Anahtar Deliği 26.11.2020

Anahtar Deliğinden bakmaya devam edeceğiz. 26.11.2020

Anahtar Deliği 26.11.2020

MOSKOVA VE GÜRCİSTAN BOŞ KALDI!

Yılbaşına doğru alışveriş için, yılbaşı döneminde de tatil için taşradan akın eden yerli turistlere alışkın olan Moskova bu kez boş kalıyor... Koronavirüs vaka sayısındaki artış nedeniyle Rusya içinde seyahat eden yerli turistler Moskova'ya gelmekten kaçınıyor. Tinkoff CoronaIndex verilerini haberleştiren Kommersant gazetesi, son bir haftada şehrideki otellerin toplam cirosunun yüzde 22 azaldığını yazdı.
 Analistler söz konusu düşüşü eğlence sektörünü de etkileyen yeni sınırlamalara bağlıyor. Moskova 13 Kasımdan itibaren restoran, kafe ve eğlence yerlerine saat 23:00'da kapanma zorunluluğu getirmişti. Müzeler ise tamamen kapatıldı. Yasaklar 15 Ocağa kadar devam edecek.
 Tur şirketi Delfin'in genel direktörü Sergey Romaşkin, Moskova yönetiminin aldığı yasak kararlarının şehri turizm sektörünün dışında bıraktığını dile getiriyor. Şehre düzenlenen turlar geçtiğimiz yıla göre yüzde 65 azalırken, Romaşkin, yılbaşı rezervasyonlarının büyük oranda iptal edildiğine dikkat çekiyor.
Komşu Gürcistan’da da durum aynı. Yerli turiste bel bağlayanlar hayal kırıklığı yaşadılar. Pandemi süreci nedeniyle zaten Sarp Sınır Kapısı’nın kapalı olması da Gürcistan’ı etkilemişti.


AK PARTİ KULİSLERİNDEN YİNE BİR KAÇ TÜYO 

AK Parti Trabzon İl Başkanı Haydar Revi ile Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Murat Zorluoğlu, bu sıralar bütünü programlarını birlikte yapıyorlar. Yani yabancı biri görse, kentte yaşamayan, AK Parti kulislerini bilmeyen, siyasi rüzgarı anlamayan şöyle der; 40 yıllık arkadaşlar. 
Bu dikkat çekiyor. 
Belki de uzun süreçte bazı kararlar alındı bilemeyiz. Ama dikkat çektiklerini söyleyebiliriz. 
Bu arada il danışma meclisi toplantılarında il başkanı ve milletvekilleri bir araya geliyorlardı, hatta kongrelerde ama bu ara pandamı oldu, bir araya gelmek zorlaştı. Daha önceki dönemlerde yine kısıtlı da olsa vekillerle il başkanı toplantı yapar basının sorularını alırdı. 
Yine böyle bir kısıtlı da olsa vekillerle il başkanı bir araya gelip basın toplantısı düzenlese Trabzon’la alakalı soruları birlikte alsalar iyi olacak. Çünkü epey uzun bir süredir böyle bir toplantı yapılmadı.
Zira aralarında sorun mu var gibi söylemler dillerde adres şaşırıyor!


CHP YÜZDE 12’LİK ZAMMA TAKTI

CHP Trabzon İl Gençlik Kolları Başkanı Oğulcan Çavuşoğlu, ”Trabzon Büyükşehir Belediyesi’nin kiraladığı 63 araca 10.5 milyon lira vereli daha bir hafta olmamışken belediye meclis toplantısında suya yapılmak istenen yüzde 12'lik zam, CHP ve İYİ Parti meclis üyelerinin itiraz ve red oylarına rağmen oy çokluğuyla kabul edildi!” dedi.
Bu su zammını gündemde tutmaya devam ediyorlar. Epey daha tutacaklar gibi duruyor. 

Daha önce meclis üyelerinin tartışmasına girmiş, sert tavır sergilemişlerdi, şimdi bu parti binasında yankılanıyor. 
Hatta aldığımız duyumlara göre bu yönde sloganlar ve bazı görüş planı ortaya koyacaklarmış..
 

BU NASIL İŞ BU NASIL SAVUNMA?

Böyle durumlarda ne yazılır bizde artık kelime üretemez olduk!
Rize’de yaşanan bir olay bizi yine böyle kararsızlığa, endişeye sürükledi.
Bu nasıl yöneticiliktir dedirtti.
Bu nasıl adaletli olmaktır dedirtti.
Rize'nin Çayeli ilçesinin MHP’li Belediye Başkanı İsmail Hakkı Çiftçi, Belediye Meclis üyelerinin "Vasfı yok, belediye işlerine karışamaz" sözleri üzerine ağabeyi Halil İbrahim Çiftçi’yi Belediye İmar Müdürü olarak göreve başlattı.
Şimdi sayın başkana soralım.
Eyyyyy başkan..
Çayeli’nde işsiz biri yok mu?
Çayeli’nde bu işe layık biri yok mu?
Hadi yok, Rize’de de mi yok?
Bu mudur yani?
Adaletiniz! 
Başkanlığınız!
Makamınız batsın!


SÜRMENE BU İKİ KADINI ARIYOR

Trabzon’un Sürmene İlçesi, kentin bu dönem en sorunsuz, en sessiz ilçelerinden biri. Bazen tabi ki tepki var, huzursuzluk oluyor.
Mesela çöp konusu, mesela tersane konusu…
Hani şu Deniz Kuvvetleri Komutanlığını deniz üssü yapacağı söylenmiştir! Hala bir şey çıkmadı! 5 bin kişi istihdam edecek bir tersane yapılıyor denmişti, bırakın tersaneyi, deniz firması dahi uğramaz oldu, kapatanları saymıyoruz... Neyse bizim konumuz azılı hırsızlar. Sürmeneliler polise yardımcı olmak amacıyla hırsızlık yaptığını tespit ettiği iki kadının kameradan aldıkları görüntüyle aramaya ifşa etmeye ve birbirlerini uyarmaya başladılar.
İsmail Kılıç fotoğrafları paylaşıp,
“DİKKAT 
DİKKAT EDELİM 
Sürmene’de bu ikili evlere girmeye çalışıyor, girdikleri evler de hırsızlık yapıyorlar! 
Dikkatli olalım bu iki kişiyi gören güvenmesin kendisini koruyarak suçüstü yakalatmaya çalışsınlar veya videosunu çekerek polise bildirsinler”
İki kadının Sürmene’de bir kaç eve girdikleri öğrenildi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum
Önceki ve Sonraki Haberler