEMDE AYNISI YAHU!

Trabzonspor Kulübü Başkanı Ahmet Ağaoğlu’nun yaşadığı bu sıkıntılı dönemi daha önce Muharrem Usta’nın ikinci yılında da görmüştük.

Ciddi rüzgarlar esiyordu. Hatırlayın o dönemde yöneticiler fikir uyuşmazlığına girdiler. Bazıları toplantılara girmez oldu, asbaşkan kendi grubuyla hareket eder oldu, tasviye listeleri sağda solda yayınlanmaya başladı. Başkan kulübe uğramaz oldu! Değişik hamleler yapılmaya başlandı. Aynısını yaşanıyor. Trabzonspor için de Ahmet Ağaoğlu içinde kritik süreç başladı!
 

YENİ YILA GİRMEK İSTEYENLER VE PROGRAM YAPANLAR HAYAL KIRIKLIĞI YAŞADILAR

İçişleri Bakanlığının yayınladığı genelgeye en çok Trabzon’daki turizm merkezileri üzüldü. Çünkü yaylalarda, deniz kenarında bungalov evlerde yeni yıla girmek isteyenler var. Buradaki mekanlarda izole şekilde yeni yıl kutlaması için bazı programlar düzenlemeye kalktılar. Ama Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın da açıklamaları “Kesinlikle yeni yıl kutlaması eğlencesi olmayacak” yönünde olunca herkes programlarını iptal ettiler. En son kiralık villalar yada konutlarla alakalı İçişleri Bakanlığı genelge yayınladı.

Bu arada turizm sektöründe ciddi bir sıkıntı var. Bu otellerin satılmasına kadar gitti. En son rakamlara göre Trabzon’da 30’a yakın otel satışa çıktı. Bazıları icradan! Turizmde sivil toplum kuruluşları sıkıntıları dile getirsene Turizm bakanlığından çok da bir cevap alamıyor.
 

SIK DİŞİNİ TRABZON AZ KALDI HEMDE ÇOK AZ

Trabzon son verilere göre en fazla virüs vakasının yaşandığı iller ardındaydı. Kısıtlamalara gidildi. Bu kısıtlamalar sayesinde şu anda sağlık il müdürlüğü rahat bir nefes aldı. Hastanelerde doluluk oranları yarı yarıya düştü. Şu anda bu kararlılıkla gidilirse daha da aşağılara düşer. Sık dişini Trabzon az kaldı güzel günler görmeye..
 

AHMET KAYA VE SALİH CORA’YA SESLENDİK AMA NASIL?

AK Parti Trabzon Milletvekili Ahmet Kaya ile AK Parti Trabzon Milletvekili Salih Cora zaman zaman karşı karşıya geliyorlar. Kimi zaman TBMM’de kimi zaman sosyal medyada kimi zaman Trabzon medyasında oluyor bu tartışmalar. Şimdi konu fındık. Sosyal medyada yine bir birlerine laf soktular.

Ahmet Kaya,”2021 Bütçesinde;

Karadenizli #çay ve #fındık üreticilerimize verilen destekler 1 lira artırılmadı!” Başlıklı video paylaştı. Buna Salih Cora, “Syn KAYA,

Benim sorumda çok açık ve nettir. Fındık ürününe dolar ve TL bazında en yüksek fiyat veren iktidar kimdir? Tarımda alan bazlı destekleme hangi iktidar döneminde başlatılmıştır? Cevabını bildiğiniz bu soruları cevaplamadığınız zaman ben çok üzülüyorum. Selamlar” diye cevap verdi. Ahmet Kaya tekrar şunu yazdı; “Sn. Cora soru sordum cevap alamadım,

Soruya soruyla cevap verilmez! Topu taca atmayın!

Her şeyin fiyatı arttı,

Fındık üreticimizin maliyetleri arttı, destekler de artsın istiyoruz, #fındık üreticimiz daha çok kazansın istiyoruz. İtirazınız neye?” İfadelerini kullandı.

Bizde hem Kaya’ya hem Cora’ya çağrı yapıyoruz. Gelin halkın önünde Haber61 TV’de canlı yayın yapalım. İstediğiniz moderatörü seçin. Programda bir birinize eleştiri ve önerilerinizi sunun. Böylece kamu oyu hem muhalefet partisinin hem de iktidar partisinin vekillerinin aynı anda görsün değerlendirsin görüşlerini ölçüp tartsın.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
3 Yorum
Önceki ve Sonraki Haberler