Anahtar Deliği 22.11.2020

Trabzon kulislerinden yansıyanlar.

Anahtar Deliği 22.11.2020

ADNAN GÜNNAR: BİZ YAPTIK YİNE YAPACAĞIZ

TBMM oturumlarında en son TBMM Güvenlik ve İstihbarat Komisyonu Başkan vekilliğine seçilen AK Parti Trabzon Milletvekili Adnan Günnar, Trabzon’a geldi.
Genelde hafta sonlarını Trabzon’da geçiren Günnar, 
Orman Mühendisleri Odası Doğu Karadeniz Trabzon Şubesi’ne hayırlı olsun ziyaretinde bulundu. 
En son Genel Kurul’da Faruk Aksu başkanlığında seçilen yönetimi kutladı.
Milletvekili Adnan Günnar’ı oda lokalinde Oda Başkanı Faruk Aksu, başkan vekili Savaş Ayvaz, yönetim kurulu üyeleri Prof. Dr. Bedri Serdar, Uğur Er, Gökhan İskenderoğlu, Ayşe Betül Adanur ve üyeler karşıladılar. 
Ormancılık mesleği ve meslektaşların sorunları ve çözüm öneriler konuşuldu. 
Milletvekili Günnar Orman Mühendisleri’nin önemli hizmetler verdiklerini belirterek,” Bugüne kadar orman mühendislerinin istihdam etmesi için en büyük alımları biz gerçekleştirdik. Bundan sonra da orman mühendislerimizin görev alabilmeleri, ülkemize hizmet edebilmeleri için çaba göstereceğiz” dedi. 


BAŞKAN OSMAN NURİ EKİM NELERDEN BASHEDİYOR

Trabzon’un en büyük nüfuslu ilçelerinden biri olan neredeyse kent merkezine birleşmek üzere olan Akçaabat İlçesi’nde neler oluyorsa dikkat çekiyor.
Bu bazen olumlu bazen olumsuz olsa da Akçaabat Belediye Başkanı Osman Nuri Ekim, kimi zaman olumsuz havayı tersine çevrimeyi beceriyor. 
Bazı konularda takdir topluyor. 
Hele de kültür, sanat alanında ilçenin dokusunu güçlü kılan hücreleri aktif tutuyor. Onları teşvik ediyor. Akçaabat’ın renginin matlaşmasına müsade etmiyor. 
Geçenlerde de ücretsiz çocuklara yüzme kurslarının açıldığını öğrendik. Bu da çok küçük gibi gelse bile önemli bir dokunuştur. 
Akçaabat’ta esnaf ziyaretleri yaptık. 
Bir kaç esnafla görüştük. 
Başkanı sorduk…
İlçenin derdine uzak değil. 
Gidip esnafı tek tek ziyaret ediyor, onları dinliyormuş! Bir de Trabzon Büyükşehir Belediyesi ile yaptığı ortak projeler var… Hayalleri var. Bunları gerçekleştirmek istiyor. Devamlı gittiği yerlerde bunlardan bahsettiğini öğrendik.
 

BU ÇAĞRIYA KULAK VERİLMELİ

Trabzon Sanatevi Başkanı Adnan Taç, restorasyonu tamamlanan Kundupoğlu Konağı’nın resim ve heykel müzesine dönüştürülmesini istedi. 
Adnan Taç’ın çağrısı şu şekilde; 
“Süreç, 2017 yılında Tarihi, Kültürel ve Doğal Değerlerin Korunması ve Geliştirilmesi Mali Destek Programı kapsamında Trabzon İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü tarafından bir yenileme projesi hazırlanmasıyla başladı. 
Doğu Karadeniz Kalkınma Ajansı'ndan (DOKA) alınan destekle İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü, Yatırım İzleme Koordinasyon Başkanlığı ile Rölöve ve Anıtlar Müdürlüğü işbirliğiyle restorasyon ve rekonstrüksiyon çalışmaları başlatılan Kundupoğlu konağında çalışmalarda sona gelindi. 
Trabzon gibi tarihi geçmişi zenginliklerle dolu olan bir şehirde, tarihi yapıların korunması, yenilenmesi ve geleceğe aktarılması kadar, bir kültür ve sanat kenti olması nedeniyle böylesi mekanların sanatın hizmetine tahsisi edilmesi de o denli önemlidir. 
Neredeyse her sokağında tarihi bir yapıya raslanması mümkün olan Trabzon'da, bu yapıların restore edilerek yeniden kullanıma açılması şehrimize değer katacaktır. Bu nedenle Kundupoğlu konağının Resin ve Heykel Müzesine dönüştürülmesini istiyoruz. Ayrıca, benzer kültürel mirasların restorasyonlarının tamamlanarak, kentin geçmişiyle özdeşleşen ve bu gün çıkışı turizmde arayan kentimizin ihtiyacı olan Basın Müzesi'ne ve Mizah Müzesi'ne tahsis edilmesi gerekmektedir.”


CHPLİ KAYA ‘TRABZONLU 3 BAKAN NEREDE?’ DİYOR 


Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı’nın bütçe görüşmelerinde söz alan CHP Trabzon Milletvekili Ahmet Kaya, yine bir Trabzon çıkışı yaptı.
Kaya, “Sizin bakanlığınız döneminde Trabzon’umuza hak ettiği Güney Çevre Yolu’nu ve demiryolunu kazandıralım istiyoruz. Bu projelerle ilgili son durum nedir? Bu projelere ne zaman başlayacaktır? Akçaabat Düzköy karayolu ne zaman bitirlecektir?” sorularına yanıt istedi. 
Sorularına cevap alamadığını da ortaya koyan Kaya, “Demiryolu dedim, Kanuni Bulvarı dedim, Akçaabat-Düzköy yolunu sordum fakat hiçbir cevap alamadım. Bir müddet daha sabırla bekleyeceğim ve sorularıma cevap verilmezse bunun sebebini hemşerilerimle paylaşacağım” dedi. 
Kaya şunu da belirtti; “Trabzonlu hemşerilerimiz ‘3 bakanımız var’ diyor ve bundan gurur duyuyoruz. Bu gururun artık eyleme dönüştürülmesini istiyoruz” dedi. 
Kaya iktidara Trabzonlu olan 3 bakan üzerinden mesaj verdi. 


SARIMSAK KOKLADIM HİÇ ANLAMADIM

CHP Trabzon Milletvekili Ahmet Kaya korona virüsüne yakalandı. Bir süre tedavi gördü ve kurtuldu. 
Virüse yakalandıktan sonra yaşadıklarını şöyle anlattı:
* Trabzon'da ailemle birlikte Ankara'ya dönüyordum.
* Arabayı ben kullanıyorum, yolda ateş hissettim. Boğamızda yanma başladı. Her halde arabanın kliması çarptı diye düşündüm.
* Ertesi gün kızımda da baş ağrısı olunca hastaneye götürdük. Ben de test yaptırdım ve pozitif çıktı, kızım ise negatif. Evde karantinaya alındım.
* Evde bol limonlu su içiyorum, yürüyüş yaptım. Spordan kopmamaya çalıştım. Günlük, düzenli spor yapan bir insanım.
* Açıkçası ben sıkıntısız atlattım. Doktorum ‘Maske takıyor olmanın sağladığı bir fayda, girdiğiniz kalabalıklarda düşük doza maruz kaldınız, böylece yoğun bakıma düşmekten kurtuldunuz' dedi.
* Tek ve önemli önlem; maske. .. İlginç olan aynı arabada eşim ve kızlarımla seyahat ettim. Hiçbiri pozitif çıkmadı.
* Karantinam bitti, aradan 1 ay geçti. Küçük kızım Deniz okuldan kaptı.
* Hepimiz test yaptırdık. Eşim ve diğer kızım da geçirmiş, haberimiz olmadı.
* Dört kişilik ailemizin dördü de korona olmuş. 6-7 gün kas ağrısı, baş ağrısı yaşadım. Hiç koku alamadım.
* Sarımsak kokladım onu bile alamadım. Küçük kızımda göz çukurlarında ağrı oldu. Eşim bir gün hafif baş ağrısı hissetti. Büyük kızımda hiçbir şey olmadı.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum
Önceki ve Sonraki Haberler
Resmi İlanlar