Anahtar Deliği 24.03.2021

Anahtar Deliği 24.03.2021

Anahtar Deliği 24.03.2021

Başkan Bıyık’tan TFF Başkanına tepki

Trabzon’da görev yapan belediye başkanları içerisinde özellikle Ortahisar Belediye Başkanı Ahmet Metin Genç ile Yomra Belediye Başkanı Mustafa Bıyık Trabzonspor konusunda yaptıkları çıkışlarla zaman zaman dikkatleri üzerine çekiyor.

Geçtiğimiz günlerde Başkan Genç’in çıkışı uzun süre konuşulmuştu. Bu kez de Başkan Bıyık’tan bir tepki geldi.

Türkiye Futbol Federasyonu Başkanı Nihat Özdemir’in Trabzonspor ile ilgili sözlerine tepki gösteren Bıyık  “TFF Başkanı Nihat Özdemir, Trabzonspor'u kaos peşinde olmakla suçlamış. Bir camiayı, hakkını aradığı için kaos çıkarmakla suçlamak, o camianın mensuplarına hakaret etmektir. İade ediyoruz. Bu ülkede futbol üzerinden kaos çıkarıp halkın adalete olan inancını ortadan kaldıranlar, şike ile şampiyonluk kupası çalanlardır. 2010-2011 sezonunda Fenerbahçe yöneticisi olan bugünün TFF Başkanı Nihat Özdemir'in onlardan biri olduğu, UEFA ve CAS kararları ile değişmeyecek şekilde tescillenmiştir.” İfadelerini kullandı.

Başkan Mustafa Bıyık’ın bu sözleri sosyal medyada büyük destek gördü.


***
İskofya gerilimi!

Çarşıbaşı İlçesi’nde kurulan İskofya Kadın Voleybol Takımı’na İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun otobüs hediye etmesinin yankıları sürüyor.

Dün MHP İl Başkanı Bekir Sıtkı Tarım’dan konuyla ilgili dikkat çeken açıklamalar geldi. Otobüsün arkasına yazılmış olan Çarşıbaşı Belediyesi logosunun siyasi ahlaksızlık olduğunu söyleyen Tarım otobüsün MHP’li olan Çarşıbaşı Belediye Başkanı Mümin Nuhoğlu ile bir ilgisi olmadığını söyledi.
İskofya adını teşkilat için sakıncalı olduğunu söyleyen Tarım, Çarşıbaşı Belediyesi’nin kulüple organik bir bağı olmadığını söyledi.  Tarım bir sonraki açıklamasında ise “Şayet gerçekten otobüsün hediye edildiği kulübün sahibi Çarşıbaşı Belediyesi olsaydı! kulübün ismi İskofya değil, İskefiye yada Çarşıbaşı spor kulübü olurdu.” dedi.

Tarım’ın İskofya isminden rahatsızlık duyduğunu açıklaması kendi takipçilerini de ikiye böldü. Yorumlarda bu ismin neden sakıncalı olduğu soruldu.

Ayrıca CHP İl Başkanı Ömer Hacısalihoğlu da bu polemiğe dahil olarak “ Hazımsızlığın  bu kadarına da  pes  artık. İskofya isminden rahatsızlık duyanlar Trapezus, trabizonde’ den evrilmiş   TRABZON    ismindende mi rahatsızsınız acaba. Sosyal sorumluluk hissedilerek yapılan bir bağışın bile hazmedilmesini imkansız kılan bu kutuplaştırıcı anlayışı kınıyorum. Sizleri eski adıyla iskofya yada iskefiye yeni ismiyle çarşıbaşı halkının vicdanına bırakıyorum.” İfadelerini kullandı.

CHP’li Turgay Şahin de Hacısalihoğlu’na destek vererek “Geçmişte MHP li bir meclis üyesi Yalı mahallesinin isminin Faroz mahallesi olarak değiştirilmesi konusunda partisinin adına önerge vermişti o zaman sakınca yok muydu” dedi.

İşte Tarım’ın söz konusu açıklamaları;

Anahtar Deliği 24.03.2021

Anahtar Deliği 24.03.2021

Zorluoğlu’ndan Örs’e ziyaret

Trabzon Büyükşehir Belediyesi’nin AK Partili Başkanı Murat Zorluoğlu, partisinin Ankara’da gerçekleşecek olan kongresi için başkente gitti.

Zorluoğlu fırsattan istifade burada ziyaretlerde bulundu.

Zorluoğlu’nun ziyarete gittiği isimlerden biri de İYİ Parti Trabzon Milletvekili Hüseyin Örs oldu.

TBMM’de Örs’ün odasında gerçekleşen ziyaret sonrası Zorluoğlu “Nazik ev sahipliği ve misafirperverliği için Milletvekilimiz Sn. Hüseyin Örs Bey’e teşekkür ederim.” İfadelerini kullandı.

Örs de Zorluoğlu’na ziyareti için teşekkür etti.

Anahtar Deliği 24.03.2021

AK Parti’de gözler kongrede

Bugün AK Parti’de 7. Olağan kongre gerçekleşecek.

Kongre öncesinde kabinede önemli değişimler olacağına yönelik iddialar konuşulmaya devam ediyor.

Bunlar arasında en çok dikkat çekeni daha önce de burada yazdığımız üzere eski Bakan Berat Albayrak’ın yeniden kabineye girebileceği iddiası olmuştu.

Şuana kadar bu konuyla ilgili net bir gelişme ya da açıklama olmadı. Bu nedenle özellikle Trabzon’un gözü kongreye çevrilmiş durumda.

Diğer yandan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın yeni MKYK listesinde milletvekili olmayan isimler üzerinde yoğunlaştığı bakanlardan birini MKYK’ya alması durumunda ise sürpriz isimlerin kabineye dahil olabileceği konuşuluyor.

Ayrıca bazı bakanlıkların bölünebileceği ve yeni bakanlıklar oluşabileceği iddiaları da gündeme getirildi.

Bunun gibi bir çok iddia kulislerde yankılanırken Erdoğan’ın  2023 seçimlerini düşünerek önemli değişimler yapmasına kesin gözüyle bakılıyor.

Merakla beklenen bu gelişmeler bugün netlik kazanacak.
 

Trabzonspor’da menajerler şimdiden kapıda…

Trabzonspor’da teknik direktör Abdullah Avcı’nın teknik direktörlüğe gelmesinin ardından önemli bir çıkış yakalandı ve şimdiden gelecek yılın planlamasına geçilmiş durumda.

Avcı da bunu birçok röportajında dile getirdi.

Bu açıklamalar futbolcu kadrosunda önemli değişimler yaşanacağının, Avcı’nın taleplerine uygun isimlerin kadroya katılacağının habercisi oldu.

Bu durum karşısında tek heyecanlanan ise bordo mavili taraftarlar olmadı.

Yeni yapılanmadan pay çıkarmak isteyen bir çok menajer şimdiden harekete geçti. 

Futbolcularını Trabzonspor’a pazarlamayı hedefleyen menajerler kendilerine yakın basın mecralarından kendi listelerindeki isimleri sızdırmaya başladı bile… 

Hemen her gün en az 5 isim yazılmaya başladı.

Trabzonspor kendi izleme ekibi ve Avcı’nın belirlediği isimler üzerinde çalışıyor ancak piyasa yapmak isteyen menajerler futbolcu isimlerini ortaya atarak kulübe taraftar üzerinden baskı yapıyor.

Bunu yıllardır yaşıyoruz.

Transfer edilmesi imkansıza yakın isimler ve gündemde olmayan futbolcular üzerinden hem taraftarların duygularıyla oynanıyor hem de taraftarlar yönetimlerin üzerine bilinçli şekilde baskı yapması için yönlendiriliyor.

Siz siz olun her yazılana inanmayın, resmi açıklama olmadan kulübe baskı oluşturmayın…

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
20 Yorum
Önceki ve Sonraki Haberler