Anahtar Deliği 25.09.2020

Anahtar Deliğinden bakmaya devam edeceğiz. 25.09.2020

Anahtar Deliği 25.09.2020

RİZE TEŞEKKÜRÜ YAPIŞTIRDI TRABZON DEMİRYOLUNU SORGULADI

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu’nu teşekkür pankartı karşıladı Rize’de..
“Sayın Bakanım hızlı tren için teşekkür ederiz” ifadeleri vardı.
Bu ifadelerin fotoğrafı her yerde yer aldı.
“İşte bak Rize 30 yılda Trabzon’un yapamadığını 6 ayda yaptı kendine tren yolu projesini getirdi. Şimdide demiryolu ilk Erzincan’dan oraya bağlanır olur biter Trabzon beklesin” diyenler var.
Hem de fena halde bu tartışmaya “Trabzon ticari bir geçiş yeridir. İpekyolu’dur ticaret hattıdır. Ama Cumhurbaşkanı Rize diye Trabzon’un bölgenin merkezi olma özelliğini Rize’ye alıyorlar “ diye girenler oldu.
Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu bugün Trabzon’da bir dizi ziyaretlerde bulunacak.
Trabzonlu olduğunu biliyorsunuz.
Trabzon’da basın toplantısı düzenlemeden Rize’de bunu yapması, Trabzon’a çok da dikkate almadığını gösteriyor.
Yani Trabzonlu diye çok fazla beklenti içine girerler yanılır. 


BAKAN ADİL KARAİSMAİLOĞLU’NUN PROGRAMINDA NELER VAR?

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu’nun Trabzon programında bazı detaylar dikkatimi çekti.
Sabah saat 08.00’da kalkış gözüküyor. Bakan bey erkenci…
İkinci detay 10.00’da Trabzon Valiliğini ziyaret edecek. Ardından Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Murat Zorluoğlu’nu makamında ziyaret ederken AK Parti Trabzon İl Başkanlığını buradan sonra saat 11.30’da ziyaret edecek. Cuma namazını İskenderpaşa camiinde kılacak. 
14.00’da Kanuni Bulvarı Yolu şantiye ziyareti yapacak. Burada projenin ne durumda olduğuna bakacak. 
Şehir merkezinden bu toplantıdan sonra ayrılıp Maçka’ya geçecek. Maçka yolundaki şantiyeleri ziyaret edecek.
Zigana Tüneli şantiyesinde toplantı yapacak.
Trabzon’daki ziyaret programları bile her taraf şantiye dolu iken ancak Trabzon’a gelmesi yadırganıyor. 
AK Parti Trabzon Milletvekili Salih Cora, “Demiryolu Rize’ye kaydırılması söz konusu değil” derken bakan bey de bu soruya cevap verecek bugün.
 

TTSO VE DEMİRYOLU PLATFORMU ADİL KARAİSMAİLOĞLU’NA GÜZERGAH GÖNDERMESİ NASIL YAPTI?

Erzincan - Gümüşhane - Trabzon Demiryolu Platformu sözcüleri M. Suat Hacısalihoğlu, Şaban Bülbül ve Mustafa Yaylalı, yaptıkları ortak açıklamada, demiryolu gibi ulaşım projelerinin maliyetlerinin değil, ülkelere kazandıracağı stratejik üstünlüklerin önemli olduğunu belirterek, "Erzincan - Gümüşhane - Trabzon hattı Baltık ülkelerinden Orta Doğu'ya kadar uzanan Kuzey - Güney koridoruna bağlanmamız için önemli ve stratejik bir güzergâhtır" ifadesini kullandılar.
Erzincan-Gümüşhane-Trabzon Demiryolu Platformu sözcüleri, hat üzerindeki şehirlerin ve bölgenin yapım ihalesi tarihi beklediğini belirterek, şunları söylediler:
"Demiryolu gibi ulaşım ve benzeri yatırımlarda yatırım maliyeti göz önünde bulundurulmaz. Önemli olan yatırımın ülkeye kazandıracağı stratejik üstünlüktür. Uluslararası çapta kazandıracağı değerdir. Burada geleceğe ve stratejiye bir yatırım vardır. Doğu ve Batı arasında yükselen ticarette ulaşımda orta koridoru destekleyen Türkiye, Bakü - Tiflis - Kars Demiryolu Projesi ve Marmaray Projeleri ile Pekin'den Londra'ya kesintisiz ulaşımı 15 güne düşürdü. Şimdi bu koridoru Karadeniz'e bağlayacak ve koridorun aynı zamanda Türkiye'nin desteklediği diğer bir ulaşım hattı Kuzey - Güney koridoru ile çakıştırılması, buluşturulması gerekmektedir. Erzincan - Gümüşhane - Trabzon Demiryolu Projesi bu açıdan önem kazanmaktadır. Kuzey - Güney Koridoru Baltık ülkelerinden başlayarak suyoluyla Karadeniz'e açılmaktadır. Koridor Trabzon Limanı üzerinden İran'a ve Orta Doğu ülkelerine bağlantı vermektedir. Koridorun iki ucu olan Orta Doğu ve Baltık ülkeleri arasında Türkiye köprü görevi sağlayarak büyük bir ticaretin altyapısını oluşturmaktadır" dedi. Açıklama şöyle devam etti:
"Başta Gümüşhane olmak üzere değerli maden rezervlerimizin ekonomiye katılması için de Erzincan - Gümüşhane - Trabzon Demiryolu Projesi önemlidir. Demiryolunun Cumhurbaşkanımızın talimatları ile yapımı süren Trabzon Yatırım Adası ve Endüstri Bölgesi ile Rize Lojistik Bölgesine bağlanması bölgemizin en büyük hayalidir. Bu hayal başta ülkemizin olmak üzere bu coğrafyadaki ticaretin gelişmesi ve çeşitlenmesi içindir. Erzincan - Gümüşhane - Trabzon Demiryolu Projesinin yapım ihalesinin de Cumhurbaşkanımızın bölgemize vermiş olduğu müjdenin ardından başlayacağına ve 100 yıldır hayali devam eden bu büyük yatırımda da imzasının olacağına inancımız tamdır."
TTSO ‘şun bu açıklaması çok naif…
Çok ince…
Hiçbir şekilde gündemde etki yaratan bir açıklama olarak bulunmadı.
Valla bu şekilde yapmaya devam ederseler Rize’de teşekkür afişlerine çok daha bakacaklar gibimize geliyor.


DAVETİYEDE DEMİRYOLU VURGUSU YAPTILAR

Saadet Partisi Trabzon İl Kongresi Cumartesi yapılacak. Cephanelik restorantta yapılacak olan kongre öncesi davetiyeleri dağıtıldı. İl Kongresi’nin kongresinin davetiyelerinde demiryolu vurgusu yapıldı. Aynı davetiyeler tekrar gündeme getirildi.Bu artada dün 
Saadet Partisi Trabzon İl Kongresi öncesi ilginç bir davet daha paylaşıldı. SP Trabzon İl Yönetimi, Real Madrid’in tecrübeli stoperi Sergio Ramos’u kongreye davet etti.
Davetlerinin gerekçesinde ise, “Sen dünyanın en iyi defanslarından birisin. Biz Saadet Partisi olarak, iktidar partisinin insanımızı kutuplaştıran açıklamalarına, fizibiletesi eksik yatırımlarına, adam kayırmalarına, yandaşları zenginleştirmesine ve liyakatsız atamaların karşısında duruyoruz, stoper görevi görüyoruz.” diyerek vurgu yapıldı. 
Saadet Partisi ile Ramos’un görevinin benzer olduğunu vurguladı. 
İlginçten öte fazlaca sanal aleme takılmış gibi hissettirdi..
Saadet Partisi Trabzon’da ergen klavye çocukları gibi bir paylaşım yaptı. 
Neyse bu da bir PR çalışması diyelim geçelim. Ama o çok da dikkate alınmadı ha alanlar oldu. 


UZUN BİR ARADAN SONRA BİR ARAYA GELECEKLER

Trabzonspor Kulübü Başkanı Ahmet Ağaoğlu ve Asbaşkan Mehmet Yiğit Alp, uzun bir aradan sonra yarın sabah kulüpte basın toplantısı düzenleyecekler.

Basın toplantısında epey bir gündem var. Bu toplantının şöyle bir özelliği var, biraz da sohbet amaçlı yapılacak. Yani hem dertleşme olacak hemde basın mensupları sorularının hepsini sorabilecek.

Böyle bir görüşme ikili diyaloglarla yapılırdı, şimdi genel bir değerlendirme yapılacak olması kulübün enine boyuna görüşüleceği anlamına gelir.

Trabzonspor yönetimiyle ters olan, tam muhalif olanların davet edilmediği bilgisi geldi kulağımıza. Onlar da davet edilsin. Herkes sorunu sorsun.
 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
6 Yorum
Önceki ve Sonraki Haberler