Anahtar Deliği 26.03.2021

Anahtar Deliğinden bakmaya devam edeceğiz. 26.03.2021

Anahtar Deliği 26.03.2021

Akçaabat’ta CHP’den soğuk havalarda sıcak hareket

CHP Akçaabat ilçe kadın kolları anlamlı bir harekete imza attı. İstanbul Büyükşehir belediye başkanı Ekrem İmamoğlu ve eşi Dilek İmamoğlu’nunda katkılarıyla temin edilen montlar, ihtiyacı olan ailelerin çocuklarına dağıtıldı. 
Kapı kapı dolaşan Akçaabatlı kadınlar montları evlere kadar götürüp çocuklara kendi elleri ile giydirdiler.
Soğuk günlerde yapılan bu sıcak hareket alkış aldı.

Anahtar Deliği 26.03.2021


Sokak sokak esnaf esnaf dolaşıyorlar

CHP’nin belki de en hareketli en çok çalışan ilçe başkanlıklaından birisi de Ortahisar ilçe başkanlığı olarak göze batıyor. Başkan Fatih Suat Oyman liderliğindeki yönetim esnafları dolaşıp dertlerini dinliyor ve Trabzon’un sorunlarını yerinde tespit edip eleştirilerini dile getiriyor.
Son olarak Trabzon Milletvekili Ahmet Kaya ile terminal esnafını ziyaret edip sıkıntılarını dinlediler. Terminalin dökülen haline dikkat çektiler. Esnafın gelir kaybını dillendirdiler.
Görüşlerin doğruluğu veya yanlışlığı kişiye göre değişir. Biz işin o kısmında değiliz. Trabzon genelinin sorunlarını dile getirecek ve kısır tartışmaların esiri olmayacak bir muhalefetin gerekliliğine dikkat çekmek istiyoruz. Trabzon’daki muhalefet partilerinin il başkanlarının çoğu konuda essiz kalmalarına rağmen ilçe başkanı olarak Oyman’ın çabasını da görmezden gelmeyelim dedik.

Anahtar Deliği 26.03.2021


AK Parti kongresini kıskanarak izliyoruz

Haber61 ekranlarında yayınlanan, Atakan Kadıoğlu’nun hazırlayıp sunduğu Aleni Sorular programının bu haftaki konuğu Trabzon Barosu başkanı Sibel Suiçmez oldu.
Kadın haklarından İstanbul sözleşmesine kadar bir çok konunun konuşulduğu programın tekrarını buradan izleyebilirsiniz.
Suiçmez pandemi döneminde Baroların genel kurullarını bir türlü yapamadığını belirtti. Kanunda bölge barolarının ve genel kurulun ne zaman yapılacağının belli olduğunu belirten Suiçmez, alınan seçim tarihlerinin sürekli iptal edildiğini söyledi. 
Suiçmez “Pandemi biliyorsunuz çok akıllı bir varlık, günleri ayırıyor, yerleri ayırıyor. Kongre türlerini ayırıyor. Ekimden beri barolar genel kurullarını yapmaya çalışıyor. Bizim yasamız şu tarihte yapacaksın diyor. Aralık’ta da Türkiye barolar Birliği seçimini yapacaksın diyorlar.  Ekimden beri biz uğraşıyoruz son gece iptal oldu. Davalar açtık Türkiye’nin her yerinde. Yüksek seçim kurullarına gidiyoruz falan. Tekrar aldık gün ve tekrar iptal edildi. Yine davalar açıldı ve yine Mart’ta gün aldık yine davalar açılıyor falan. Şimdi geldiğimiz noktada bazı bölgeler yapamıyor kırmızı diye, bazı bölgeler 300’ün altında yapar deniyor ve şimdi bir karmaşıklık varken. Yüksek seçim kurulu her ile ayrı bir karar alıyor.” İfadelerini kullandı.
Suaiçmez, AK Parti’nin yaptığı kongreyi kastederek “Kıskanıyoruz” imasını kullanarak “ Yapamıyoruz kongrelerimizi ki Genel kongremizi yapalım. Ama bugün gördük ki( AK parti genel Kongresi) herkes kongresini yapıyor, kıskanarak izliyoruz. Ne güzel kongrelerini yapıyorlar. Eşitlik neden önemli burada öne çıkıyor. Toplumda bu konuda bir rahatsızlık var.” Şeklinde konuştu. 
Suiçmezin bu çıkışı Trabzon’da nasıl karşılık bulacak bekleyip göreceğiz.


Temel Altunbaş’tan haber var

AK Parti Ortahisar eski ile başkanı Temel Altunbaş geçtiğimiz günlerde koronavirüse yakalanmıştı. Evinde karantinaya alınan Altunbaş’ın durumu hakkında kendisinden bilgi geldi.
Son durumu ile alakalı fotoğraf paylaşan Altunbaş, herkesi Temizlik, maske ve mesafe konusund uyardı. 
Altunbaş “Kıymetli Dostlarım;kendimizi ve sevdiklerimizi korumak adına azami gayreti göstermemize rağmen,virüs illetinden maalesef biz de kaçamadık.Allah Teala’nın ŞAFİ isminin tecellisi,bizlerin gayreti,sizlerin de dualarıyla bu hastalıktan en kısa sürede kurtulup,sağlıklı günlerde yine beraber olmayı temenni ediyorum.Bu süreçte,bakamıyor olsam da,telefon açan,mesaj gönderip iyiniyet dileklerini ileten herkesten Allah razı olsun.Lütfen vakaların arttığı bu dönemde TMM kurallarına herzamankinden daha fazla dikkat edelim.Sevdiklerinizle,sevildiklerinizle ve de sağlıcakla kalın” ifadelerini kullandı.

Anahtar Deliği 26.03.2021

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler