Anahtar Deliği 28.03.2019

Trabzon kulislerinden yansıyanlar.

Anahtar Deliği 28.03.2019

YORULMADINIZ MI?

AK Parti Trabzon İl BaşkanI Haydar Revi ve ekibi, son yıllarda en büyük organizasyonlara imza attı.

Trabzon Cumhuriyet tarihinin en büyük siyasi hareketlerine sahip anlar yaşadı.

Sadece şu son 2 aydır her iki günde bir Trabzon’a Bakan geldi.

Bir çok önemli isim, binlere kişinin katılımıyla organizasyonlar yapıldı.

İl Başkanı Haydar Revi hepsini bizzat titizlikle takip edip, eksiksiz bir şey olmaması için elinden geleni yaptı.

Geçtiğimiz günlerde karşılaştık.

“Yorulmadınız mı?” dedik.

“Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın izinde yorulmak olmaz” dedi.

Bu arada en büyük yardımcısı bu dönem bizce İl Başkan Yardımcısı Mustafa Usta.

Zorlu Grand’ın önünde karşılaştık onla da..

Yine bir yere koşturuyordu.

‘Selam’ verdik ‘acelem var sonra konuşalım’ diyerek müsade istedi.

Bir kaç sorumuz olacak kendisine.

Geçiştirerek cevap verir acelesi var diyerek kesmedik önünü…
 

SOSYAL MEDYA OKURYAZARLIĞI BELGESİNE KİM SAHİP?

Gümüşhane Üniversitesi tarafından ilan edilen Öğretim Görevlisi kadrosunda "Sosyal Medya Okur Yazarlığı Belgesi" şartı aranıyor !

Gümüşhane Üniversitesi tarafından 25 Mart 2019 tarihli 30725 sayılı Resmi Gazete'de 10 Öğretim Görevlisi ve 7 Araştırma Görevlisi kadrosu ilan edildi.

Torul Meslek Yüksekokulu Hukuk Bölümü Adalet Programına alınacak Öğretim Görevlisi kadrosuna özel şart olarak; "İletişim Fakültesi Lisans mezunu olup, Halkla İlişkiler alanında Tezli Yüksek Lisans yapmış olmak, belgelendirmek kaydıyla çağrı hizmetlerinde en az bir yıl tecrübeye sahip olup, SOSYAL MEDYA OKURYAZARLIĞI BELGESİNE SAHİP OLMAK." yazılmıştır.

Bilindiği üzere, "Öğretim Üyesi Dışındaki Öğretim Kadrolarına Yapılacak Atamalarda Uygulanacak Merkezi Sınav İle Giriş Sınavlarına İlişkin Usul ve Esaslar Hakkında Yönetmelik"in 6’ncı maddesinin 5 inci fıkrasında; "Yükseköğretim kurumları, bu Yönetmeliğe tabi öğretim elemanı kadro ilanlarında lisans veya lisansüstü mezuniyet alanları ile ilan edilen alana ait bilimsel, nesnel ve denetlenebilir koşullar dışında belirli bir adayı tanımlayan özel şartlar koyamazlar." hükmü yer almaktadır.

Yönetmelikte yer alan hükme göre üniversiteler kadroları ilan ederken mümkün olduğunca ihtiyaca uygun ve başvuracak adayların geniş bir katılımına imkan verecek nitelikte kadro koşulları belirlemelidir. Ancak, Gümüşhane Üniversitesi tarafından yukarıda belirttiğimiz ilana şart olarak yazılan "Sosyal Medya Okuryazarlığı" belgesi belirli bir adayı tanımlamaktadır.

Nitekim, bu belgeyi alabilmek için yetkilendirilmiş bir kurum ya da kuruluş var mıdır ? Varsa bu belge için ne kadar süreli bir eğitim almak gerekiyordur ? Buraya başvuracak adaylar müracaat süresi içinde herhangi bir özel kuruluştan bu belgeyi temin etseler Gümüşhane Üniversitesi reddedebilecek midir ? Bu soruları çoğaltmak elbet mümkün !

Ayrıca, ilan edilen kadronun "Adalet" programında ilan edilmesinde sehven bir hata yapıldığı gözüküyor. Büyük bir ihtimalle Çağrı Merkezi Hizmetleri programı ile ilan şartları karıştırılarak yanlış alana yazılmış.

Bu bağlamda, Yükseköğretim Kurulunun öğretim görevlisi ve araştırma görevlisi kadro ilanlarını doğrudan çıkma yetkisini suistimal etmek yerine bir an evvel Gümüşhane Üniversitesinin bu ilanı düzeltmesinde fayda gözükmektedir !
 

HABER61’İN 2014 YILINDAKİ HABERİ ARAP YATIRIMCIYI TELAŞLANDIRDI

Bilindiği gibi İş insanı Hasan Güven, Trabzon’daki 650 milyon lira kira aldığı Medicalpark Hastanesi’nin binasını satışa çıkardı. Burada önce 24 milyon dolar istedi. Körfez ülkelerinden alıcısı var. Bir kaç yatırımcı ile görüşmeler sürüyor. Ama en ciddi yatırımcısının İranlı bir iş adamı olduğunu öğrendik. Öte yandan Trabzonspor eski başkanı Muharrem Usta ve yine Usta döneminde Trabzonspor Başkan Yardımcısı Gençağa Meriç, hastaneyi almak istiyorlar.

Şu anda hastane pazarlı neticesinde..

11 milyon dolara kadar inildiği gelen bilgiler arasında lakin bir bilgi daha geldi.

Bu bilgi Haber61’in 2014 yılında yayınladığı bir haberle alakalı.

Hasan GÜven’i bir Arap yatırımcı arıyor.

Ve diyorki;” Yahu bu hastane hani senindi”

Hasan Güven şaşkın tabi.

“Evet benim” diyor lakin inandıramıyor.

Meğer Arap yatırımcı tarihine bakmadan 2014 yılındaki Medicalpark’a geçiş sürecinde satış işlemleri pazarlığıyla alakalı yapılan Haber61’in haberini bugünmüş gibi sanıp, hastanenin Hasan Güven’in olmadığını sanmasına sebep oluyor.

E 2014 yılında satışta 24 milyon dolara Muharrem Usta almak istememişti. Ardından Hasan Güven 21 milyon dolara inmişti. Bu defa da Muharrem Usta almak istemedi. Önce alırım dedi sonra almak istemedi.

Sonra da zaten kiraya verdi.

Hastane Hasan Güven’in.

Bakalım kim alacak?
 

YİNE ÇARPICI İDDİALARDA BULUNDU

Teoman Yılmaz, geçtiğimiz günlerde Trabzon Büyükşehir Belediyesi’nde alımları kaleme aldı.

Bir kaç iddiada bulundu. Bazen çarpıcı iddialar ortaya atıyor. Dikkatimizi çekiyor. Lakin bu iddialarına resmi makamlar cevap gelmiyor. Büyükşehir belediyesinde üst düzey yetkililerin torpille alımlar yaptığı yönünde bişeyler yazmıştı. Bu defa da aynısını KTÜ Tıp Fakültesi ile ilgili yaptı. Araştırma görevlisi sınavlarını KTÜ’de üst düzey yöneticilerin eşi dostu akrabasının kazanmasını sorgulayıp, “Tesadüf mü?” Diye sordu. Lakin isim vermedi.

Kimler olduğunu demedi.

Ama böyle birşey var mesajı verdi.

İddiasını güçlendirecek isimler yok.

“ 3 gelin, 3 çocuk, 2 yeğen “ adrese teslim alım, tarzında cümleler kullandı.

Bakalım buna cevap gelir m?
 

SEÇİM ÇALIŞMALARINDA BUNU BELLİ EDİYOR

Tülay Adanur meclisin en renkli adaylarından biri.

Belediye meclis üyesi adayı.

Cumhur ittifakının listesinde.

Büyük ihtimalle meclise girecek.

En renkli meclis üyesi adaylarından biri olacağı kesin.

Seçim çalışmalarında bunu belli ediyor. Yomra’dan meclise girecek olan Adanur, Yomra Belediye Başkanı İbrahim Sağıroğlu’nun programlarını eksiksiz kaçırmıyor.

Heryerde..

Sosyal medya hesabını iyi kullanıyor.

Geçmişe dönük bazı paylaşımlarını sildiğini farkettik.

Yomra’ya ‘vefa borcumu ödeyeceğim’ diyerek yola çıktı.

Bir de ekibi var.

Bu ekibinde Yomra’nın sorunlarını rapor haline çevirdi.

Mecliste Yomra’nın nabzını, gündemini ondan alacağız.

Meclisin de bir kaç kadın meclis üyesinden biri olacağından kadın programları, meclisin kadın etkinliklerinin başında yer alacağa benziyor.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler