Anahtar Deliği 28.02.2021

Anahtar Deliği 28.02.2021

Anahtar Deliği 28.02.2021

İnşaat Mühendisleri Odası Başkanından şaşırtan açıklama

İnşaat Mühendisleri Odası Trabzon Şube Başkanı Muzaffer Aydın geçtiğimiz günlerde bir basın toplantısı düzenledi. Toplantının genel amacı şantiye şeflerinin tam zamanlı çalışmaları gerektiğini ve bir şantiye şefinin sadece bir inşaatta görevlendirmesi gerektiğiydi. Aydın toplantıda çok ilginç bilgiler de verdi. 

Mesela binalar için düzenlenen bazı yapı ruhsatlarında şantiye şefliği bölümünde imzası olan kişilerin karşısında meslek bilgisi bulunmadığı bilgisiydi. Böyle bir belge resmi makamlardan nasıl geçiyor gerçekten ilginç. Aydın ayrıca toplantı sonrası Trabzon’daki binaların %30’unun depreme dayanıksız olduğunu söyledi. 

Kentte oldukça eski binalar olduğunu da varsayarsak bu rakam daha da yüksek olması muhtemel

Bu toplantıdan anladığımız kadarıyla deprem kuşağında olmasa da Trabzon’da yapılar için ciddi bir denetim şart.

 İnşaat Mühendisleri, Belediyeler, Valilik, Karadeniz Teknik Üniversitesi gibi bu işin dinamikleri bir araya gelip ciddi bir çalışma yapmalı. 

BAL ekipleri müjdeyi Haber61 aracılığı ile aldı

Trabzon’u temsil edecek olan 7 Bölgesel Amatör Ligi takımlarını yakından ilgilendiren flaş bir gelişme yaşandı.

Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Muharrem Kasapoğlu, futbolda Bölgesel Amatör Lig'in (BAL) 17 Nisan'da başlayacağını duyurdu.  Bu açıklamadan sonra akıllara koronavirüs testleri için oluşacak maliyet geldi. Trabzon’da görüştüğümüz BAL’da mücadele edecek takımlarım ortak görüşü, maç başına 10 bin TL’yi bulacak bu maliyeti karşılayamayacağı yönündeydi. 

Haber61 olarak konuyu daha derinlemesine araştırdık ve Trabzon takımlarının yüreğine su serpecek sonuca ulaştık. Sağlık Bakanlığı’na sunulan tüm futbolcuların aşılanması veya futbolcuların test maliyetlerinin Sağlık Bakanlığı ile Spor Bakanlığı tarafından karşılanacağı seçeneklerinden birinin yürürlüğe konulacağı bilgisini bu satırlardan sizlerle buluşturduk.

Takımları maddi anlamda rahatlatacak ve yakında açıklanacak bu karar hayırlı olsun diyelim.

Trabzon sokakları tekrar kazılmasın diye

Trabzon’da içme suyu ve Kanalizasyon çalışmaları devam ediyor. En işlek caddelerin kapatılması hem esnafın hem de vatandaşın şikâyetlerine neden oluyor. Trabzon Büyükşehir belediye Başkanı Murat Zorluoğlu da bu şikâyetlere birer bir maruz kalan en yetkili isim. Sık sık paylaşımlar yaparak çalışmaların neden ve nasıl yapıldığını anlatmaya çalışıyor.

Yaptığı son paylaşımda aşağıdaki görseli paylaşan Zorluoğlu “Her bir yeni çalışma için tekrar kazı yapma işlemine son veriyoruz. Tüm altyapı çalışmalarını aynı anda tamamlıyoruz.” İfadelerini kullandı.

Umarız kısa sürede bu çalışmalar sonuçlandırılıp, herkesi mutlu edecek sonuca ulaşılır.
Trabzon sokakları tekrar kazılmasın diye

Trabzon yarına kilitlendi

Trabzon koronavirüs vakalarında zirvelerde dolaşıyor.

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın “İllerdeki risk durumuna göre normalleşme adımları atacağız” sözlerinden sonra gözler yarın yapılacak olan kabine toplantısına çevrildi. Risk durumuna göre şekillenecek normalleşme adımlarının en önemlisi tabi ki eğitim. 2 Mart itibariyle yüz yüze eğitime başlanılacak mı?  Sorusunun yanıtının yanı sıra kafe ve restoranlar açılacak mı? sorusu da cevabını bulacak.

Tüm bu beklentilerde umutları zayıflatan en büyük etken vaka sayılarının çokluğu. Bakalım yarın Trabzon hangi kategoride yer alacak ve hangi kararlar alınacak?


Akçaabat belediye meclisine yeni isim

Akçaabat Belediye Meclis Üyesi Haydar Kara’nın vefat etmesi üzerine, Akçaabat Belediye Meclisi’nde değişiklik yaşanacak.

29 Mart 2019 tarihinde yapılan Mahalli İdareler  Seçiminde Akçaabat Belediye Meclisi’ne kontenjandan giren Haydar Kara’nın vefatı nedeniyle boşalan meclis üyeliğine sıradaki isim olan Hasan İncehasan gelecek.

Hasan İncehasan, İlçe Seçim Kurulu’nun resmi yazısı sonrasında Akçaabat Belediye Meclisi’ne girmiş olacak.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum
Önceki ve Sonraki Haberler