Anahtar Deliği 27.03.2021

Anahtar Deliği 27.03.2021

Anahtar Deliği 27.03.2021

Mumcu İstanbul Sözleşmesi karşıtlarına destek verdi

Geçtiğimiz günlerde Türkiye’nin İstanbul Sözleşmesi’nden çekilmişti. Sonrasında da muhalefet tarafında büyük bir tepki oluşurken kadın hakları konusunda yanlış bir adım atıldığı savunulmuştu.

Dün Trabzon Sivil İnsiyatif basın açıklaması düzenleyerek sözleşmeden çekildiği için Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a teşekkür etti. Açıklamada AK Parti Trabzon İl Başkanı Sezgin Mumcu da yer aldı.
Mumcu da sözleşmenin iptal edilmesi kararına destek verirken Hz. Muhammed’in veda hutbesini örnek gösterdi.

Mumcu “Bizim için en büyük sözleşme Peygamber Efendimiz Muhammed Mustafa'nın (S.A.V) veda hutbesidir. "Ey insanlar! Kadınların haklarını gözetmenizi ve bu hususta Allah'tan korkmanızı tavsiye ederim. Sizin kadınlar üzerinde hakkınız, kadınların da sizin üzerinizde hakkı vardır." İfadelerini kullandı.

Anahtar Deliği 27.03.2021

“Trabzon’a en kötü kaykay pisti yapılıyor”
Trabzon’da İnönü Mahallesi’nde yapılan millet bahçesi içindeki kaykay pisti daha açılmadan eleştiri konusu oldu.  Bir youtube kanalında incelenen kaykay pisti Türkiye’nin en kötüsü olarak yorumlandı.

Kaykay yapan bir genç tarafından incelenen alan için çekilen video hakkında CHP Ortahisar İlçe Başkanı Fatih Suat Oyman yorumda bulundu ve belediyeye çağrıda bulundu.

Trabzon’a kaykay pistinin (skatepark) kazandırılmasını gençlerimiz için önemsiyoruz. İnönü mahallemizdeki millet bahçesi içerisinde yapılan kaykay pisti için gençler tarafından yapılan bir değerlendirme videosu ile karşılaştık, videoda “bunu Trabzon Belediyesine iletin” demişler, biz de iletiyoruz.

Kaykay yapmadığımız için pratik olarak karşılaşacağımız durumları bilemeyiz ancak farklı pistleri de değerlendirmiş videoya kulak vermek gerektiğini düşünüyorum.

Eğer bu pistin olumsuzlukları varsa henüz halka açılmadan gelecekte yaşanabilecek kazalara sebebiyet vermeden ve gençlerin zevkle sporlarını yapması adına düzenlemenin değerlendirilmesini rica ediyoruz.

Ayrıca eğer pist üzerinde gerçekten revizyon yapılması gerekiyorsa;

Proje kim tarafından temin edilmiştir?

ihaleyi alan firmanın kaykay pisti konusunda tecrübesi var mıdır?

Sorularını da sormak isteriz.

Çünkü yapılan her yanlış, belediyeyi zarara uğratır ki bu zararı uğratmaya kimsenin hakkı yoktur.
Anahtar Deliği 27.03.2021

Altyapı çalışmaları masaya yatırıldı

Trabzon’un Ortahisar ilçesinde uzun bir süredir altyapı çalışmaları devam ediyor.

Merkezde hemen her mahallede kazı işlemleri yapılarak içme suyu hattı tamamen değiştiriliyor.

Hatta çalışmalar nedeniyle ortaya çıkan çamurlu yollar da sık sık tepki çekti.

Altyapı çalışmalarıyla ilgili dün bir görüşme gerçekleşti. TİSKİ Genel Müdürü Ali Tekataş Ortahisar Belediye Başkanı Ahmet Metin Genç’i ziyaret etti. Görüşmede altyapı çalışmalarının son durumu konuşuldu, istişare edildi.

Başkan Genç görüşme sonunda  “Daha temiz içme suyu ve daha nitelikli bir altyapı için yoğun gayret sarfeden kıymetli genel müdürümüze ve mesai arkadaşlarımıza çok teşekkür ediyorum.” İfadelerini kullandı.
Anahtar Deliği 27.03.2021

Son dönemin en heyecan verici gelişmesi

Trabzon’da bir çok proje bir çok vaat sürekli olarak konuşulurken bizi son dönemlerde en çok heyecanlandıran gelişme dün yaşandı.

Kadınlar Hali’nin temel atma töreni gerçekleştirilirken asıl müjdeyi Büyükşehir Belediye Başkanı Murat Zorluoğlu verdi.

Zorluoğlu bölgede rastlanan tarihi keşiflerin açık hava müzesine dönüştürülerek sergileneceğini açıkladı.

Bu tarihi şehir Trabzon için bir çok projeden daha anlamlı bir gelişme oldu.

Eğer doğru işlenebilirse bir markaya dönüşebilecek, turizme ivme kazandırılabilecek bir fırsat bu.

Ortaya nasıl bir proje çıkacak, bu fırsat nasıl işlenecek merakla bekliyoruz.

Ayrıca her köşesinden tarih fışkıran Trabzon’da keşfedilmeyi ya da ilgilenilmeyi bekleyen onlarca yer var. Bunlarla ilgili de ciddi bir çalışma yapılması gerekiyor…

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
7 Yorum
Önceki ve Sonraki Haberler
Resmi İlanlar