Anahtar Deliği 22.10.2018

Anahtar Deliğinden bakmaya devam edeceğiz

Anahtar Deliği 22.10.2018

MECLİSTE FINDIK SAVAŞI SÜRÜYOR

TBMM’de muhalif partilerin fındık önergesi AK Parti, reddetti. Bundan sonra ciddi şekilde iktidar partisi Karadeniz Bölgesi’nden eleştiri aldı. Bölgedeki AK Parti milletvekilleri sanki fındık sorunun çözülmesini istemiyorlar  gibi ciddi sert bir eleştiri rüzgarı esiyor. Buna karşılık AK Parti, fındık önergesini meclise getirenlerin siyasi şov yaptıklarını, muhalif partilerin 300 vekili varken sırf AK Parti’nin üzerine yıkmak için mecliste tam kadro oylamaya katılmadıklarını, AK Parti’yi fındık sorunlarını çözmeye karşı göstermek içni uğraştıklarını, önergeyi meclise sunmadan kimseye istişare etmediklerini, usulü eksik yaptıklarını gibi savunma yaptılar. İşte bu hafta bu belli olacak? Muhalefete samimi demeyen AK parti fındık konusunda kendisi önerge hazırlayıp meclise getireceğini söyledi. Bakalım fındık önergesi meclise getirip fındık sorunları araştırma komisyonu kurulabilecek mi? Eğer böyle bir önerge meclise gelirse muhalefet kabul edecek. CHP Trabzon Milletvekili Ahmet Kaya, “önerge gelirse  oylamada kabul oyu kullanacağım” dedi. 

TRABZONSPOR YÖNETİMİ VE HAYRETTİN HACISALİHOĞLU

Trabzonspor bu akşam saat 20’de Medicalpark Şenol Güneş Stadyumu’nda Erzurumspor ile karşılaşacak. Bu maçın önemi büyük. Trabzonspor 3 puan aldığında zirveye ortak olacak. Liderle arasında 3 puan, 4. sıraya yükselecek. Saha güzel gider gider de ya saha dışı? Şimdi gelelim diğer konulara. Aralık ayında bir genel kurul var. Burada seçim olmaz büyük ihtimal. Olsa olsa Ahmet Ağaoğlu başkanlığında devam edilir. Yalnız, Asbaşkan Hayrettin Hacısalihoğlu çevresine ‘kırgınım, yalnızım’ profili çiziyor. Birşeylerden dolayı sanki kendisine birileri tavırlı da o ada çok büyük işler yaptı ve buna rağmen kendisine haksız eleştiri geldi yalnız bırakıldı. Yahu anlamadık! Tam bir hafta boyunca Hayrettin Hacısalihoğlu’nun çevresi ondan daha kırgın gibi her türlü yere ‘sahipsiz bırakıldı yalnız bırakıldı’ diye söylenip duruyorlar. Hayrettin Hacısalihoğlu bizce Aralık ayında devam eder. Bugün maç öncesi yönetim toplanacak. Kesinlikle ve kesinlikle bu konu da gündeme gelir. 

SADECE İŞİ POLİSE BIRAKMAK DOĞRU DEĞİL

Trabzon sahil yolunda plakasız yük taşıyan kamyonlar dikkatimi çekiyor. Bazıları da plakası var ama taşıdıkları yük standardın üzerinde. Gülcemal Projesi’nin dolgusu başladığından beri bu sayı da artmış durumda. Şimdide kömür torbaları taşıyan kamyonlar görüyoruz. Bazıları ciddi trafikte tehlike oluşturuyorlar. WhatsApp ihbar hattımıza bu konuyla ilgili çeşitli fotoğraf ve videolarda geldi. Mesela bir tanesinde plaka yok. Torbalar kamyonun iki katı. Videodu bize gönderen takipçimiz Zİya Usta, “İçişleri Bakanımız Süleyman Soylu trafik kuralları konusunda bu kadar titiz davranırken yollarda böyle şeyler görmek bizleri üzüyor” dedi. Nakliyeciler ile ilgili yada  yük taşımacılığı ile ilgili sivil toplum örgütleri de uyarılarını yapmalılar. Sadece işi polise bırakmak da doğru değil!

VOLKAN CANALİOĞLU’NU İYİ PARTİ İSTİYOR CHP İSTER Mİ?

Belediye Başkan adaylığı konusunda türlü söylentiler var. Volkan Canalioğlu’nu İYİ Parti istiyor. Canalioğlu net bir şekilde ‘hayır’ demiyor. ‘Siyasette bir saatin bile önemi vardır’ diyor bekliyor. İYİ Parti Ortahisar’da Volkan Canalioğlu’nu aday yapmak istiyor da Canalioğlu’nun partisi CHP bunu istiyor mu? Aldığımız duyumlara göre istiyorlar. ‘Evet aday olsun İYİ Parti ile destekleriz’ diyorlar. Peki Ali Yazıcı ve Salih Akyüz ne yapıyor? CHP’den Ortahisar Belediye Başkan aday adayı oldular. Çıkıp yüreklice ‘adayız’ dediler. CHP için Trabzon için bunu yapacağız kararlılığını gösterdiler. Eğer CHP Canalioğlu’nu aday gösterirse bu aday adaylarının cesareti, emeğini görmezden mi gelinecek? Hayır. Ona da bir formül bulundu diye duyduk. Belediye üst yönetimde görev yada meclis üyeliği.. Yani Ekibi birlikte kuracaklar. İYİ Parti’de o ekibe isim verecek. Son aldığımız kulisler bunlar. Bu hafta yeni gelişmeler olur.

HABERE YORUM KAT
Trabzon Haber veya diğer kategorilerdeki haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Trabzon haberleri içerisinde yada diğer tüm haberlerde yapılan yorumlarda Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
7 Yorum
Önceki ve Sonraki Haberler