Anahtar Deliği 25.10.2020

Anahtar Deliği 25.10.2020

Anahtar Deliği 25.10.2020

TRABZONSPOR BAŞKANI 
NEREYE YOLCUYMUŞ?

Siyasi kulislerin tartışıldığı şu günlerde bazı sosyal medya hesapları gündemi anında bilip, yorum yapıp analizleri büyük paylaşım ve ilgi görüyor. Bu hesaplar öyle ki külliyeden çok sır bilgileri alabiliyorlar. Bazıları nedense ortadan kaldırıldılar. Bazıları hala direniyorlar. Bazı bürokrat atamalarından sivil toplum kuruluşlarına hatta spora kadar..
Şimdilik bu kadar tanımlama yaptıktan sonra asıl kısmına geleyim. Dün gece yarısı biri paylaşım yaptı. Paylaşım şöyle,  “Trabzonspor başkanı yolcuymuş” diye…
Bu paylaşımı çok dikkate alın veya hiç dikkate almayın. İkisi de olur. Ama şu bir gerçek böyle bir hesap, durup durup Trabzonspor'u neden paylaşsın? İlginç.. Belki de birilerinden talimat aldı "Trabzonspor’u karıştır" diye herşey olabilir tabi. Bakalım dediği çıkacak mı? 

BÖYLE BİR BABAYİĞİT ÇIKAR 
VERDİĞİNİZ RAHATSIZLIĞI SİZE ÖDETİR!

Trabzon Devlet Tiyatrosu eski Müdürü Uğur Keleş, bir süredir Trabzon’da. 
Yakın dostları ile zaman geçiriyor. İstanbul’a yerleştiğinden bugüne Trabzon’u unutmuyor.
Arada bir gelir gider.  
Geçen gün Beşirli’de bir kafenin önünde otururken, başına bir hal geldi. 
Bunu kendisinden dinlemedik orada olan bir isimden dinledik. 
İsmini vermek istemiyoruz. 
Olay çok ilginç bir boyut kazanmış. 
Uğur Keleş kafenin bahçesinde otururken iki motorcu yanaşmış…
Tabi o motorcular kafeye doğru öyle bir  yanaşmışlarki artık ses o kadar büyükmüş ki rahatsız olan bahçedekiler bir anda motorculara doğru bakmışlar. Öyle bir ses kirliliği yapmışlar ki kafenin içindekini bile rahatsız etmişler. E haliyle Uğur Keleş de buna karşılık “Terbiyesizler” diye çıkışmış.
Motorcular Uğur Keleş’e sert sert bakıp karşılık verince kafedekiler araya girmiş.
Motorculardan biri, “Ben askerim” deyince işler yeniden karışmış. Orada oturanlardan biri de “Bende üst düzey emniyet mensubuyum senin buradaki insanları üzmeye hakkın yok. Şimdi verdiğin rahatsızlıktan ötürü trafik polisi çağırıyorum." evet, emniyet mensubu dediğini yapmış. Trafik polisi motorları bağlamış cezayı da kesmiş!
Bin liradan fazla her motor için..
Motorcuları almaya da medya mensubu olduğunu söyleyen biri gelmiş lakin çok da motorları ve arkadaşlarını kurtaramamış. 
Bu nedenle şunu söyleyelim aman ha motorunuzun gücüne, verdiğiniz rahatsızlığın etkisine, adamlarınızın sesine, kimliğine güvenip, kimseye rahatsızlık vermeyin, yanınıza kar kalmaz! 
Böyle bir baba yiğit çıkar gerekeni yapar!

MEHMET MURAT ÇALIK’A 
KRİTİK SORU

 Beylikdüzü Belediye Başkanı Mehmet Murat Çalık CHP heyetiyle Trabzon’daydı.
Bir dizi temaslarda bulundu.
CHP heyetinde kimler mi vardı?
Şu isimler..
CHP İstanbul Milletvekilleri Gökhan Zeybek… Turan Aydoğan, Trabzon Milletvekili Ahmet Kaya, CHP Trabzon İl Başkanı Ömer Hacısalihoğlu…
Mehmet Murat Çalık'ın, Trabzon’daki ziyaretlerine dikkat ettik.
İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem Imamoğlu’nun kankasıdır.
Ekrem İmamoğlu havası sezdik. Güçlü bir yapısı var.
İmamoğlu gibi sloganları, “Bilimden insanlıktan” bahsetti.
Bu yolda yürüyüp bu şekilde hizmet edeceğinden Trabzon’a da vefa borcunun olduğundan söz etti. Yani anladığımız Mehmet Murat Çalık’ı Trabzon gündemi bir yere not etsin. Artık dönem dönem Trabzon gündeminde olacağını söyleyebiliriz.
Haber61 Genel Yayın Yönetmenimiz Levent Ustabaşı kendisine, “Ekrem İmamoğlu’nun Trabzon’da etkisi var. Bu siyasi anlamda da yansıyor. Sizde bu yönde etkiniz olacak mı?” sorusuna,  üstü kapalı ‘evet’ yanıtını verdi.
Ekrem İmamoğlu’nu o olmadığında da hissettireceğinin mesajını verdi. 
İktidar kanadı için bu durum tabiki iyi olmayacak gibi görünüyor.
Çalık kent yönetimini eleştirirken dikkat ettik son 5 yılı değil son 10 yılı değil 20-25 yılı eleştirdi.
Kendisi de 350 bin nüfuslu bir yerin belediye başkanı ve şehir plancısı. 
İstanbul’un tek şehir plancı başkanı.
Bu nedenle eleştirilerinde kendi alanıyla alakalı noktaları oldukça saf yalın ve güçlü şekilde anlattı.
Mesela hafif raylı sistemin neden Trabzon’da olmadığından, bunu sorgulamaktan bahsetti.
Trabzon’a vefa borcunun olduğunu burasının memleketi olduğunu dile getirirken Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Murat Zorluoğlu ile görüştüğünü bu görüşmesinin bir Trabzonlu olarak çok doğal olduğunu söyledi.
“Trabzon’da herkesle görüşüyor musunuz? “Sorusuna ise, “Tabiki görüşürüm. Ben öncelikle Trabzonluyum. Bir Trabzonlu olarak hakkımdır” diyerek cevap vermesi dikkat çekici.
Başta dediğimiz gibi bu ismi daha çok göreceğiz.
Fotoğrafın geneline bakarsak eğer, CHP heyetinde şunu sezdik,” Ekrem İmamoğlu Anadolu’nun her köşesine adını kendisi olmasa da yazdırıyor. Bu bunun göstergesi. Cumhurbaşkanı adayı olmanın temel adımlarını atıyor”

TRABZONSPOR SORUSUNA NE CEVAP VERDİ?

 Beylikdüzü Belediye Başkanı Mehmet Murat Çalık’ın basın mensuplarıyla buluşması sırasında, oğlunun koyu Trabzonsporlu olduğunu söyledi.
Hatta kendisini arayıp, “Uğurcan’ın imzalı formasını getir baba” dediğini söyledi.
Hemen yanındaki CHP Trabzon İl Başkanı Ömer Hacısalihoğlu’na dönerek, “Kulübe gidebilir miyiz? Yada siz temin edebilir misiniz?” diye sordu.
CHP İl Başkanı da, “Not aldı”
“Olur” şeklinde kafasını salladı.
İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu ile Trabzonspor arasında soğuk rüzgarlar estiğinin hatırlatılmasına, “Bakın hadi ben önemli değil. Ben de Trabzonsporluyum ama bu kulübe Ekrem İmamoğlu kurucu basketbol kulübü yöneticiliği yapıp hizmet etmiş, İstanbul’da bir tek o Avni Aker’in belgeselini hazırlatıp yayınlatmıştır. Bir kere Trabzonspor yönetimi kendisi aynaya bakmalı bu konuda… Ben böyle düşünüyorum.” diyerek cevap verdi. 
Toplantı sonrası Maçka’da annesine uğrayan Başkan Çalık, Trabzonspor ziyaretinde yöneticiler Ömer Sağrıoğlu ve Emin Kahraman ile görüştüğü öğrenildi.


BEŞİRLİ’DEN SAHİLE YAYILAN 
KOKU NE ZAMAN BİTECEK?

Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Murat Zorluoğlu, ciddi bir şekilde Beşirli’deki kokuyu ortadan kaldırılması için talimat verdi. Hatta ekiplerine dediki,” Neye mal olursa olsun! Ne olursa olsun bu kokuyu gidereceksiniz”
Murat Başkanı bu kadar kararlı bu kadar sert kisme görmemişti!
Hatta üst düzey bir büyükşehir yöneticisi, “İlk kez böyle bağırıyordu” dedi.
Menfez geçişleri yaparak denizdeki taze suyun içeriye girmesi sağlanıyormuş.
Demekki Gülcemal için yapılan bugüne kadar dolguların hepsi düzgünce yapılmamış! Gelip koymuşlar gitmişler. Kimse bakmamış dere ağzını tıkıyor mu tıkamıyor mu? Öylesine bırakıp gitmişler! Ne çevrecileri dinlemişler ne uzmanlar. Şimdi bu yeni açılan menfezlerle taze suyun girişi yapılacak içerideki kötü pis su ile devir yapılarak 30-40 güne bu koku tamamen ortadan kalkacak.
Buna büyük şehir yönetimi inanıyor.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum
Önceki ve Sonraki Haberler