Anahtar Deliği 22.03.2021

Anahtar Deliği 22.03.2021

Anahtar Deliği 22.03.2021

Hekimoğlu’ndan Numanoğlu’na destek

Koronavirüs salgını ile mücadele eden Türkiye’de en büyük darbeyi lokanta sektörü yedi. Özellikle Trabzon’un kırmızı kategoriden bir türlü çıkmaması, hem yüz yüze eğitimden mahrum kalan öğrencileri mağdur etti hem de yemek sektörüne büyük darbe vurdu.

Trabzon’da yemek sektöründe hizmet verenlerden biri de Bora Numanoğlu. Dün sosyal medya hesabından paylaşım yapan Numanoğlu “Artık çökme noktasındayız” ifadelerini kullandı.

“Ekonomik ,psikolojik ,hukuksal ve toplumsal olarak çökme noktasındayız , 5 ay oldu kapalıyız sayın bakanım Karadeniz olarak yüzde 25 olarak açılmak istiyoruz Artık duyun sesimizi  Kırmızı bölgeler yüzde 25 açılalım” diyerek bakanlara seslenen Numanoğlu’na Celil Hekimoğlu’ndan destek geldi.

Hekimoğlu “Ülkemizde yüzbinlerce restoran, cafe vs işyerleri 1 yıldır kapalı ve bu insanlar inanılmaz mağdur durumda. Diğer tarafta ölümcül bir kovid hastalığı var. Bencede % 10-% 20 de olsa kısmi açılma verilebilir. En azından sadece ailelere izin verilse insanlar kirasını karşılar.” İfadelerini kullandı.

Trabzon’da siyasiler koronavirüs mücadelesini bıraktı mı?

Trabzon’da koronavirüs vakaları bir türlü azalmıyor. Hatta tam azalacak derken yukarı çıkıyor. Sokaklar, caddeler, marketler, parklar, bahçeler v.s. insan yoğunluğu hiç bitmiyor. 

“Yoğunlaştırılmış Tematik Denetimler” adı altında Trabzon Valisi İsmail Ustaoğlu haftanın belirli günlerinde sokağa çıkarak denetimler yapıp vatandaşları uyarıyor. Görevlendirdiği daire amirleri de şehrin farklı bölgelerinde denetimlerine devam ediyor. Yeterli oluyor mu derseniz rakamlar pek işe yaradığını söylemiyor.

Pandeminin başlangıcında topyekün bir seferberlikle tüm belediyeler dezenfektanı üstelik üretip dağıtıyorlardı, ücretsiz maskeleri vatandaşlara ulaştırıyorlardı. Kimse evinden çıkmasın diye gıda yardımına varıncaya kadar evlere gönderiliyordu. Siyasiler sokaklarda vatandaşlara uyarılar yapıyordu. 

Ancak aradan geçen bir yılın ardından siyasiler pes etmiş görünüyor. Koronavirüs ile mücadele tamamen valiliğe bırakmışlar , köşelerine çekilmişler. E şehri yönetenlerin çoğunluğunda görülen rehavet vatandaşa da yansıyor. Bakalım sonu nereye varacak. İzleyip göreceğiz. 

Anahtar Deliği 22.03.2021

Trabzon’da Cumhur İttifakında kriz

Büyük Birlik Partisi Trabzon İl Başkanı Yahya Aksu, Cumhur ittifakı’ndaki ortağı AK Parti Trabzon İl Başkanı Sezgin Mumcu’ya sitem dolu bir mesaj yayınladı. Aksu mesajında, kendisinden randevu talep eden Mumcu’nun, randevu nedeni mevzuyu hallettikten sonra çeşitli bahanelerle çeşitli bahanelerle iptal ettiğini söyledi. 

Aksu, Mumcu’nun seçilerek değil atanarak başkan olduğunu ima edip “Şimdi biz bugünlerde biraraya gelmeyeceksek, Başkalarının talımatıyla biz seninle biraraya gelmeyiz bilesin” ifadelerini kullandı.

Aksu’nun mesajı şu şekilde;
Bir konu gereği 
Ak parti il başkanı sayın Sezgin Mumcu 
Benimle görüşmek için haber göndermiş
Ve daha sonra ortada yanan ateşin sindiğini görmüş olacakki bir anda çark edip yoğunluğunu bahane edip görüşmeyi kafasından silmiş görünüyor 
Bugün BBP yi dikkate
Almayan bir il başkanıyla yarın bir ittifak olarak nasıl çalışacağız merak ediyorum 
Sayın il başkanı
Kendi iradesiyle vede kendisini aday yapmayan delegeyle atama kararıyla gelince 
Delegede başka biri olmayınca oyunu vermiş vede seçilmiş gibi
Şimdi biz bugünlerde biraraya gelmeyeceksek 
Başkalarının talımatıyla biz seninle biraraya gelmeyiz bilesin 
Biz seçilmiş birileriyiz emir eri değiliz 
Ya gönderdiğiniz kişiye görüşme talebinizi net söyleyeceksin yada iraden dışında talimatla bizimle görüşmek için talep göndermeyeceksin

Anahtar Deliği 22.03.2021

Sürmen ve Söğüt’ten Boztepe tepkisi

Boztepe’ye yapılan tüne ve viyadük ilk zamanlarda çok tepki çekmiş, Ulaştırma bakanı dahil bir çok bürokrattan eski haline geleceği ve yeşil bir görüntü olacağına dair açıklamalar gelmişti. Gelinen notadaki durum ise yeniden tepki çekmeye başladı.

Boztepe Viyadük ile alakalı Trabzonspor Divan Kurulu Başkanı Ali Sürmen “Çok üzgünüm çok” diyerek “Bu şehir bu çirkinlikleri hak ediyor mu? Bu projeyi hazırlayanada,kabul edenede bu şehrin evlatlarının bedduası tutarsa vay hallerine” ifadelerini kullanırken Ortahisar Belediyesi CHP’li Meclis Üyesi Oktay SÖĞÜT ise “21 ay önce Boztepe tünelleri ve viyadüğü inşaatına başlandığında, ne bu şehrin STK’larının, bileşenlerinin, yaşayanlarının eleştirileri dikkate alınmış, ne de yapılan açıklamalar ikna edici bulunmuştu.

Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Murat Zorluoğlu ise ‘imalat bittiğinde inşallah eski haline gelmesi için inisiyatifi ele alacağız’ diyerek ancak günü kurtarmıştı. Fakat 21 ay sonra bugün, tahribatın büyüklüğü akıllara, Başkan Zorluoğlu’nun hangi insiyatifi ele alacağı sorusunu getirmektedir. Olay mahallinde video klipler çeken Başkan Zorluoğlu’nun, bir klipte Boztepe’de ki tahribatın yanında çekip, ele alacağı insiyatifi Trabzon’a açıklamasını bekliyoruz.

Bu klibi beklerken, biz tespitimizi söyleyelim; belki de, Trabzon’un 4 bin yıllık tarihinde, Boztepe tünelleri ve viyadüğü kadar şehircilik anlayışından uzak, doğayı tahrip eden, estetik yoksunu başka bir imalat yoktur.

Bugün gelinen noktada, ele alınacak bir insiyatif kalmamış, artık iş işten geçmiş, Boztepe tünelleri ve viyadüğü bu şehrin ayıbı olmuş, güzelim Boztepe’ye yazık edilmiş, bir büyük günah işlenmiştir.  “ ifadelerini kullandı.

Anahtar Deliği 22.03.2021
Şalpazarı’nın simge ismi hayatını kaybetti

Trabzon’un Şalpazarı ilçesinin simge isimlerinden Hasan Ali Karahasanoğlu hayatını kaybetti. Sosyal Yardımlaşma Vakfı’nda ve Şalpazarı Kaymakamlığı’nda Yazı işleri Müdürü olarak yıllarca hizmet eden Karahasanoğlu’nun vefatı ilçe halkını yasa boğdu. İlçenin beyin takımı olarak lanse edilen Karahasanoğlu için yayınlanan taziye mesajlarında yokluğunun her daim hissedileceği belirtildi.

Biz de Haber61 olarak Karahasanoğlu’na Allah’tan rahmet yakınlarına başsağlığı dileriz.

Anahtar Deliği 22.03.2021

Farabi Hastanesi’nin kapısına kitabe

Karadeniz Tıp Fakültesi Farabi Hastanesi’nin kapısına kitabe yerleştirildi. Farabi isminin nereden geldiği ve tarihi ile ilgili bilgilerin yer aldığı kitabe Türkiye Yazarlar Birliği Trabzon Şubesi tarafından düzenlenip teslim edildi.

AK Parti Trabzon Milletvekili Bahar Ayvazoğlu ise haberi sosyal medyadan vererek;

Farabi’nin uzunca hayat hikâyesinden çıkarılan özet bir kitabe, kendi adıyla anılan KTÜ-Farabi Hastanesi girişine yerleştirilmiş ve böylelikle Farabi ismine yönelik büyük bir merak da giderilmiş oldu. 

Söz konusu kitabeyi Üniversite Hastanesine hediye ederek nazik ve bir o kadar anlamlı bir işe imza atan Türkiye Yazarlar Birliği Trabzon Şubesini Başkan Sn. Kamuran Tuna nezdinde tebrik ediyorum.” İfadelerini kullandı.

Anahtar Deliği 22.03.2021

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
8 Yorum
Önceki ve Sonraki Haberler