Anahtar Deliği 23.02.2021

Anahtar Deliği 23.02.2021

Anahtar Deliği 23.02.2021

Tevfik Özlü’nün uyarıları ters tepti

Karadeniz Teknik Üniversitesi’nden Bilim Kurulu Üyesi Tevfik Özlü yaptığı uyarılarla ve açıklamalarla dikkat çekiyor.

Özlü uyarılarında genel olarak daha korkutucu / olumsuz durumlardan bahsedince sosyal medyada bir anda hedef oldu.

Sosyal medya kullanıcıları Özlü’yü adeta kötü haberlerden sorumlu ilan etti

“Tevfiközlüsusartık” başlığı altında binlerce mesaj paylaşıldı.

Durumdan anladığımız kadarıyla Özlü’nün uyarıları biraz ters tepmiş, yanlış anlaşılmış. Gündemde sürekli kalmak bazen böyle sonuçları doğurabiliyor. 

Siz yine de hem Bilim Kurulu’nun hem de Tevfik Özlü’nün söylediklerini göz ardı etmeyin.

Tevfik Özlü’nün uyarıları ters tepti

Albayrak’ın şanssızlığı “Damat”lık

Önceki dönem Hazine ve Maliye Bakanı olarak görev yapan Trabzonlu Berat Albayrak sürekli olarak gündemde tutulmaya devam ediyor.

Albayrak’a bakanlığı döneminde yalnızca bakanlık görevi üzerinden değil aynı zamanda Trabzonspor üzerinden de yükleniliyordu.

Hatta geçen yıl Trabzonspor şampiyonluğa yürürken Albayrak üzerinden algı operasyonları gerçekleştirilmişti.

Tüm bunların arkasında ise Albayrak’ın Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın damadı olması da bilinen bir gerçekti.

Son dönemde CHP tarafından tekrar eleştiri yağmuruna tutulan Albayrak için, Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan açıklama geldi.

Erdoğan, bu eleştirilerin kaynağının Albayrak’ın kendi damadı olmasından kaynaklandığını söyledi. Bu durumun da Berat Albayrak’ın en büyük talihsizliği olduğu ifade etti. 

Erdoğan  “Berat Bey'in enerji ve ekonomideki görevlerde en büyük talihsizliği damat sıfatının vasıflarının ve başarılarının önüne geçirilmesi. Herhangi bir siyasetçi olarak bu işleri yapsaydı kendisiyle ilgili daha objektif değerlendirmeler yapılabilirdi.” dedi.
Albayrak’ın şanssızlığı “Damat”lık

Tedbirler arttı, cezalar katlandı

Trabzon’da koronavirüs vakalarının tavan yapmasında en büyük sorumlu olan Valilik tedbirleri arttırmıştı. Köy yolları ve yaylalara giriş çıkışlar için de kontrol noktaları oluşturulmuştu.

Bu noktada geçtiğimiz hafta sonu rekor sayıda ceza kesildi. 

Toplamda 398 kişiye 774 bin 774 TL ceza uygulandı.

Bu rakam bugüne kadarki en büyük ceza oldu.

Ancak vatandaşlar bundan ders alır mı, bu tedbirler yeterli kalır mı ondan emin değiliz.

Bu arada Vali İsmail Ustaoğlu da vatandaşlara sitem etti. Ustaoğlu vatandaşların kısıtlamalara uymasını isteyerek “Her eve polis görevlendirmeyiz” dedi.

Tedbirler arttı, cezalar katlandı

Belediye başkanları hariç herkes konuştu

Trabzon Kanuni Eğitim ve Araştırma Hastanesi Numune kampüsünde yeni bir birim açıldı. Kanser teşhisinde, tedavisinde ve iyileşme sonrası dönemde hastaların hizmetinde olacak olan PET/CR  ünitesinin açılışı törenle gerçekleştirildi.

Ünitenin açılış törenine Trabzon Milletvekili Adnan Günnar, Trabzon Valisi İsmail Ustaoğlu, Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Murat Zorluoğlu, Ortahisar Belediye Başkanı Ahmet Metin Genç, AK Parti Trabzon İl Başkanı Sezgin Mumcu, Trabzon il Sağlık Müdürü Hakan Usta ve Kanuni Eğitim ve Araştırma Hastanesi Başhekimi Süleyman Türedi katıldı.

Ünitenin kurdele kesim töreninden önce konuşmalar gerçekleştirildi. Trabzon Valisi İsmail Ustaoğlu daire amirlerine konuşmalarını kısa kesmeleri konusunda uyarılarda bulundu. Türedi ve Usta bu uyarı sonrası 2 şer dakikada konuşmalarını tamamladılar. En uzun konuşmayı 5 dakika ile Adnan Günnar yaptı. Vali Ustaoğlu ise konuşmasını 1,5 dakikaya sığdırdı. 

Ortahisar Belediye Başkanı Ahmet Metin Genç ve Büyükşehir Belediye başkanı Murat Zorluoğlu konuşma yapmamayı tercih ettiler. Hatta protokol sırasında Zorluoğlu yerine anons edilen Vali Ustaoğlu yer vermek istedi ancak Zorluoğlu konuşmayacağını dile getirdi. Zorluoğlu’nun daha önce sunucuya konuşmayacağını bildirdiği öğrenildi.

Pandemi nedeniyle kısa kesilmeye çalışılan tören hızlı bir şekilde tamamlandı. Biz de açılan ünitenin Trabzon ve çevre illerdeki vatandaşlarımıza şifa olması temennisiyle hayırlı uğurlu olsun diyoruz. 


 Sezgin Mumcu’nun ilk açılış töreni

AK Parti’nin yeni Trabzon İl Başkanı Sezgin Mumcu görevine alışmaya çalışıyor. Bu aralar daha çok hayırlı olsun ziyaretleri ile uğraşan Mumcu, ilk açılış törenine de katıldı. Kendisi de hekim olan Mumcu Kanuni Eğitim ve araştırma hastanesi numune kampüsünde hizmete giren Per/CR  ünitesinin açılışına katıldı.

Bir doktorun il başkanı olarak atıldığı ilk törenin hastaneye denk gelmesi de oldukça anlamlı oldu. 

İl Sağlık Müdürü Hakan Usta’nın da bu ayrıntıyı konuşmasında es geçmeyip vurgulaması dikkatlerden kaçmadı.

AK Parti’de gözler şimdiden 6 vekilde

AK Parti Trabzon İl Başkanlığı kongresi geçen hafta gerçekleştirildi ve Sezgin Mumcu yeni başkan olarak görev başladı. Mumcu ile birlikte yeni yönetim kadrosu da iş başı yaptı.

Yeni yönetim şimdiden gözünü gelecek genel seçimde 6 vekilin tamamını da almaya dikti.

Yönetimde yer alan isimlerden Ahmet Sezgin Kartal da bu hedefe dikkat çekerek sosyal medyada yaptığı paylaşımda “AK Parti Trabzon İl Yönetim Kurulu toplantımızı il başkanımız Sayın Dr. Sezgin Mumcu önderliğinde gerçekleştirdik. Aramıza katılan tüm arkadaşlarla 2023 hedefine başarılı bir çalışma gerçekleştirip Trabzonumuzu 6’da 6 yapacağız” ifadelerini kullandı.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
10 Yorum
Önceki ve Sonraki Haberler